[]

Mesleğinizi seviyor musunuz?

sb.

Ben üniversiteden sonra şu an sahip olduğum ünvanı almak için 4,5 - 5 sene daha emek verdim ve bu sene artık istediğim ünvanı aldım ancak hiç mutlu değilim. Günümün yarısı başka bir mesleğim olsaydı nasıl olurdu diye düşünmekle geçiyor. Her gün başka bir şey olmanın hayalini kuruyorum sjgjgjs. ne olsam mutlu olurum ona da emin değilim, keşke bilseydim. O iş için kaç yıl gerekse de uğraşır en azından mutlu çalışıyorum derdim.

Meslek masa başı. Tüm günüm bir ofiste çoğunlukla da yalnız geçiyor. 2-3 aydır bu şekilde öncesinde kalabalık bir ortamda çalışıyordum ama bugünkü kadar yoğun olmasa da yine de benzer hislere sahiptim. Belki de bu şirkette mutlu değilimdir ama bunun kişilerle alakası yok yöneticilerim ve çalıştığım herkes çok iyi insanlar.

Bazen yerimde olmak isteyecek insanları düşünüp kendimi motive etmeye çalışıyorum ama buraya yazdığıma göre başaramıyorum. Bazen de öyle düşünme herkes sadece koşulları iyi diye mutlu çalışacak değil diyorum. Biraz iç dökme gibi oldu belki de başkalarından bir şeyler duyup silkelenmeye ihtiyacım vardır diye yazmak istedim.

 
Ben seviyorum, çocukluk hayalimdi. Sevmekle kalmıyorum aynı zamanda fazlasıyla ilgi de duyuyorum. Hatta başka meslekte yapamazdım büyük ihtimalle.

Gel gelelim öyle zamanlar oluyor ki hiç mutlu hissetmeyebiliyorum. Ekonomi, şu bu detayların önemi yok... Bence her allahın günü hayatınızdan 8 ve belki daha fazlasını feda edip yapmak zorunda bırakıldığınız şeyi bir noktaya kadar sevebilirsiniz.

Sanırım benim yaptığım işi sevdiğime inanmam bu durumu daha kolay kabullenmeme sebep oluyor. Eğer şimdiki işimi yapmasaydım, bunun yerine bu isteğimi bir kenara bırakıp daha farklı bir şeye yönelseydim belki de hayatımı "keşke öbür mesleği seçseydim" diye üzülerek ve kafayı buna yorarak, iş yükünün ağırlığını bu meseleye yansıtarak geçirirdim bilemiyorum.

Demem o ki, çok kafayı takmayın.

Tabi gerçekten çok uygunsuz bir alan seçmiş de olabilirsiniz, bu da mümkün neticede ancak mutluluk işle olacak şey değil gibi geliyor bana. Eğer hayatınızı düzgünce geçirecek şekilde para kazandığınız bir işiniz varsa eksik olan şey iş dışında bir şey olabilir.
  • akhenaten  (30.10.23 20:30:30) 
Maalesef hayır. New York'ta bulaşıkçı bile olmak istiyorum bir yandan


  • fakat  (30.10.23 21:05:52) 
pek sevmiyorum. Bakalım sektör değiştirmeye çalışıyorum bu saatten sonra


  • retarder  (30.10.23 22:25:27) 
Mesleğime aşığım


  • rock n roll  (30.10.23 22:42:08) 
İşi sevmek diye bir şey yok, kendini kandırma var. İşi sevmeye de gerek zaten, o işi yapmak için gerekenler kendinden, karakterinden, seni sen yapan şeylerden ödün vermeni gerektirmiyorsa ve başarıyla yapabiliyorsan yeterli. Kalanı verdiğin emeğin karşılığını alıp almamaya bakıyor.


  • Bruce  (30.10.23 23:01:33) 
Hayır. Ama 40 küsurumdan sonra da beni başka kimse almaz artık diye kaderime razı oldum.


  • d max  (30.10.23 23:23:34) 
mesleğimi seviyorum. neyi sevdiğimden emin olup mesleği hakkını vererek yapmam, mevcut şartlarıma kavuşmam yıllarımı aldı.
iş tatmini ve finansal olarak iyi ve bunlar pek çok insanın sahip olmadığı şeyler.
ancak asosyal bir şekilde remote çalışmak berbat.
mesleği sevsem de bu yönden hiç mutlu değilim.
  • crinix  (30.10.23 23:24:50) 
çoğunlukla hayır ama başa dönsem yüksek ihtimalle yine aynı seçimleri yapardım, hatta başka mesleğim olsa şu anki mesleğimin içimde ukte kalacağından eminim. bunlara rağmen zaman zaman iş değiştirmeyi düşünüyorum ama cesaret edemiyorum. keşke yaşım biraz daha gençken duygusal değil biraz daha rasyonel davransaymışım, ve başka alanlara yönelseymişim.


  • pembe mezarlık  (31.10.23 00:33:03) 
aynı şey yaşandı, mesleği veya ortamı sevmiyorsanız bir süre sonra bir şey patlak veriyor ve dayanamayıp bırakıyorsunuz. sonra hayat bambaşka bir yöne eviriliyor, asıl olmanız gereken yere gidiyorsunuz. asla geç değil bir şeyleri değiştirmek için. mutlu olduğunuz şeyi de bulmak için gerekirse defalarca denemek gerek. ben buraya yazmayacağım kendiminkini roman olur. evet sizin sevmediğiniz yerde başkası mutlu olabilir veya tam tersi. bu sizi şükürsüz gibi yapmaz. her iş herkese göre iyi olmayabilir imkanlar iyi olsa da. bu durumdan muzdarip olan bir insan olduğum için umarım istediğinizi bulursunuz.


  • babemsi  (31.10.23 01:35:52) 
ben de hayalim olan bölümü okudum ama senin gibi hissediyorum. bu his her tarafımı sarıyor gibi hissediyorum. sektör değiştirmeye korkuyorum, zaten becerebildiğim başka bir iş de yok.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (31.10.23 14:23:03) 
Ben mesleğimde gerçekten çoğu kişiye göre çok yetenekli ve iyiyim ama beni bıktırdılar. Şöyle ki ilk başladığımda param yoktu ve gerçekten inanılmaz çok ve ağır şartlarda fazla mesailerle çalıştım; çok büyük cirolar yaptım tecrübe kazandım ve noldu kimse madalya takmadı. Hatta hemen hemen çoğu kişiyle aynı maaşı aldığımı öğrendim çünkü herkesin hakkaniyetli ve adaletli davranmasına güvendim ve hiçbir zaman para için müzakere etmemiştim ama hata yapmışım. Şimdi sadece parama bakıyorum, işim bitince de dakika durmuyorum ve umursamıyorum. İyiler kaybetmez kaybedilir bizde çalışana değer veren yok maalesef


  • titanic kemancısı  (01.11.23 11:17:26) 
Mesleğimi seviyorum çünkü dünyada çok az insanın sahip olabileceği uzaktan çalışma imkanına sahibim. Tahmin edeceğin üzere Bilgisayar Mühendisliği, IT sektörü.

Haftada en fazla 1 gün ofise gidiyorum, sabah erken kalkma-trafik gibi dertlerim yok veya minimumda. İş çıkışı sporumu yapıyorum veya sevdiklerimle vakit geçiriyorum. Birlikte çalıştığım insanlar belli bir seviyenin üzerinde, aklı başında kişiler.

Olumsuz yanları da illa ki oluyor ama genel anlamda mutluyum. Seçme şansım olsa mevcut işim dışında bir ihtimal Pilot olmayı isterdim, bilgisayarlarla beraber uçakları da çok severim :) 3. bir meslek/iş kendim için düşünemiyorum.
  • Lethe  (01.11.23 13:13:48) 
Sevmiyorum hocam ama başka yapabileceğim bir iş bilmiyorum.


  • overthinker  (02.11.23 01:49:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.