[]

Evdeki nem

Herkese iyi pazarlar

Yaşadığım evimdeki nem oranı 70% aşağısına düşmüyor.
Uyuduğum odada ise nem oranı 75%. 3 aylık da bir bebeğim var.

1 seneye kadar ev değiştiremiyorum.
Odadaki nemi düşürmek için ne yapabilirim?

Öneri ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
ÇTeşekkürler

 
Evi ısıtman lazım. Havalandırmak da işe yarar.


  • roe  (29.10.23 08:22:45) 
Isıtma ve havalandırma dışında içerdeki nem faktörlerini azaltmanızın da daha kalıcı faydaları olur.

Çok bitki varsa azaltın, rutubet problemi varsa ve ortadan kaldırılabiliyorsa kaldırılmalı. Yemek yaparken mutfak kapısı kapalı tutulmalı, aspiratör ve davlumbaz kullanılmalı. Çok nem tutacak kalın ve geniş halılardan kaçınıp nem tutmayacak halıları tercih etmelisiniz. Evde su kaçıran çamaşır makinesi vb. gibi cihazlar varsa tamir ettirilmeli, banyo paspasları sürekli ıslanıyorsa çözüm geliştirmelisiniz. Evde açıkta çok fazla tekstil varsa (kalın perdeler, açıkta duran kıyafetler, yorganlar ve nevresim takımları, yoğun koltuk örtüleri, battaniyeler vs.) azaltmalısınız.
  • akhenaten  (29.10.23 10:03:13 ~ 12:06:14) 
işlevi sadece nem almak olan cihazlar var, nemi haznesine su olarak topluyor.


  • Rao  (29.10.23 10:32:16) 
Youtubeta su videoua denk gelmistim. Bir cihaz yardimiyla nemi gidermisler.

youtu.be
  • Tutkun  (29.10.23 11:21:23) 
Camı aç.


  • Bir cebinde das kapital  (29.10.23 12:44:27) 
www.hepsiburada.com

Şöyle nem alıcı aparatlar var.
  • inheritance  (29.10.23 12:55:22) 
nem alma cihazi (dehumidifier)

ben de bakiyorum bu aralar. benim odam hep 70% (Homepod olcuyor), su an 70 yine. yazin klimayi dry modda kullaninca dusuyor biraz.

cihaza donersek, cok ucuz degil yani en alinabiliri 2500 lira civari ama artik biktim kuf gormekten ve kokudan. saglik acisindan da zarari malum.

ayrica bu cihazlarin camasir kurutma ozelligi de oluyor.

bebek varsa dusunun bence.
  • supergirl  (29.10.23 14:01:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.