[]

İstanbul'dan Gaziantep e taşınmak

Hayat şartlarının zorlaşması, elde edilen maaşın yetersiz kalması, birikim yapamama ve istanbul'da ki gelirimin x2 katı teklif edilmesi kulağıma hoş geliyor fakat orada yaşam standartlarım nasıl etkilenir, çevre uyumu nasıl olur gibi dilemma içerisindeyim.

deneyim ve fikirlerinizi paylaşır mısınız?



*bekar ve gaziantepli değil.

** edit**
1 aralık 2023 itibarıyla Gazianetep'e taşındım.
Şuan her şey yolunda ve sorunsuz.
halkı çok yardımcı ve samimi.

**edit** 31/01/2024
2 ay geçti ve 'severim' böyle işi deyip geri dönüyorum.
halkın samimi olduğu kadar esnafı da şark kurnazı ve kendini uyanık zanneden endemik türlerden, birde;
dillerinde şu kelime pelesenk olmuş ; 'entebin yerlisiyik ağam'
antepli olmak ayrıcalıkmış gibi övünen yurttaşlarımız.

 
Öncelikle istanbula göre kendinize daha fazla zamanın kalacağı ve görece yavaş bir şehirdir.
Yemek konusunda , ben neden daha önce gelmedim dersiniz.
Çevre olarak, dengeyi yakalarsınız sıkıntı yaşamazsınız,
Kültür olarak Antep insanı çalışmasınıda yemesini de çok sever genel anlamda cana yakın ve yardımcıdır.
Tabi burada hangi bölgede oturacağınız de önemli, Gaziantep diğer güney illerinden özelliklede suriyeden yoğun göç almış bu haliyle çok farklı kültür düzeyinde insanları barındırır.

Ekonomik açıdan istanbula göre 3x daha fazla para biriktirme şansınız olabilir, yaşadığınız semte göre.

Bana göre gaziantep , son yıllarda aldığı yoğun göçü saymazsak türkiyenin en kolay yaşanılabilir illeri arasındadır.
  • Rao  (25.10.23 22:59:25 ~ 26.10.23 07:03:55) 
istanbuldaki gelirinin 2 kati teklif ediliyorsa gidilir. antep turkiye sarltarinda gelismis denilebilecek bir sehir. cevre uyumu icin kendin gibi insan bulabilirsin cunku buyuk bir yer. kariyer gelisimin nasil etkilenir vs o kismini bilmiyoruz tabii. "yasam standartlarim" kismi da muglak zira istanbulda nerede yasiyorsun, kimlerle takiliyorsun, ne gibi nis hobilerin var bilmiyoruz.


  • hot potato  (25.10.23 23:00:15) 
Antep’in şuan için hayat şartları olarak istanbul’dan çok farkı olmadığını düşünüyorum. doğru dürüst bir semtte tutacağınız evin kirası istanbulda nerdeyse ortalama bir semtteki kiraya denk gelir. ki Antep’te öyle her mahallede oturamazsınız.
Ayrıca Antep turistik yer ucuz bir şehir değil.

*eş durumundan Antep’li
  • melodi  (25.10.23 23:01:25 ~ 23:10:55) 
İstanbul’da size yetmeyen maaşın 2 katı Antep’te sizi krallar gibi yaşatmaz, üzerine oralar dert olur. Ben olsam gitmem.


  • ruhen hastayim ben  (25.10.23 23:05:55) 
Bence bu şekilde oraya çalışmak için giden biri ile konuşun bu konuyu, bir öğretmen arkadaşım oraya atanıp 3 yıl filan kalmıştı, kötü bi okulda öğretmendi, oranın insanlarından vs hiç memnun değildi mutlu değildi zar zor tayin aldı.


  • turuncu tonlarda  (26.10.23 00:30:42) 
maaş yetmiyorsa zorlamanın da bir anlamı yok. gidilecek yer de nbc filmlerindeki taşra değil.


  • paintov  (26.10.23 01:36:10) 
maaş ekonomik durum falan o kısımlara girmiyorum fakat dışardan gelenler antep'in yerli halkı ile sosyo-kültürel açıdan sorun yaşayabiliyor. bu durumları göz önünde bulundurun özellikle batı kökenli biriyseniz.


  • joooper  (26.10.23 08:45:51) 
Gidilir. Istanbul korkunç pahalı bir şehir ve buna değer hiçbir şey yok. Akıl ve beden sağlığını düşünüyorsan, kaliteli yaşamak istiyorsan gayet de gidilir. Zaten para yoksa istanbul'da yaşadığın yer antep ten kötü olacak.


  • roe  (26.10.23 09:06:38) 
gelir farkı çok belirleyici bir unsursa @ruhen hastayım'ın dediği gibi krallar gibi yaşayamazsınız çünkü @melodi'nin de dediği gibi hiç de ucuz bir şehir değil.

kayınçom g.antepli olmasına rağmen halen memnun değil oraya gittiği için. (2 sene oldu)

benim de yeme-içme ve turistik yerler harici beğendiğim başka bir şey olmadı. beyranı, katmeri, burma kadayıfı, fıstığı, kebabı on numara. genel olarak trafiğini de sevmedim, hanzo diye tabir edilen kişi sayısı fazla geldi.

ama bekarmışsınız, istanbul'a göre daha çok birikim yaparsınız. sosyal yaşam büyük ölçüde değişir tabi ama bir şekilde de adapte olunur gibime geliyor.
  • Improbable  (26.10.23 09:56:55) 
İstanbul'daki gelirinin 2 katı olacak şekilde Gaziantep'ten teklif almış olmak bana ilginç geldi. Bunun tersi olur genelde. Acaba İstanbul'da bulunduğun sektörün çok altında kazanıyor olabilir misin? Buna odaklanman faydalı olur.

Gaziantep'e hem de İstanbul'dan göç bambaşka bir konu, buna ancak sen karar verebilirsin. Yüksek maaş teklifi almış olmak güzel ama orada 5-10-20 sene yaşar mısın ve diyelim ki o firmada mutlu olamadın, anlaşamadın; yine Gaziantep'te muadili bir iş bulabilecek misin? Bunları da değerlendirip öyle karar ver derim.
  • Lethe  (26.10.23 13:22:57) 
Gidilir


  • basond  (26.10.23 17:21:39) 
Güzel olur. Gaziantep büyükşehir ve hayat kalitesi İstanbul'a göre daha yüksek ayrıca ay sonu cebinize para bile kalır.


  • doharkoman  (26.10.23 17:28:52) 
Güncelleme için teşekkürler , boş zamanınız olursa birecik gülbaba da patlıcan kebabı yemeyi, eski Halfeti de kayık turu yapmayı ihmal etmeyin.
Size yaklaşık 60 km uzaklıktadır.

  • Rao  (03.12.23 14:53:28) 
çok kısa bir deneyim olmuş sizin için ,açıkçası şaşırdım dönüş karanı vermenize. Tam olarak dönüş sebebinizide açıklayabilirsiniz, sizin gibi düşünenlere rehber niteliğinde bir içerik olmuş olur belki.


  • Rao  (31.01.24 18:43:27) 
Esnaf falan hakkinda yazdiklarin zaten Antep icin tum Turkiye'nin bildigi, artik klise haline gelmis seyler. Calisip para biriktirmek icin gittigin yerden donmek icin garip bir sebep bu. Istanbul'da daha iyi is bulduysan o ayri da, diger turlu bilemedim.


  • hot potato  (31.01.24 18:52:04 ~ 18:52:28) 
Dönüş yapmadıysanız bir daha düşünün derim, maddi olarak döndüğünüze pişman olabilirsiniz.
İşini bilen bir kişi tasarruf ederek antep te çok rahat bir ev sahibi olur.

  • Rao  (11.02.24 14:08:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.