[]

Hukuken bunları nasıl kıyaslarız?

1. Mesela bir kişi maaşını alamadı firmasından. Bunun karşılığında laptopu alıp gitti. İşveren ödemediği maaş için sadece ödemediği miktar için sorumlu olacak iken işçi hem hırsızlıkla yargılanıp hem mal için sorumlu tutulur değil mi? Mahkeme iş sözleşmesi dışındaki yolları farklı mı değerlendiriyor yoksa “işçi mağduriyetini gidermek için alacağı oranında tahsilat yapmıştır denebiliyor mu?




 
sen laptopu aldığın için güveni kötüye kullanma suçu işlemiş oluyorsun. bunun cezai bir yaptırımı var. eğer patron seni şikayet ederse yargılanırsın asliye ceza mahkemesinde.

patronun sana işçilik alacaklarını vermemesi iş mahkemesinin görevidir. mahkemeye başvurup alacağını bu şekilde alman gerekiyor. patronun rızası olmadıkça kendi kendine alacağına mahsup etmek üzere laptopu alamazsın :) yani bunun hukuki bir zemini yok.

ama patronla konuşup anlaşırsın, patron der ki "unde bach ben sana kalan 10k maaşını vermiyim sen laptopu al, helalleşelim". sen de ok dersin o zaman olur.
  • turuncu tonlarda  (19.10.23 10:14:04) 
hukukçu değilim ama işveren'in şikayeti durumunda direk hırsızlıkla yargılanması lazım. benim örneğin bir müşteriden alacağımı tahsil edemediğimde dükkanına gidip mal çalmamdan bir farkı yok bunun.
birisi hukuk davası, birisi ceza davası olur. çok sıkıntıya girer işçi.

  • faberkastelli  (19.10.23 10:16:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.