[]

yaz, kış ısı yalıtımı çok iyi olan evi nerden bileceğiz?

ailemle yaşadığım yeni evin yalıtımından çok memnun değilim. cephe olarak benim oda kışın çok serin kalıyor (kuzeye bakıyor), salon fazla güneş alıyor orası da yazın çok sıcak oluyor.

benim ayrı tuttuğum ev ise eski bir ev hem içi hem dışı kapıları buğulu camlı öyle söyleyeyim. vardır 140m2 yazın serin kışın sıcak inanılmaz bi ısı yalıtımı var. şu an pencereyi açtığımda havanın soğuk olduğunu öğrendim. daha soğuk havalarda evin içi kalorifer ile ısıtılmış kadar sıcak oluyor dışardan gelenler açık sanıyor ama kapalı. komşunun ısıtmasıyla oluyor sandım ama hayır her zaman böyle iç ısısı hep idealde şu anki gibi. şu an hava öyle çok çok soğuk değil ama serin. bu nasıl sağlanmış olabilir? evin 3 cephesi de açık tek mutfak tarafı başka binaya bakıyor diğer 2 cephe boş araziye, caddeye bakıyor. bildiğiniz hayranıyım bu evin.

şimdi arkadaşa ev arıyoruz şu konforu nasıl bulabiliriz? nereden anlarım?

 
Güneyde yaşıyorsan, kuzey ve Doğu cepheli

Kuzeyde yaşıyorsan, Güney ve Batı cepheli ev bakacaksın.
  • Mirket  (16.10.23 15:30:56) 
@mirket montalama mi nedir yalitim yapilmis bina icin de cephe mi onemli sadece? belki malzemeden dolayi yeni binanin yakitimi kotudur diye dusundum de. cunku yeni bir ev begendik ama doguya bakiyor bu benim hosuma gitmedi buradaki gibi sicak istiyorum


  • mess  (16.10.23 16:32:19) 
İzmir'de Batı cephe bir evde yaşıyorum. Yazın karşı dairedekiler öğleden sonra balkonda, gölgede keyif çayı yudumlarken, ben balkona çıkmaktan vazgeçtim, evin içinde afrika sıcaklarıyla uğraşıyorum. Kışın da havayı soğuk sanıp, montla çıkıp bütün gün mont elde tişörtle dolaşmışlığım vardır.

Mantolama da önemli tabii. Ama öncelikle cepheye bakmalısın.
  • Mirket  (16.10.23 16:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.