[]

Soyadı değişimi

Yurtdışında yaşıyoruz ailecek.
Soyadımız oldukça uzun ve telefon konuşmalarında ya da resmi işlerde ciddi zorluk çekiyoruz.
Ankara'nın A'sı Bursa'nın B'si Ceyhan'ın C'si benzeri sürekli upuzun bir kodlama, karşıdaki anlamıyor, hop en baştan bi daha.

Kızımız okula başlayacak yakında, aynı problemleri o da yaşayacak okulda falan.

Soyadımla ekstra ekstra bir bağım yok, yani öyle ataerkil düşüncelerim yok.

Bu durumda değiştirebiliyor muyum? Yoksa illa ki mahkemede geçerli bir sebep mi lazım? (utanç verici soyad, aile reddi vs)

 
illa ki geçerli bir sebep olması gerekmiyor bildiğim kadarıyla. daha doğrusu mahkemeye sebebinizin makul olduğunu kabul ettirdikten sonra bütün sebepler geçerli kabul edilebilir.

soyadı tavşan olan bir tanıdığım atasoy olarak değiştirdi, soyadı göçer olan karşı komşumun bütün tabelaları göktürk diye değişti, resmi evrakları da göktürk diye imzaladığına şahit oldum. yani hadi tavşan'a utanç verici dedin (ki utanç verici falan da değil) kabul edildi, göçer'in nesi vardı da göktürk oldu?

kaldı ki yere göğe sığmayan uzun soyadı da yeteri kadar geçerli bir sebep bence. sonundan kesip kısaltılabiliyorsa doğrudan kesmeyi talep ederseniz, örneğin ahmet uzunkavakaltındayataruyuroğlu olan soyadınızı ahmet uzunkavak yapmayı isterseniz kabul göreceğini düşünüyorum.

yine de bir hukukçu cevap verirse daha iyi olur tabii.
  • kibritsuyu  (16.10.23 16:22:38 ~ 16:23:14) 
Mahkemeye kalmadan nüfus müdürlükleri de yapıyor bu işi bildiğim kadarıyla. Hatta geçici bir süre e-devletten dahi basvurulabiliyordu


  • crimson man  (16.10.23 18:13:19) 
dediğin sebepler harici soyisim değiştirmek imkansız gibi bişey. sadece bi ara saçma sapan soyadlılar değiştirsin diye edevlette ekran açılmıştı, herkese açık değildi.

bir de tabi şahsi düşünce, soyadı değişiminden sonra yurtdışında onunla uğraşmak daha meşakkatli olabilir.
  • avatar is back  (16.10.23 19:05:44) 
Hocam e devletten başvuru olayı bitti, asliye hukuk mahkdmesinde dava açmak gerekiyor.


  • turuncu tonlarda  (16.10.23 22:56:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.