[]

Yazılımcı arkadaşlara -> .Net & Java & Python

Selamlar,

Müşterimiz benden bir ERP uygulaması istiyor.

1-Müşteri giriş çıkışları kaydedilecek
2-Müşterilerin ürünleri ve özellikleri (kg,fiyat,içerik) kaydedilecek
3-Bu bilgiler web servis ile (günde maksimum 4.000 kayıt) başka bir firmaya gönderilecek, onay alınıp, db'ye kaydedilecek.
4-Müşteriden onay için SMS doğrulama alınacak vs.

Çok basitçe yazdım. Ben python biliyorum ve django-flash ikilisiyle, FE için de angular ile bir şeyler çıkartabilirim. Fakat bu tarz orta ölçekli şirketlerdeki ERP uygulamaları Python ile yazılması bana bir dezavantaj getirebilir mi ? Baktıklarım hep .net ve ya java ile yapılmış.

Ne önerirsiniz ?

 
en iyi dil bildiğin dildir.

pythonda yazılmış çok büyük projeler var.
  • nuisance  (13.10.23 09:38:34) 
ozellikle web servis yazilimlarinda performansa etki eden en onemli noktalar "database connection", "in memory database" ve "caching" oluyor. hangi dil olursa olsun bunlar duzgun bir sekilde, dogru noktalarda kullaniliyorsa uygulamanin performansi ciddi oranda artiyor. ornegin daha az database giderek isler cozuluyorsa, cok fazla erisilen datalar icin redis gibi memory databaseler kullaniliyorsa, duzgun noktalarda cacheleme yapildiysa java, c# veya python farketmez iyi performans alirsiniz.

tabi bunun yaninda kullandiginiz framework veya kutuphane performansi da buna eklenir. kod yazarken herhangi bir verimsizlik hatasi yapmadiysaniz da cok iyi performans alirsiniz.

yazilim olcegi buyudukca, tum bunlardan sonra yazilim dilinin performans etksi ortaya cikar. ornegin buyuk veri setleri ile ugrasiyorsaniz, icinde arama yapacaginiz buyuk json veya xml verileriniz varsa c# veya javadan daha iyi performans alirsiniz. ama python kullansaniz da sizi yavaslatan kod parcalari icin arkada c++ calisan, python kutuphaneleri kullanarak da cozebilirsiniz. onemli olan projenin olcegi buyudugunde sizi yavaslatan noktalari tespit edebilmek, bu noktalari bulduktan sonra python da olsa cozebilirsiniz performans problemini.

bir de olaya diger taraftan bakarsak, projenin olcegi cok cok buyumeyecekse, sizin onunuzde asil hiz gerekektiren konu gelistirme hizi olacaktir. bu noktada iyi bildiginiz dil ve python cok cok avantaj saglayacaktir. yani yukaridaki cevaba katiliyorum, en iyi bildigin dil ile devam etmek avantajli.
  • emrahday  (13.10.23 12:23:24 ~ 12:24:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.