[]

Erasmus okulu bir sene uzatıyor gideyim mi?

Değer mi?




 
Okulu 4 senede bitirmenin ailenin butcesi disinda hic kimseye hiç bir faydası yok.
Okulu uzatip biraz sosyal etkinliklerine vakit ayırmak seni her türlü öne geçiriyor. Sosyal etkinlikten kastım arkadaşlarla bira içmek değil.

Uluslararası bir ortamda bulunmak, yurt dışında yaşamak, mezun olmadan önce sana büyük katkıları olacak bir şey. Ben bunun eksikliğini şuanda çekiyorum.

Hem dilin gelişir, eğlenirsin falan. Ben senin yerinde olsam direk giderim.
  • zimbirik  (12.10.23 18:16:14) 
2 sene de uzatsa git. gitmeyip pişman olanlarla görüşebilirsin daha net karar vermek için.


  • brkylmz  (12.10.23 18:20:14 ~ 18:20:34) 
Git tabii ki. Uzayacaksa bu şekilde uzasın.


  • dissendium  (12.10.23 18:23:07) 
hangi ulke? normalde ydisina gidiyorsan ulkeye gore karar ver. hic gitmediysen okul uzasa da erasmusla git


  • mess  (12.10.23 18:51:00) 
değer


  • hrskrs  (12.10.23 19:14:40) 
Kesinlikle git, değer


  • cccbehzatccc  (12.10.23 20:08:48) 
Cepten para yeme durumu varsa ve okul uzayacaksa gitme bence. Yurtdışı harikulade algısı gerçekliği yansıtmıyor. Böyle gelip de sokakta yatanlar var veya çok ama çok ağır işlerde çalışanlar görüyorum.

Soruya net cevap = değmez.

Biz Türkler yabancıya hasret olduğumuz ve sıcak kanlı olduğumuz için herkesi kendimiz gibi sanıyoruz. Yabancılarda bu yok. İzole kalıp bunalıma girme ihtimali bile var.
  • roe  (12.10.23 20:19:17 ~ 20:21:51) 
hangi ülke olduğunu yazmamışsın gitme bence okulnu bitir


  • abi bi dizi buldum on numara  (12.10.23 23:59:07) 
Git, mezun olup is hayatina atilinca boyle bir sansin olmayacak. Umarim bu cevap yeterlidir


  • optimistbakunin  (13.10.23 01:27:30) 
mezun olunca ne olacak ki. bence gitsen daha iyi. kesinlikle değer. iki sene uzasa bile değer.


  • abelardo  (13.10.23 01:40:14) 
duruma bağlı.

benim küçük yaştan beri hayalimdi. yaptım ama pişman oldum. pandemi zamanına denk geldi. yine güzeldi evet ama yarardan çok zararı oldu. orada derslerle pek alakam olmayınca burada da sekteye uğrattım filan.

bana da "mezun olunca yapamazsın" diyorlardı ama bi arkadaşım lisansı bitirdi, işe girdi, pandemi sürecinde anasının yanında oturup 2-3 yıl para biriktirdi, geçen almanya'da yüksek lisansa gitti. 3-4 yıl iş tecrübesiyle, hala çok genç sayılabilecek yaşta, erasmus'tan daha uzun süreli bir macera için.

yani erasmus yurtdışı ve keyifli ortam için tek yol değil. evet güzel olay, yaşın çok ilerlemediyse, paran varsa yap gitsin ama benim gibi 500 yaşına geldiysen ve maddi imkanların kısıtlıysa büyük risk olduğunu düşünüyorum.
  • mark greg sputnik  (13.10.23 16:18:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.