[]

Annemler kayınbabamları ziyarete gidecek, ne götürülür?

İsteme zamanı gelmemişlerdi. Olaylı dönemlerin üstünden biraz zaman geçince yeni geldiler yanımıza, gaziantep'e.

Daha yeni yeni bakıyorlar bi ihtiyacınız var mı diye. Artık yalandan mı yoksa gönülden mi bilmiyorum. Ben de arada sinirleniyorum 1 senedir sormadınız şimdi mi aklınıza geldi diye. Haklı mıyım yoksa haksızlık mı ediyorum bilmiyorum.

Yani onlara güvenerek bir şeye girişmedim zaten ama size nasıl tarif edebilirim yaşadığım hissi bilmiyorum da tek çocuğum, yıllarca her şeyime koşturmuşlar, şimdi evlilik lafı geçince beni kimsesiz gibi ortada bıraktıkları için ailem yokmuş gibi hissettim kendimi şu son 2 yılda. Yani tamam duyuruda da diyen oldu, "ben ailemden hiç bir şey beklemedim, her şeyi kendim yaptım" vs. diye ama o karakterde insanlar mesela okurken çalışıp eve de bakıyordu kimisi. Bunlar güzel şeyler. Keşke beni de öyle yetiştirselerdi ama bu yaşa kadar sen oku, sen iyi ol başka bişey istemeyiz diye yetiştirip, en ihtiyaç olduğu zamanda ortada bırakılmak nedir. Yani maddi tarafını geçtim, manevi olarak da yoklardı.

İstemeye gelmediler, nişanlandık gelmediler, ev dizdik hiç oralı olmadılar. Buraya taşınırken de maddi manevi yardım etmediler. İş yeri açarken etmediler. Kayınbabam bypass oldu aramadılar bile. Yani beni aradılar da onları aramadılar. Babam her hafta arıyordu halbuki (kendi babamdan bahsediyorum). Ki bu insanlar da onlara hiç bişey yapmadılar. Neredeyse onlar bakıyor burada bana. Bakıyor derken önceden annemler bana nasıl davranıyorlarsa şimdi onlar öyleler yani bir fark yok. Bunu dediğimde de "e öyle bi iletişim olmamıştı ki şimdi yeni yeni fırsatı oldu işte diyor" bence çok oldu da neyse ne yapalım allah baba da onları böyle yaratmış.

Ama annemler el gibi görüyor. -du. Şimdi bayadır evliyiz bir şeyler değişmiş olabilir. Yani başlarda ısınamamıştı. çünkü vakit de yoktu. yine de kararıma saygı duymalarını beklerdim, ben kendimden emindim.

Neyse iste arada istanbul a didim e gitmiştik yakın zamanda yanına, annemde bir istememezlik, surat, tavır vs. olmadı gayet normal davrandı.

Baba tarafımın dediğine göre annen fazla tutumludur, bu güne kadar sana kendisi baktığı için(ayrılar 25 senedir), artık kaldıramıyor bir şey sorunca tek derdiniz parasını almakmış gibi olduğunu düşünüyor biraz iş paranoyaklık bir hal almış olabilir. Yani düşük bir ihtimal olabilir dediler. Yoksa insan oğlunun doğru düzgün evlenmesini, gelinini benimsemesini falan istemez mi dediler.

Anneme sorsak da hem zamanlama yanlıştı, maddi olarak hazır değild, hem hanımı bazı yerlerde biraz asabi gördü ben de fazla sessizim, pek içine sinmedi. Neyse ki hanımı biraz ehlileştirdim dsfkg yani onun kendi çabası da güçlüydü o sorunu çözdük zamanla.

Neyse konumuza dönersek bu konuları açtığımda diyor ki ya tamam orada yapılanları ben savunmuyorum. Benim hatam varsa senin de yönetim hatan var. Ama ben hatam yoktur demiyorum, sadece aynı konuları konuşarak bir yere varamayız, bu saatten sonra ne yapabiliriz ona bakmamız lazım diyor.

Hanımla benim hissiyatım da şöyle, 1-2 senedir oğlum-kızım nasıl gidiyor bir ihtiyacınız var mı diye sormamışlar, ne yanımıza gelmişler ne hanımın ailesini aramışlar, şimdi gelmişler hiç bişey yokmuş gibi bi tatlı alır tanışırız diyorlar.

Ben dedim ki anne bu insanlar size kırgın. Kırgın olmalarına rağmen ne hanım size kötü davranıyor(ki annemin başta -neredeyse- evden kovmuşluğu var), ne surat yapıyor, ne de şimdi eliniz boş bile gitseniz onların ailesi size bir terbiyesizlik falan yapar.

Ama en azından önemsediğinizi düşünecek bir şey alalım yani kayınbabama gömlek, eve kullanışlı bişey vs.

O da bize fark etmez nasıl dersen dedi ama aklıma bişey de gelmedi. Yani kaç yıllık evde oturuyorlar, eve fincan takımı alsak vardır, yemek takımı alsak vardır, bu tarz şeyler biraz yeni eve geçene alınır ya çok uyduramadım.

Üstte bahsettiğim durumlar da göz önünde bulundurularak, ne götürülür sizce?

 
anlatıklarına göre çelik yelek filan götür her an lazım olabilir.


  • ayseee  (12.10.23 13:47:29) 
@ayseee, :D niye öyle bir anlam çıktı ki şimdi hiç bişey yokmuş gibi gitsek bile onlar da gayet güzel karşılar. Öyle tavır alan, kinci bir taraflarını görmedim. En kötülük yapmış kendi akrabalarını bile hürmetle karşılıyorlar.

Baklava yaptırıp götürelim dedim ama kayınbabam yiyemiyor diye vazgeçtim.

Hanıma sordum, ben bilemem şimdi ne diyeyim ayıp olur bişey istemek diyor.
  • ananiyimioguz  (12.10.23 13:53:36 ~ 14:00:16) 
gömlek almak nedir ya saçmalık olur. bi tatlı bi de aşırı şık bi vazo, biblo gibi bir şey alsınlar bari. ayrıca olan olmuş biten bitmiş. düzeltmek istiyorlar demek ki. az çok hat.ırlıyorum sizin olayları


  • elorelia  (12.10.23 13:58:40) 
@elorelia, evet bir yanım öyle diyor, bundan sonrasına bakalım diyor sonuçta iyi kötü bir şey yapmaya çalışıyorlar.

diğer yanımda da kızgınlık/kırgınlık devam ediyor. yani şey gibi "e tamam şimdi geldiniz ne yapalım unutalım mı geçmişi" diyor ama.. böyle düşününce de o zaman geçmiş hiç silinmeyecek biz mi tavır yapalım ölene kadar..

onlar da diyomuş bişey yapmasak suç yapsak da kabul görülmüyor en iyisi biz geri dönelim hiç muhatap olmayalım sdjfsg

Ama işte sanki şimdi hiç bişey olmamış gibi yapamıyoruz o önceden hissettirdikleri veya yaptıkları yanlarına kalmış gibi oluyor. Aslında bişey olmamış gibi yapıyoruz yapmasına da içimizdeki burukluk ve öfke kalıyor bir yerlerde.

zamanla aşarız umarım. tavsiye için teşekkürler, mantıklı bir gezip bakalım o tarz ürünler satan yerlere.
  • ananiyimioguz  (12.10.23 14:21:10 ~ 14:27:52) 
Neden istemediler ki? Bence tatli, guzel bir ev hediyesi alsinlar. Ya da kayinvalideye şal falan


  • Kahvedesu  (12.10.23 14:28:33) 
@Kahvedesu, uzun hikaye :( önceki duyurularımda vardır.

Annem de pek normal bir dönemden geçmiyordu.
Ben evlenicem, çoğu şey okey ama sizin bu amaca yönelik bir planlamanız, hazırlığınız oldu mu, düğün için ayırdığınız bir bütçe var mı, bişeyler takabilir miyiz, diğer eve geçebilir miyiz vs. diye sormam başta ters etki yaptı. Kız mı istiyor bunları, parada malda gözü mü var a getirdi konuyu. Hayır anne ben soruyorum evlenicem ya hani elimizde neler var ona bakıyorum diyorum anlamıyor.

Sonra tamam madem öyle bir durum yok biz yolumuza devam ediyoruz dediğimizde de bu kızın şusu böyle şusu şöyle diye sürekli bir kusur bulmaya çalıştılar. Benim gönlüm yok ne yapıyorsanız yapın.. a getirdi sonra işi. Benim hemen evden gidiyor olmam da ufak bir travma yarattı büyük ihtimalle. 26 yaşına kadar birlikteydik sonuçta.

Neyse sonra biz yaptık ettik her şeyi, şimdi de hmm tamam düşündüğümüz gibi değilmiş diyorlar.

E o kadar dedikleriniz yaptıklarınız ne oldu. Hemen sineye çekilmiyor. Ben bir karar verdim saygı duyun demiştim, hayır vermemişsindir kandırırlar seni bu kadınlar çok fenadır... a getirmişlerdi konuyu bu da onur kırıyor tabi sanki o yaşıma kadar totalde 8 yıllık bir ilişki geçmişim olmamış gibi.
  • ananiyimioguz  (12.10.23 15:35:22 ~ 15:59:50) 
Gomlek cok mantıksiz. bakir bi sekerlik gibi bi sey alin ev hediyesi, sus esyasi tarzi bi sey olsun. bakir samdan da olabilir. anneniz cok biliyosa onu da bilir de siz de mahcup olammak icin caba gosteriyosunuz anlasilan. makul olsun diyosunuz baklava, cikolata, seker, lokum vs mantıklı. gomlek falan mantiksiz onu siz cok isterseniz adamin dogum gununde falan alin ya da babalar gunu


  • mess  (12.10.23 15:58:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.