[]

kira beyannemesinden anlayan

merhaba annemin üstüne bir tapu var kirası benim hesabıma yatıyor.

ben ve annem bunu beyan etmedik. vergi dairesi beni çağırıyor.

şimdi pişmanlık dilekçesi vererek bunun beyan edilmesi mümkün müdür?

ceza keserse vergi dairesi ne kadar ceza keser? yaklaşık 16 aydır kira alıyorum

cezaya düşmemenin yolu mevcut mudur.

 
gidin konuşun cezayla falan ödeyin, belki taksit de yaparlar. cezaya düşmemek için her yıl mart ayında hazır beyan sisteminden kira gelir vergisi beyannamesi dolduracak ve 2 taksit olarak gelir verginizi ödeyeceksiniz.


  • malheiros  (11.10.23 12:03:34) 
gecikmiş olduğunuz kısım 2022 yılının kirası, vergi dairesi bunu isteyecektir. ocak 2023 - aralık 2023 arasını mart 2024'te vereceksiniz, onun daha zamanı gelmedi.

vergi dairesi alınması gereken vergi aslını alır, normalde 31 mart 2023'te ödeyecektiniz, 6.5 ay gecikmişsiniz, 6.5 aylık gecikme faizini alır (aylık %2.5), bir de beyannameyi zamanında vermediğiniz için ikinci derece usulsüzlük cezası (55 lira) keser.
  • kibritsuyu  (11.10.23 12:17:51 ~ 12:29:56) 
şimdi yanıltmış olmayayım ama, bu sene yani 2023 yılının kia geliri için 2024 yılının ilk çeyreğinde beyan verip vergi ödeyeceksin.

yani henüz çok bi vergi kaçırmış değilsin gibi, 2023 yılından 9-10 ay düşsek geriye 6-7 ay beyan verilmemiş bir gelir kalır.

safa yat, iyi niyet göster, 2023 yılı için tüm yılın gelirini gösterip beyan edecektim ama bir önceki yarım yıl gözümden kaçmış vs dersin, en makul yolu neyse yardımcı olurlar herhalde.
  • John Bloor  (11.10.23 12:20:49) 
cevaplar verilmiş zaten ama tapu kimi üzerine ise beyannameyi o verecek. parayı alan önemli değil bilginiz olsun.


  • nuisance  (11.10.23 13:35:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.