[]

Lens temizliği

Merhaba. Lens solüsyonunu sadece saklama kabına mı döküyorsunuz? Lensi solüsyonla yıkıyor musunuz? Yıkayınca çabuk biter gibi geliyor.

Bir de uzaktan yakına odaklanınca bulanıklık oluyor. Bu düzelir mi alışınca?

Aylık lensi bugün açtım. Tam bir ay sonra mı çöpe atayım lensi?

Sağ olun.

 
Ben gözümden çıkarınca yıkamıyorum direkt suya koyuyorum, alıp gözüme takarken elime alıyorum, üstüne az solüsyon döküp her lensi 20 saniye ovalıyorum. Bu yıkama işini yapmdan gözüme takamıyorum minik mikro kıllar veya toz yapışmış oluyor gözüme takınca acıtıyor bunu yapmayınca.

Ben lensi 1 ay değil de 45 gün kullandığım oluyor ama tabi mikrop filan kapmaması için 1 ay kullanıp atmak gerekiyo.
  • turuncu tonlarda  (10.10.23 18:54:09) 
Akşam yatarken solüsyonu saklama kabına atarım. Lensi içine yerleştirtikten sonra lensin tamamen solüsyon içinde kaldığından emin olmak için üzerine biraz daha solüsyon dökerim.

Sabah takarken lensi avuç içime alırım az bir miktar solüsyon üzerine dökerek nazikçe ovalarım. Bunu yapmak lazım çünkü solüsyonun içinde lense yapışan artık göz içi sıvısı mı diyeyim, veya lensi çıkarırken tüy mü diyeyim yabancı birşeyler oluyor direk gözüme takmıyorum.

Aylık lensi 1 ay kullanıp çöpe atıyorsun. Lens bir noktadan sonra hissettiriyor gözünü rahatsız ediyor.
  • Lethe  (11.10.23 09:04:28) 
ben yıkamıyorum ama bazen kirli gibi geliyor o zaman yıkıyorum (toz falan yapışıyor bazen)
tam 1 ay sonra çöpe atmanız gerekmez ben 1 ayda hiç atmadım. 45 gün falan gidiyor eğer gözünüzü rahatsız etmeye başlarsa değiştirmeniz gerektiği anlamına gelir.
son olarak da lensle uyumayın.
  • matilda  (11.10.23 13:32:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.