[]

Nazar konusu

Nazar var mı yok mu tartışmasına girmeden merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum.

Instagram'da sevgilinizle fotoğraf paylaştıktan sonra aranızın bozulduğu oldu mu?

Sevgilisi olmayanlar, Instagram'da mutlu sevgili fotoğrafı görünce öff diyor musunuz ya da benim neden sevgilim yok deyip kıskançlık yapıyor musunuz?

Thx.

 
Bazen instagramı bir açıyorum karşımda tanımadığım yamuk yumuk bir adam. Meğer karısı kendi hesabından kocasını paylaşmış “hayatım <3” diye. Böyle şeylerle dalga geçiyorum.

Daha önce yaptığım kavganın suçunu hiç instagrama atmadım.
  • ruhen hastayim ben  (10.10.23 08:50:42) 
Kavganın suçunu instagrama ve nazara hiç atmadım.

İnstagramda foto paylaştıktan sonra “kesin nazar değecek” diye düşünüyorsan kendini kavgaya daha açık hale getiriyorsundur ister istemez. Sonra da çıkan kavgayı nazara bağlamak çok kolay. Ama asıl nedeni kendini gerçekleştiren kehanet diye isimlendiriliyor. Bir çeşit şartlanma yani. Doğa üstü bir nedeni yok. Tamamen psikolojinle alakalı.

İnstagramda mutlu fotolar görünce hööf demiyorum çünkü herkes hayatının fragmanını paylaşıyor orada. Filmin kendisi bok gibi olabilir yani. Fragmanı allayıp pullamak kolay. Gerçeği yansıtmıyo yani.
  • zimbirik  (10.10.23 09:09:21) 
Nazar yok, biri digerini sevmiyordu idare ediyordu. Çocuk inatla devam etti. Bir de üstüne insta da kızı ve iliskiyi ifşa etti.
Kız sonunda patladi. Mesele bu

  • kimilolo  (10.10.23 10:15:02) 
iliskiyle alakali degil de mesela gezip tozarken paylasim yaparim, sanki her sey yolunda gibi gozukur, öyle tepkiler alirim ama arkada bin tane belayla ugrasiyorumdur. nazar degil real life


  • mess  (10.10.23 11:17:07) 
İster nazara inanın isterseniz de inanmayın ama her şeyi sosyal medyada paylaşmak doğru değil bana göre, bunun çok sebebi var


  • Rao  (10.10.23 17:36:40) 
Bu yaşıma kadar normalde hiç nazara inanmayan adamdım. Hiç huyum değildir ama 2 ay önce sosyal medya hesabımda muhabbet kuşumun oynarken ki fotografını paylaştım. Gayet saglıklı sevecen konuşan bir kuştu.İnanır mısınız Evin içindeki muhabbet kuşu yarım saat ya oldu ya olmadı can çekişe çekişe öldü hiç bir şey yapamadım. Ondan beridir aklımda bu nazar konusu korku yaratan bir şekilde kalmıştır. Rahmetli ninemin bir sözü vardı : Nazar insanı mezara, hayvanı kazana koyar diye. Ben bu işin dini kısmıyla değil de kötü enerjiyle alakalı oldugunu düşünüyorum


  • limonlu eksi  (10.10.23 17:39:02) 
Kedimi ne zaman instagram'a koysam başına bir şey geldi, sıklıkla da göz enfeksiyonu olarak döndü. Kedimde hem iyi hem kötü nazarı (ya da "göz değmesi" diyelim) o kadar gözlemledim ki artık net olarak inanıyorum buna.


  • silverleaf  (11.10.23 10:32:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.