[]

Kanal tedavisi olan dişim kırıldı

Kanal tedavisi uygulanan azı dişim kırıldı. Bir kısmı hala diş etinin içinde olduğu için düşmedi diş ama kırıldı eminim.

Nasıl bir tedavi süreci beni bekliyor?

not: doktora git öğrenirsin diyenler için, şu an Almanya'dayım. Süreç karmaşık ve pahalı olacaksa TR ye bilet bakayım hiç beklemeden =)

 
Dolgu yapılabilecek durumdaysa dolgu yapılır. Dolgu yapılamıyorsa kalan kısım çekilip implant yapılabilir.


  • dissendium  (09.10.23 23:22:53) 
Benzer bir durum annemin başına geldi. Cerrah kalan dişi çekti, sonrasında da implant yapıldı. Kanal tedavisi yapılan dış kirildigi zaman kurtarilma şansı olmuyor demişlerdi genelde.


  • fraise  (09.10.23 23:23:14) 
kanallı dişlerin sonu genelde budur.

dolguyu kaldırcak bir hali varsa isterseniz yapabilir ama o da kalıcı değil.

çekilir o diş. sonrasında isterseniz implant yaptırırsınız, istemezseniz yaptırmazsınız.
  • AlsterWasser  (09.10.23 23:30:21 ~ 23:30:49) 
Kanallı dişlerin 4de 3 ü bu kaderi paylaşır. Çünkü kanal tedavisiyle beraber diş kökü ölüyor. Doktor kalan parçaları çeker. İmplant yapalım mı der


  • limonlu eksi  (09.10.23 23:45:36) 
Aynı durum başıma geldi, dişi çektiler :)


  • e mice  (09.10.23 23:47:55) 
Benim üzerinde hiç parça kalmayana kadar kırılan, sadece kökü kalan ve kökünde de kanal tedavisi olan dişimi normal dolgu ile dışarı uzatıp üzerine kaplama yapmışlardı.

Sen bence türkiyeye git. Ama yukarıdaki arkadaşların gittiği yere gitme. Benim dişim 10 seneden fazladır kaplama ile ayakta. İmplantsız da oluyor yani. Doğru doktoru bulman lazım.
  • zimbirik  (10.10.23 09:02:05) 
kaplamala kurtarılabilir belki ama düşük ihtimal.


  • adivar  (10.10.23 11:41:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.