[]

Tüvtürk araç muayene için gerekli belge

Selam, yarın ilk kez araç muayenesi yaptıracağım. Gerekli belgeler kısmında geçerli trafik sigortası da deniyor, sigorta mevcut ancak fiziksel bir belge de göstermem gerekiyor mu? Eğer öyleyse çıktı alacağım




 
hayır gerekmiyor, fiziksel olarak ruhsat ve kimlik istiyorlar sadece.


  • ensar  (05.10.23 16:18:53) 
Muayenede gerek yok ama siz her zaman zorunlu sigorta poliçesinni bir çıktısını ruhsatta taşıyın.


  • John Bloor  (05.10.23 16:26:06) 
geçen sene vergiyi tuvturktte öderken kredi kartına komisyon alıyorlardı yanınıza nakit alın.


  • eja  (05.10.23 16:42:11) 
Araç sigortalıysa ayrıca belgeye gerek yok. Diğer belgelerle birlikte araç kilometresini bir yere not edin veznede ödeme yaparken lazım olacak.
Nakit ödeme yapın.

Egsoz muayenesinin de yine orada olması lazım. Onun da süresi doluyorsa hepsini aynı anda yaptırın.
Gitmeden önce hemen şimdi far ön arka ışıkları kendiniz kontrol edin. Aracın uyarı sistemi varsa bu hususta kontrole gerek yok.
  • diyecevaplandı  (05.10.23 18:13:15) 
gerek yok, pazartesi tecrübemi aktarayım.
eskiden randevu saatinizden 25 dakikadan daha erken gidince işlemlere başlayamıyordunuz (vaktinde gel), ama pazartesi 15:30 randevuma sabah bile gitsem olurmuş. sanırım fazla kalabalık olunca geleni alma prensibine geçmişler.
0. vergi ve ceza borçlarını kontrol edin ve yangın tüpüyle reflektör, ilk yardım çantası vb çantasını araçta hazır edin.
1. egzoz emisyon muayenesini mümkünse tenha bir yerde sabah erkenden yaptırın.
2. tüvtürke gidince işlem ofisine giderken ruhsat yanınızda olsun. Araç km aklınızda olsun.
3. 1150 tl nakit bulundurun muayene parası olarak. kredi kartına emin değilim.
  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (05.10.23 20:53:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.