[]

Kendimi mahcup hissetmeme gerek var mı?

Baya huzursuz ve mahcup hissediyorum şu an.

Yeni bir işe girdim. İşe girerken mülakatta yurtdışı seyahati yapmanız gerekebilir bir engeliniz var mı dediler. Ben de yok, gidebilirim dedim.

İşe başladıktan 3 hafta sonra yani bugün :) yöneticim yurtdışına göndermek istedi bir iki haftaya. Ama ben işe başladığım hafta bir kistim olduğunu öğrendim. Kistin patlama ve torsiyon ihtimaline karşı egzersiz vs yapmamam gerekiyor. Hareketlerime dikkat etmeliyim. Ve en önemli nokta, patlarsa hemen acil olarak ameliyata girmeliyim.

Yöneticime “sağlık sıkıntımdan dolayı gelemem” dedim.

Ama çok tuhaf ve garip oldu. Baya mahcup hissettim. Gitmeli miydim acaba? En az 2 3 hafta kalacaktım yurtdışında korktum ben de.

 
İnanmama ihtimali için kanıt sunarsan için rahat edebilir. Aynı şekilde o kişinin de içi rahat eder. Bunu yapmak zorunda değilsin ama yaparsan iyi olur. Raporu gösterebilirsin tarihini de belirterek. Sağlık riskin varsa gitme tabii ki. Yurt dışında ameliyat pahalıya patlayabilir.


  • dissendium  (05.10.23 16:06:09) 
git tedavini ol ve sonra yurtdışı gezilerine katıl.


  • koela  (05.10.23 16:14:51) 
Daha sağlıklı bir iletişim için bence de doktor raporunuz vs varsa yöneticiniz ile paylaşabilirsiniz ya da durumunuzu daha düzgün bir şekilde ifade edebilirsiniz. Bu karşılıklı iyi niyet göstergesi olur. Yoneticinizin de aklında soru işareti kalmamış olur. 3 hafta olduğuna göre henüz deneme suresindesiniz zaten. Sağlık sorunu bu, herkesin başına gelebilir ama önemli olan düzgün bir şekilde ifade edebilmek. Ben yönetici olsam çalışandan düzgün bir aciklama beklerdim, illa detay vermek zorunda da değilsiniz.

Tedaviniz bittikten sonra da yurtdışı gezilerine katılım saglayacaginizi anlatırsanız bir problem olacağını sanmıyorum.
  • fraise  (05.10.23 16:23:00) 
Sağlık raporu vereyim desem bu sefer de onları inanmıyor durumuna düşüreceğim diye istemedim.

Bir de biraz özel bir konu. Herkese anlatmak istemiyorum. Yumurtalığımla ilgili. Erkek yöneticilere uzun uzun anlatmaktan çekiniyorum.
  • kaptan maydanoz  (05.10.23 16:28:25) 
doktorun bu konuda hazırladığı raporu kesinlikle ver. onlar inanmıyor durumuna düşmesin.
sağlık sorunun düzeldiğinde ise konuştuğunuz gibi seyehatleri gerçekleştirebileceğini ilet.

  • orpheus  (05.10.23 17:10:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.