[]

Lens sorusu

Merhaba. Bugün lens aldım. Doktor sadece sağ gözüm için yazdı. Sol gözüm 0'mış. Bu şekilde kullanan var mı? Dışarıdan belli olur mu?

Bir de bir aylık lens aldım. Dışarıda çıkarmanız gerektiğinde ne yapıyorsunuz? Nasıl saklıyorsunuz?

Günlük lens alacaktım. İnternetten bakarım dedim. Kız satış yasak dedi. Beni mi kandırdı? Trendyol'da vardı.

Alışmam ne kadar sürer? Dikkat etmem gereken şeyler var mı? Sağ olun.

 
Ben yıllardır bu şekilde kullanıyorum, dışarıdan belli olacak bir şey değil; şeffaf lens zaten. Gozlugumde de sağ gözüm dinlendirici cam, diğeri dereceli cam. Tek gözü bozuk bir ben varım sanıyordum, yalnız olmadigim için mutlu oldum.

Lensmarket.com vs gibi bir yerden sipariş verebilirsiniz. Ben hiç mağazadan aldığımı bilmem. Doktorun verdiği reçeteyi siteye yüklüyorsunuz, o kadar. Yasak değil yani satış.

Saklamak için kutusu var. Lens solüsyonu içinde o kutuda saklıyorsunuz. Aylık lens aldıysanız her akşam çıkarıp o kutuda saklayacaksiniz. Ellerinizi el seferinde iyice dezenfekte etmeniz gerekiyor. Sabah takarken de solüsyonu dokeceksiniz. Akşam takarken yine yeni solüsyon. Solusyonlar o kocaman şişede satılıyor zaten, çok uzun süre de gidiyor. Solüsyon içinde kuru da çıkıyor.

Günlük lensleri de aynı şekilde çıkarmanız gereken durumlarda çıkarırsınız. Lens kutusunda, solüsyon içinde saklayip geri takarsiniz. Akşam da çıkarıp atıyorsunuz zaten günlük lensleri.

Bunlar dışında havuza, duşa filan lensle girmemek gerekiyor. Ellerinizi temizlemeden dokunmamak gerekiyor.


Bana ilk takmaya başladığımda zor gelmisti ama bir haftada elim alıştı. YouTube'da video filan izlemistim o zaman.
  • fraise  (03.10.23 20:49:05) 
Aşağıda paylaştığım 3 adet blog içeriğini okumanı öneriyorum. Lens seçimi ve okuma alanlarında sana oldukça fazla yardımcı olacaktır.


Lens Reçetesi Nasıl Okunur?

www.lensoptik.com.tr



Lens Seçimi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

www.lensoptik.com.tr


Lens Nasıl Takılır (Video)

www.lensoptik.com.tr


Lens ile Havuza / Denize Girilir mi ?
www.lensoptik.com.tr
  • melihyldz10  (09.10.23 18:37:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.