[]

Monitörü TV olarak kullanma

Selamlar,

Elimde 27 inc bir monitör var. Maçları izlemek için digiturk kutusu almak istiyorum. Bu kutuyu monitöre bağladığımda tv gibi kumandadan kullanabilir miyim acaba?


Monitor LG 27 inc 144 hz 2k, IPS

Teşekkürler.

 
bağlayabiliyorsanız (muhtemelen hdmi gerekecektir) kullanırsınız. tv'nin farkı içinde kendi alıcısı olması.


  • argent dawn  (02.10.23 18:14:22) 
monitörde ses varsa kullanabilirsin. görüntü tv ile monitörlerdeki farklı aspect ratio yüzünden biraz basık olacaktır.


  • orpheus  (02.10.23 19:21:44) 
Digiturk üzerinde analog ses çıkışı varsa (artık kalmamıştır gerçi de) oradan direkt ses alabilirsiniz, bazı monitörlerin hoparlörü olmamasına rağmen hdmi audio passthru oluyor 3,5 mm ses jackı bulunuyor arkasında öyle bişey varsa oradan da ses almak mümkün

çok çıldırılırsa digiturk üzerinde optik ses çıkışı olma ihtimali yüksek onun için gariban bi analog converter alınıp oradan ses alınabilir yine.

Digiturk'u zaten kumanda ile kullanacaksınız orada sıkıntı yok.

Aspect ratio mevzusu da monitörden monitöre değişiyo 2k ve 4k çözünürlükler tam kesin bi standarta oturmadığı için. Bozuk olabilir de olmayabilir de.
  • hedep  (02.10.23 20:43:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.