[]

Saç dökülmesi

Selamlar.34 yaş erkek kişisiyim. Saç dökülmem bayağı arttı. Babam kel sayılır. Abim benim yaştayken saçlarının %75'ini dökmüştü. Şimdi %90 kel. Benim çok şükür kellik sorunum yok ama dökülme hızı can sıkıyor.

Organik bıttım sabunu getirttim Siirt'ten ama sanki dökülmeler daha da arttı. Kullanıp memnun kaldığınız bir ürün var mıdır?

Saç çıkarsın demiyorum, zaten öyle birşey mümkün değil de, şu dökülmeyi kessin yeter. Teşekkürler.

 
Bir prostat ilacı var. Erkeklikten taviz şeklinde yan etkileri olduğu ama dökülmeyi durdurmak bir yana saç bile çıkardığı söyleniyor.

Bir de minoksil var. 3 ay düzenli kullanıldığında saç dökülmesini durdurduğu, kullanıldığı sürece de durdurmaya devam ettiği, bırakıldığı anda durdurduklarının da gittiği söyleniyor.

Onun dışında sağlıklı, dengeli beslenmek, cildi çok kirli tutmamak ve temiz tutacağım diye çok hırpalamamak, çölde bir damla suyun sağlayacağı fayda kadar fayda sağlayabiliyor.

Bazı hastalıklar ve kan değerlerindeki düşüklükler ya da yükseklikler saç dökebiliyor. Onu değerlendirmek için bir Dermatolog görüşü işe yarayabilir.

Başka da bir çözüm asla yok. Sabun mabun hikaye.

Bir irsiyet durumu varsa mevcut durumu kabullenmek kellerin de yakışıklı olabileceğine inanmak en güzeli.
  • Mirket  (02.10.23 12:36:56) 
mirket+100

sac dokulmesi, sacin beslenememesi ile ilgili bi durum
disaridan derinize yaptiginiz mudahalelerin pek bi etkisi yok

beyaz sabun kullanip hic saci dokulmeyen insanlar var

ya da sokaklarda yasayip kilo kilo saci olanlar var

sac derisine duzenli masaj yapip kan akasini hizlandirmak bile cogu kozmetik urunden daha iyi etki edecektir
  • foster  (02.10.23 15:39:34) 
Çoğu erkek saçları seyreldikten sonra kelliğe çare arıyor. Şu aşamada bunu fark edip önlem almaya çalışman bu zorlu maça 1-0 önde başlamanı sağlar, Tebrik ediyorum seni.

Baba-abi kel ise genetik olarak %90 saçların dökülecek.

Ben 1 yıl boyunca finasterid kullandım ve cinsel anlamda hiç bir sorun yaşamadım fakat göğüslerimde hafif büyüme oldu (jinekomasti), bu da ilacın yan etkilerinden biri. Bu sebeple finası bırakmak zorunda kaldım. Göğüslerin de hiç yağlanma yoksa tabir-i caizse "tahta" gibi dümdüz ise finasterid kullanabilirsin. Genelde yağlı göğüslerde daha çok yan etki yapıyor. Yine cinsel anlamda bir olumsuzluk yaşarsan bırakabilirsin dene-gör mantığı.(Kilolu biriysen finasa asla başlama)

Ekonomik açıdan minoxile başlamanı tavsiye etmem çünkü çok pahalandı. 1 şişe 2-3 hafta gidiyor, fakat maddi olarak gücün varsa minoxil senin için en iyi çözüm olabilir. Gerçekten saçları koruyor. Ucuz olduğu dönemlerde 1 yıl kullanıp çok faydasını görmüştüm. Pahalandığı için bırakmak zorunda kaldım. Kullanmaya başlarsan uzun yıllar devam edeceksin o yüzden finansal durumun çok önemli.

Ayrıca miracle-Losyon adında bir karışım var. Yine DHT baskılayan ilaçları karıştırıp topikal olarak kafana sıkıyorsun. Bunun maliyeti de minoxile yakın çıkıyor ama oral yoldan ilaç almadığın için yan etkiler bir miktar daha düşük oluyor. Deneyebilirsin.
www.youtube.com


**ŞAMPUAN SAÇ ÇIKARMAZ. SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLEMEZ**
**ŞAMPUAN - SABUN İLE ÇÖZÜM ARAMAYA ÇALIŞMAYIN**
  • useless  (02.10.23 16:55:19 ~ 20:23:42) 
bugun arastiriyordum nutrafarm medohbiotin 5 mg onerisi geldi. eczaneye danisabilirsiniz


  • mess  (02.10.23 20:42:09) 
erkek tipi saç dökülmesi. gereksiz şampuan ve takviyelerle vücuda yükleme yapmayın. biotin, vitamin falan hikaye.

fda onaylı tek çözümü finasteride ve minoxidil. ilaçları bırakınca dökülme devam eder. finasteride'in yan etkilerinden üstte bahsedilmiş. ciddi yan etkileri olabiliyor. hem sertleşme problemi yaşayıp hem de kel olabilirsiniz günün sonunda. problem yaşamayanlar da var tabi. riski almak size kalmış.
  • synesthesia  (02.10.23 22:06:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.