[]

Ev işleriyle başa çıkamıyorum - plan tavsiyeleri

Aslında baş edilemeyecek bir durum yok sadece plansızım. Haftada bir gelen yardımcı ablamız birkaç haftadır gelemiyor, benim yaptıklarım da yarım yamalak kaldı. Siz evinizin temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Belli başlı günleri saatleri belli işlere mi atamak gerekiyor? Pazar akşamı ütü yapılacak gibi.




 
Bence ya hergüne küçük bir görev koyun sıkılmadan yapın, veya haftanın 1 gününü tamamen ev işlerine ayırın. Tek yaşamıyorsanız beraber yapmayı önerebilirsiniz.


  • babemsi  (30.09.23 23:21:36) 
Pazartesi çamaşırlar, Salı havlular, Çarşamba nevresim takımı yıkanacak.
Pazartesi akşamı çamaşırlar, Çarşamba akşamı nevresim takımı, Her akşam gerekiyorsa ertesi gün giyilenler ütülenecek.
Her odayı terkedişte bir göz atılıp her şey olması gereken yere konacak.
Yemek hazırlarken ve yemek biter biter bitmez bulalıklar ya yıkanacak ya da makineye konacak.
Her duş sonrası duşakabin temizlenecek.
Klozet ve lavabo her sabah
Çarşamba ve pazar robot çalışacak. Pazar robottan sonra paspas ve toz alma. Banyonun genel temizliği
  • Tina  (30.09.23 23:31:09) 
Haftada bir camasir yikarim, dusakabin dustan sonra, klozet temizligi gerek gordukce, temizlik kategorisinde degil surekli temizlenir, bulasiklari bekletmeden makineye, dyson kablosuz var, makine elime gectikce, bir plan yok, neresi o an rahatsiz ediyorsa, 15te bir kadin gelir, utu giymeden once ne giyeceksem utulerim, nevresim havlu utulemem.


  • songforsomeone  (30.09.23 23:38:41) 
Ütüyü akşamdan yaparım, ertesi gün için.
Bulaşıkları biriktirmemek kilit nokta bence. Makine varsa yemeği ocağa fırına koyduktan sonra yemek yaparken çıkan bulaşıklar, yemeği bitirir bitirmez yemek bulaşıkları makineye koyulur birikmesin diye. Elde yıkanıyorsa ikisi bir arada.
Çamaşır biriktikçe atıyorum. Haftada bir genelde.
Evin genel temizliği çok batmadıysa hafta sonu bir gün. Batan yer olursa daha sık. Mutfağı daha sık süpürüyorum çabuk batıyor.
Klozet, lavabo haftada 3-4. Duşakabin her duşta.
Airfryer aldıktan sonra mutfak daha az yağlanmaya başladı o yüzden mutfağın genel temizliğini daha kolay oluyor. Onun belli bir süresi yok çünkü bazen çok az kullanıyorum mutfağı, bazen sürekli.
  • black holes in the sky  (01.10.23 00:40:25) 
Haftada 3 gun temizlikci geliyor. Iki haftada bir $800 oduyorum.


  • thetruenorthstrongandfree  (01.10.23 02:51:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.