[]

Cv veririm dedim vermedim

Çalıştığım şirkette bir pozisyon açıldı. 3 tane arkadaşım başvurmak istedi. Bana da cv attılar ikya ver diye. Sadece bir tanesinin gelmesini istiyordum ben de onun cvsini verdim, diğerlerinin vermedim. Ama vermediğimi söylemedim onlara.

Kötü mü yaptım? Baştan vermem demek mi gerekirdi? Ama üzülürler diye söyleyemedim ve ayıp olurdu.


 
Niye kendileri vermemiş, sizden mi geçmesi gerekiyordu anlamadım, ama demek ki böyle böyle insanlar birilerinin ayaklarını kaydırıyorlar hııı... Hocam maalesef ister bilinçli ister bilinçsiz (ki bu bayağı isteyerek olmuş) hem kötü yapmışsınız hem yanlış ve ayıp olmuş. Ya baştan söyleyecektiniz ya da verecektiniz, alternatifi aması haklı bir açıklaması yok.


  • nic cage  (27.09.23 09:55:12) 
Ne olursa olsun dürüst olmak gerekirdi. Bence böylesi çok daha ayıp olmuş çünkü bir nevi kandırmışsınız arkadaşım dediğiniz insanı.

“Üzgünüm, IK içeriden CV kabul etmiyor.” diyebilirdiniz ya da buna benzer farklı, kibar bir açıklama ile baştan söyleyebilirsiniz. Bunda ayıp bir şey yok ki. Birinin cv’sini iletmek ona referans olmak ile eş değer. Benim bunu yapacağım insan sayısı 3’ü geçmez.
  • irene  (27.09.23 09:55:28) 
şu an bilmeseler de yapılan ayıp olmuş yine de. hele de arkadaşsanız cidden.

ama diğer genel kanım; asla kimseye aracı olmayın, sonra çok pişman olabilirsiniz (ağzım çok yandı bundan :) )
  • chanandler bong  (27.09.23 10:03:12) 
Neden kendileri vermemiş +1
Kötü yapmışsın hiç dürüst bi davranış değil, sana yapılmasını istedimeyeceğin bir şeyi başkasına yapmamalıydın.

Henüz vakit varsa "aaah bu cv ler masamda kalmış bunları da verecektim o anda yönetici çağırdı unuttum" vs bi yalan bulup götürün bence. Ben olsam hiç sevmesem bile böyle bi şey yapmazdım, ama görüşümü sorarlarsa bu kişiyle çalışmak istiyorum diye söylerdim o ayrı.
  • turuncu tonlarda  (27.09.23 10:15:52) 
Kötü yapmışsın.


  • dissendium  (27.09.23 10:21:26) 
Birlikte çalışmak istediğim insan değillerdi ve şirket içeriden cv kabul edildiğini herkes biliyordu :(

Hayır vermem dediğimde seni sevmiyorum ve birlikte çalışmak istemiyorum anlamına geleceğini herkes biliyor. O sebeple vermem diyemedim :(
  • kaptan maydanoz  (27.09.23 10:27:21) 
İş yoğunluğum var kendin verebilir misin cnm diyemez miydin :(((


  • turuncu tonlarda  (27.09.23 10:34:00) 
Hocam beyaz yalan ile kandırmak arasında fark var. Siz düpe düz kandırmışsınız.

Belki de kişiler kendileri başvuru yapacaklardı, şuan sizin üzerinizden başvuru yaptıklarını sanıyor olabilirler.

Ben böyle durumlarda ik içeriden cv direk kabul etmiyo, siz kendini başvurun ben tanıdık olduğunuzu söyleyeceğim diyorum.

Bence arkadaşlarınıza ulaşın, “ik bana geri dönüş yaptı, kendiniz de başvurmalıymışsınız, referans sürecine gelirseniz bana ulaşacaklarmış dedi” falan diyin. Kendileri de başvursun. Çünkü şuan resmen cevren ve hileyle işe başvurmalarını engellemişsiniz. Yardım etmemek başka şey, başvurduklarını sanmalarına neden olup kandırmak başka.
  • zimbirik  (27.09.23 10:40:40) 
Ayy ben çok utandım okurken. Bence çok çok ayıp. Yarın öbür gün belki siz o iş yerinden ayrılırsınız o kişiler kalır. Hayatta ber şey oluyor. "Onlarla çalışmak istemedim vermedim" tavrı aşırı bencilce geldi. Ben olsam yüzlerine baktıkça vicdan azabı çekerdim.


  • buzbebek  (27.09.23 10:47:05) 
@zimbirik
Kendileri de başvurdular ama içeriden referans güçlü olur diye beni ekstra katmak istediler.

@buzbebek
Ama referans olabileceğim insanlar değil ki. Çalışmayacaklar biliyordum, ben de referans olduğum için kötü hissederdim.

Keşke vermem deseydim baştan. Ne bileyim.
  • kaptan maydanoz  (27.09.23 10:53:45 ~ 10:55:50) 
seneler içinde sözlükte doğru ve yanlışın yeri mi değişti?
"cvleri vereceğim" dememiş.
olaydan sonra "cvlerinizi verdim" de dememiş
cvleri ona attılar diye cvleri ulaştırma sözü de vermedi
yani ne kandırmış ne yalan söylemiş ne de ayıp etmiş, hiçbir şey yok.
seneler içinde sözlükte doğru ve yanlışın yeri mi değişti?
  • lambırcek  (27.09.23 10:56:17) 
Kendileri ayrıca başvuru yaptılarsa zaten o zaman ben bu konuyu çok da kötü görmüyorum.

İnsanların yüzüne karşı ben sana referans olmam, senin performansın kötü demek kolay olmuyor. Kimseyi desteklemek zorunda da değilsin zaten. Dürüst olmak la patavatsız ve kaba olmak arasında fark var. Bu durumda söyleyeceğin her şey kaba olmaya girer.

Yani sen şuanda onların kendi emekleriyle gelecekleri noktayı etkilemiyorsun. Sadece ekstra destek vermedin. Ama köstek de olmadın. Yani sorun yok.
Tabi ki dürüst olmak daha iyi. Ama bazı durumlar da bıçak sırtı.
  • zimbirik  (27.09.23 11:05:51) 
Heee tamam kendileri de başvurmuşlar sen sadece referans olmamışsın. O zaman sorun yok bence de. Yüzüne direkt referans olamam demek mümkün olmazdı zaten. Ben soruyu ilk okuduğumda sen onların başvurmasına engel oldun diye anlamıştım.


  • turuncu tonlarda  (27.09.23 11:52:43) 
tabii ki her arkadaşınıza iş için referans olmayabilirsiniz.
ama arkadaşlarınızın sizden bağımsız olarak da şirkete başvurduğundan emin misiniz?
ben arkadaşıma ik'ya iletmesi için cv atsam ve arkadaşımdan olumsuz bi cevap almasam, ik'ya ilettiğini düşünürüm (doğal olarak). yani ayrıca açılan ilana direkt başvuruda bulunmam.
referans olmadıysanız sorun yok ama başvurularını engellediyseniz sorun var bence.
  • asisamus  (27.09.23 12:52:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.