[]

3 diyagramı tek diyagramda anlatmak mümkün mü - excel

selam
3 diyagram şöyle bi şey
i.hizliresim.com
yeşil boyalılar, ortak çalıştıklarını
kırmızı boyalılar, rakip olduklarını gösteriyor
firmaların rekabet alanları elektronik, araç, emlak...

bu 3 diyagramı tek diyagramda anlatmanın yolu nedir

2 diyagramı tek diyagramda anlatmanın yolu varsa da olur (hücreleri 2 boyayla boyayınca mesela elektronikte rakip olduklarını ama emlakta ortak olduklarını nasıl anlatabiliriz

 
Yanlış anlamadıysam ben böyle yaparim pivot table'da kolay olur.
gss.gs

  • logisticsmanager  (24.09.23 18:12:44) 
Sarı, Turuncu ve Mor site için 3’lü Ven Şeması yapın. Ortak olarak çalıştıkları alanları şemaya yazın. Ortak olarak çalışmıyorlarsa zaten rakip oluyorlar (ya yeşil ya kırmızı), ikinci şemaya gerek kalmıyor. Aynı şemayı rakip alanlar için de yapabilirsin.


  • archmage mahmut  (24.09.23 18:16:34) 
firmalar 10 tane filan
hepsinin bir diğeriyle kesişimi var
o yüzden
logisticin sıralı şeyi yapılabilir duruyor ama kolay okunaklı görsel olmuyor
archmagenin venn şeması az sayıda şey için okunaklı çok sayıda şey için temsil problemi var
  • lambırcek  (24.09.23 21:04:19) 
Bunu zaten tek graph ile okunakli yapmanız imkansiz. 10 tane firmanin birbiri ile 3 farkli sektörde ilişkisi demek bir sürü graph demek. Benim yaptığımda en azından data oluşuyor ve bunu pivot table ya da graph dökmek kolaylaşıyor.


  • logisticsmanager  (25.09.23 01:58:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.