[]

Kızlara soru: ilişkide böyle bir şeye bozulunur mu?

Selamlar uzun zaman sonra ilişki sorusuyla karşınızdayım :)

Şehirde büyük bir park var orada arkadaşlarla müzik yapalım dedik.

Hoparlör, amfi, mikrofon, gitar falan arabaya attık oturduk bir yere çalıyoruz söylüyoruz.

Ben varım hanım var, yine onun kuzeni, kız kardeşi, bacanak falan var.

Bir de parkta tanıştığımız bir kaç yabancı dilde de şarkı söyleyebilen bir arkadaş daha var.

Etrafa da tek tük insanlar oturdu dinliyorlar.

Derken hanım bir kaç şarkıyı kendi kendine söylemekten yetinmemiş olacak ki diğer mikrofonu eline aldı başladı söylemeye.

Hanımın da sesi rabbimin zoruna gitmesin ama çok da güzel değildir hani.

Başkaları gibi parkta otururken birisi o şekil mikrofonu eline alıp söylese "kalk kalk kalk nereye geldik" derim.

Neyse bir söyledi iki söyledi biraz gerildim ben ama bozuntuya vermedim neyse eğlensin dedim keyfi yerindeydi gayet.

Sonra eve döndük videolara falan bakıyorum hanımın girdiği şarkılar aslında çok güzel olmuş ama hanım girdiği için paylaşılacak halde değiller :D

Ben de gece olmuş artık uyuklarken şakayla karışık şey dedim "bazı yerleri de güzel bozdun aşkım he sağol yani"

Ne olduysa birden hanım ergen modu açtı.

GELMEYIM O ZAMAN - BENDEN UTANIYOR MUSUN - IYI BIDAHA RAHATSIZLIK VERMEM O ZAMAN

Dedim herhalde şaka yapıyor bu kadar tepki verilecek bir durum yok bence, çok üstüne düşmedim uyudum.

3 gündür morali bozuk.

Böyle durumlarda karşımdaki insanın bozulduğu şey benim için hiç bozulunmayacak bir şey gibi gördüğüm bir konu ise iyice kendi kendime inatlaşıyorum ne soruyorum ne özür diliyorum. Böyle tuhaf bir huyum var.

Neyse hanımın tuhaflığı geçmiyor başka bişey var herhalde sorayım bari dedim, halen o dediğime bozulmuş.

Yahu dedim ben o an seni rencide etmek istesem sıcağı sıcağına derim zaten.

Biz bize söylediğimiz ortamlarda alıp söylüyorsun bir şey diyor muyum, ama orada açık alandayız insanlar da dinliyor. Biraz kulağa hoş gelen şeyler dinlemek isteyebilir. Sen de mikrofona söylemeyi ver ne var yani diyorum.

Yok anlamıyor ben öyle eğleniyordum eğlenmemi bozdun diyor. Ne olmuş yani sanki konser mi veriyorsun arkadaş ortamında oturmuş söylüyoruz işte diyor, o da bana diyor ne bu tripler diye.

Birlikte eğlenmek istiyorum seninde orada mutlu hissediyorum şimdi hiç gelmeyeceğim diyor bir yerde müzik yaptığınız zaman.

Çok abartıp yanlış anlıyorsun o kadar ağır bir şey demedim, durumu anlattım diye açıklasam da anlatamadım derdimi. Ben kendim bile tona giremiyorsam söylemiyorum o durumda sen niye giriyorsun diyorum. Kendinin farkında olmaması veya ortamı tartmaması beni içten içe sinirlendiriyor asıl.

Evet elalem ne der diye düşünmemesi güzel olabilir ama orada öyle bir durum yok sanki.

Yoksa cidden konser veriyoruz tribinde değilim ama bunu düşünmek gerekmez mi başka insanlar da var?

Yani bir çıkış yolu bulamadık kaldı konu öyle.

 
Bir şeyler birikmiş.tek başına, bu kadar reaksiyon alınacak bir olay degil


  • abuzer  (22.09.23 18:58:35) 
Cevap yazmıştım ama gitmemiş. Bir çiçek alıp gönlünü alın ne güzel kendi kendine eğlenmiş!


  • Kahvedesu  (22.09.23 19:05:36) 
biraz "ayı gibi" söylememiş misin sence de?

başka insanları boşver. sen ve yengeden gayrısı tıraş. siz bir ekipsiniz unutma. neydi o bilimkurgu filmi? hani verimli ekipmiş bunlar falan. o hesap.

verimli olun abi. yengeyi her zaman savun. kadınlar çiçektir.
  • alperz  (22.09.23 19:09:30) 
ha bir de yani ablamın sesi dünyanın en çirkin sesi olsun. beğenmeyen varsa gitsin evinde içsin birasını. yallah arabistan'a.


  • alperz  (22.09.23 19:10:30) 
"Evet elalem ne der diye düşünmemesi güzel olabilir ama orada öyle bir durum yok sanki."

böyle demişsiniz ama burada yanılıyorsunuz bence. yaptığınız etkinlik anlattığınız kadarıyla el aleme bir hizmet olarak sunulmayan ya da ne bileyim biletle girilen bir ortamda olmayan tamamen kendi kendinize eğlendiğiniz ortam. eşinizin söyleme biçimi alaycı bir şekilde olacak biçimde bilerek kötü söyleme değilse bundan da çevredekiler rahatsız olmamıştır sanıyorum ve "sesi güzel" gibi düşündüğünüz arkadaşlarınızın sesi sanıyorum birer opera sanatçısı kıvamında değildir. yani eşinizin eğlencesi kimseyi rahatsız etmiyorken sizin yapılan etkinliği biraz fazla ciddiye alıp "iyi bozdun, sağ ol" demenize verdiği tepki normal.
  • Flybutter  (22.09.23 19:21:00) 
@abuzer, daha önce böyle bir şey hissettirmedim. Kendisi de zor donemlerden geciyor belki hassastir.

@alperz, shdjfh ya ben hanimciyimdir normalde de elestiremiycez mi kardesim aaa.

@Flybutter, evet biz de mükemmel söylemiyoruz belki ama ben nedense sosyal ortamlarda biraz fazla mantiksal dusunuyorum ve disaridan bakiyorum.

Mesela bir çocuğum olsa ve bir ortamda aykiri davransa "ne var canim cocuk bu mazur gorsunler" diye düşünmem cocugu oradan uzaklastiririm.

Benim soylemim de öyle sert degildi ya. Nedense sanki ben ondan utaniyormusum gibi dusundugu bir taraf olustu ve konuyu israrla oraya cekmeye calisiyor.

Halbuki boyle bisey hic hissettirmedim. Hemen her seyi de birlikte yapariz yani.

Ama halay cekiyoruz diyelim, ritmi kaciriyor.

Bunu soylemek ayip mi allah askina. Askim halayi bozdun yaa deyince 3 gün küsülür mü şakaya vur geç aman sanki çok güzeldi de ben bozdum de geç yani.

Anlamıyorum ben de ısrarla bu tarz bir tepkiyi. Yine de.
  • ananiyimioguz  (22.09.23 20:23:43 ~ 20:31:06) 
Kadın eğlenmiş ve sen neye takılmışsın. Aşkım gözlerin şöyleyken kötü bayık duruyor, belin şöyle durunca hoş görünmüyor öyle durma.


  • Shepard  (22.09.23 20:54:35) 
@Shepard, biz ama daha önce iş yerinde söyledik kabalalikla, evde söyledik bir sorun yoktu bizbize olunca zaten biliyorum sesini ben öyle sevmişim ondan yana bir sıkıntı yok. Ama toplum buna hazir degil, baska insanlarin sevmeyecegini bile bile neden sürdüreyim ki öyle biseyi. Ben kendim de az da olsa ciddiye aliyorum ben söylerken guzel bir ses eslik edince mutlu oluyorum ama kotuyse bu beni mutsuz ediyor. Benim mutsuzlugumu dusunen yok :D

Kaldı ki parkta siz muzik dinleyim diye oturdunuz diyelim. Detone veya sürtone bi ses sarki soylemeye basliyor.

Hadi dediniz ki heves etmis bir tane soylesin. Iki oluyor üç oluyor.

Demez misiniz bu ne kardesim boyle soyluyorsaniz gidin evinizde soyeleyin?

Yoksa sey mi derdeniz "ya soyleyen sevgilisi herhalde ve onun duygularini incitmemek icin birsey demiyor, saygi duymak lazim."
  • ananiyimioguz  (22.09.23 21:52:16 ~ 21:56:05) 
sizin olaya bakış açınız hala eşinizin detone olması üzerinden nedense. bu başkaları için belki de hiç sorun yaratmayacakken sizin eşiniz olduğu için gerilmişsiniz (en başta yazdığınız için bunu söyledim) o gerginliği direkt yansıtıyor eşinize söylediğiniz cümle. bunu ne kadar kibar söyleseniz de söyleyin bu cümlenin anlamı "şarkı söylemek zorunda mıydın?" oluyor ve bunu söylemenizin de yegane gerekçesi maalesef eşinizin düşündüğü kapıya çıkıyor. her ne kadar siz onu hissettirmedim diye düşünseniz de...

halayı bozma örneği birebir bu olayı yansıtmasa bile bence o da zaten söylenmeyecek bir şey. bir kere halay bozuldu ise ne oldu? ikincisi halayı bozan kişi dışındakiler sultans of the halay mı? halay çekmek ya da parkta toplanıp şarkı söylemenin temel amacını anlayamıyorsunuz: eğlenmek. ve siz eşinize "senin eğlenme isteğin başkalarının keyfini kaçırdı" demeye getirmişsiniz. burada da bu konu size defalarca açıklanmasına rağmen ölye olmadığına dair kendinizi savunmaya devam ediyorsunuz.
  • Flybutter  (22.09.23 22:04:17) 
insanlar ne kadar hassas ya, sizin kötü niyetli söylemediğinizi zaten biliyor olması lazım. bana söylense eğlence konusu bile olurdu gece, kız arkadaşıma söylesem de aynı şekilde dalga geçebilirdik. bence farklı bir neden var gerginlikte tabii durduk yere kafamızda yazmayalım.

sadece bununla alakalıysa sizin daha dikkatli olmanız lazım bundan sonra, benim gibi bu kadar da hassas olmayın gibi saçma yaklaşıma girmek çok yanlış olur herkesin hassasiyeti farklı olabilir bizim beyin algılamıyor diye yadırgamayalım.

edit: ben ne yazmışım ya, bu yazdıklarımı hiç dikkate almasak daha iyi :D.
  • gule gule  (22.09.23 22:10:59 ~ 22:14:59) 
Ya millet şikayetçiyse milletin bileceği iş bu. Sen niye ahlak bekçiliği yapıyorsun(mecaz)? Çok saçma. Sanki içki içip ipin ucunu kaçırdı da ortaya dalmış gibisin. Ama değil.


  • Shepard  (22.09.23 23:01:43) 
Siz baskalarini umursamadan eglenemiyorsunuz, hep bir kendinizi tetikte hissetme hali ve ayip olur mu korkusu var demek ki, people pleaser. Esinizin yok, begenmeyen ya gider ya kendisi laf sokar. Size mi dustu parkta tanimadiginiz herifin hakkini kariniza karsi (!) (bu kisim onemli) savunmak. Esinizin buyutme kismi da, hem bir takim oldugunuzu ve oncelikle takimi degil 3. Kisileri dusundugunuzu goremiyorsunuz, hem ozur dilemiyorsunuz, hem de senin duygularin gecersiz, ne hissedecegini ben sana soylerim diyorsunuz. Dolayisiyla hanim da arkadas bozulup bozulmayacagima da sen mi karisacaksin diyor! Hatunu da ayrica takdir ettim, people pleaserlik olayi kahrolsun valla, parkta tanimadiginiz adam kendi kulagini dusunur merak etmeyin, herkes yetiskin, siz onun uzerinden utanmissiniz bir de, ki bu cok uzucu.


  • kassiopeia  (22.09.23 23:16:03) 
Anladım evet o tarz bir huyum var maalesef ki. Yanlis olabilir.
Bir cicekci baksam iyi olacak ^^

Peki şu açıdan bakınca da mı benim davranışım yanlış, çünkü söylemimin icinde o da vardı biraz.

Orada calinan şarkıların bir hazirligi oluyor. Calisip gidiyorsun soylerken de guzel olmasini istiyosun haliyle basindan sonuna kadar.

Boyle eş dost olsun birisi akışı boyunca yapılan işten alınan zevk düşüyor. Yapan egleniyorsa ona seviniyorum ama benim tatminkarligim ucuyor.

Şey gibi hani masa oyunu veya video oyununda mizikcilik yapana veya kötü oynayana sinirlenirsin ya. O tarz bir his. Bunu nasil dile getirecegim? Vaya bu dusuncem de mi yanlis yani öyle sorayim.

Bu arada ben o anın tadi kacmasin diye hic bisey caktirmadim ve evde de gülerek söyledim öyle ciddi veya kızarak söylemedim tekrar altını çizeyim.
  • ananiyimioguz  (23.09.23 00:06:18) 
ben erkeğim bu arada ama hepten sıvamışsınız gibi geldi.

"bunu düşünmek gerekmez mi başka insanlar da var?"

ne demek yahu? bildiğin "senden utanıyorum" demişsiniz.

ben ilk lafa çok alınmasam da bu lafa, bu yaklaşıma çok sinirlenirdim.

bir de şunu demişsiniz:

"Biz bize söylediğimiz ortamlarda alıp söylüyorsun bir şey diyor muyum, ama orada açık alandayız insanlar da dinliyor. Biraz kulağa hoş gelen şeyler dinlemek isteyebilir. Sen de mikrofona söylemeyi ver ne var yani diyorum.

Yok anlamıyor ben öyle eğleniyordum eğlenmemi bozdun diyor."

kim neyi anlamıyor, onu da ben anlamadım. şu laflardan sonra daha şiddetli tepki göstermesi gerekirdi. hanımınızın anlayışı kıt değil bence. ona da "yok anlamıyorsun" vs. demiyorsunuzdur umarım. buradan da +1+2 sinir puanları kazanırsınız.

şunu yazdığınızı da şimdi gördüm: "Nedense sanki ben ondan utaniyormusum gibi dusundugu bir taraf olustu ve konuyu israrla oraya cekmeye calisiyor."

hahaha. yahu zaten utanmışsınız. hatta bunu direkt de söylemişsiniz ona. sadece "senden utanıyorum" demediğiniz kalmış ama bütün cümle(ler) bunu söylüyor zaten. yok bir de kelimesi kelimesine "senden utanıyorum" deseydiniz.

evet, üstüne bir de siz haklıymışsınız gibi trip yapın. cidden inanılmaz. siz bu yaklaşımla bu olayı boşanmaya kadar bile götürebilirsiniz. yaklaşım mükemmel çünkü. her yeni hareket, bir önceki hareketin üstüne çıkıyor (ama kötü anlamda).
  • ahm1  (23.09.23 01:21:39 ~ 03:32:40) 
Abi eşin mızıkcılık mı yaptı? Oyun sırası ondaydı, karakteri sizin kadar iyi oynayamadı ama ne fark eder? Turnuva mı bu? Espor camiasında bir maç mıydı? Yazık yav. Her zaman destek olman, en çok senin böylesi şeylerde destek olup savunman gerekirken haklı olmak için neler neler diyorsunuz. Bence haksızsın öyle çiçekle düzelecek bir şey değil. Kadın bunu hep hatırlayacak. Kesin anadolu şehrinde büyümüş birisisiniz.


  • Shepard  (23.09.23 03:07:43) 
Kafın değilim ama eşin hakkı


  • basond  (23.09.23 09:14:13) 
Tamam yahu anladım ben burada kendimi haklı görüyordum, değilmişim onu öğrenmiş oldum. Çiçekçi arayayım derken o orada metafor, ben çiçek almayı sevmem ki. Çiçek alıp geçiştirmek veya özür dileyip tekrarlamak bir anlam ifade etmiyor benzer davranışı tekrar yaptıktan sonra. Gönlünü alayım demek istedim yani.

Boşanmaya gider falan demişsiniz daha 1 ay önce eşim, ben kendimi duygusal bir konuda gömerken "saçmalama kendine niye hakaret ediyorsun denk gelme ihtimali çok zor olan karakterde bir insansın" gibi bir şey demişti ben ilişkisel anlamda her konuda kötü olduğumu düşünmüyorum. (Biraz da kendimizi övelim :3) Kaldı ki giderse de gider yani. 2 ay önce ben boşanmak isterim bu ay o ister olur öyle şeyler. Ama sorunlar anlaşılarak çözüldüğü için kavga sıklıkları giderek azalıyor o yüzden çok sorun etmiyorum. Uzun zaman sonra ilk tartışmamız mesela.

Ama işte önceki ilişkilerimden de hatırladığım şöyle bir huyum var, mesela hayatımdaki insan eş olsun anne baba veya çocuk olsun, iş yerinde bir derdini anlattı diyelim, direkt savunmaya geçemiyorum. Hemen sen ne yaptın da bakalımın altını deşiyorum ve bişeyler bulunca e bak böyle yapmışsın diyorum. Yani ilk olarak tanımadığım karşı taraftan yana oluyorum.

Neden bilmiyorum, öyle olmazsam sevdiğim insanlar hatalarını düzeltemez veya yanlış bir davranışı varsa onu savunmam onu körükler kendini geliştiremez davranışsal anlamda gibi düşünüyorum.

Bunun altında yatan ne gibi bir sorunum vardır bilmiyorum.

Ama babamda da var mesela. Tek yaşıyor 26 senedir. Bir misafir geldiğinde o kadar hürmet eder ki kendini paralar, yeter ki onlar mutlu ayrılsın. 3 saat mutfaktan çıkmaz bir şeyler hazırlar. Yardım da kabul etmez. E gelen de gitmez yer içer kalır. Ne çağırırlar ne bir faydalarını görmüşüzdür. Anca babamı överler boş boş.

Babamın bu davranışlarını dışarıdan gördüğüm için ben olabildiğince başkaları için değil kendim için yaşamaya çalıştım ama yaş ilerledikle ona benziyorum sanırım başkaları için yaşamaya mı kayıyorum bilmiyorum.
  • ananiyimioguz  (23.09.23 13:30:22 ~ 13:54:25) 
Bosanma lafini biraz mubalagali kullandim da people pleasure'luk var. Bu da sizin icin hos bir sey degil. Kaldi ki zaten karsi taraf da (arkadas vs) bu ozelliginizi gorup sizi hor gorebilir.

Benim tanidigim boyle biri var, bir arkadasi bana trip atinca o da trip atiyor, hem de sebebini bilmese dahi. Dolayisiyla hic hos seyler dusunmuyorum onun hakkinda.

Tanimadiginiz kisinin tarafini tutmada ise bir sorun goremedim, bilmiyorum. İkisi ayni sey degil muhtemelen.
  • ahm1  (23.09.23 15:16:10 ~ 15:22:05) 
yani eşiniz şarkı söylediğinde sizin rahatsızlığınızı anlamamış, bundan öte eşinizin sesinin kötü olduğunu konuşmamışsınız.

ikinizde de özgüven sorunu olmasının yanı sıra evli iki kişinin arasındaki samimiyet yok.
  • Hallegadola  (25.09.23 09:07:22) 
@Hallegadola, yoo konuştuk zannetmiyorum araştırmanı öneririm


  • ananiyimioguz  (25.09.23 09:37:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.