[]

Yumurtalık kisti ağrır mı?

Belki bilen vardır diye bir umut yazıyorum.

Sol yumurtalığımda kist var. Doktora gidiyorum sadece takip edilmesi gerektiği söyleniyor. (Sağdaki yumurtalığımı yine bir kistten dolayı kaybetmiştim)

E bu ağrıyor sürekli? Buna bir çözüm önermiyor doktorlar normal mi? Böyle ağrıyacak ve ben bunu çekecek miyim? Ağrıyor olması acaba başka bir şeye mi işaret? Mesela patlamasına? Mesela torsiyona?

 
Regl döneminde mi ağrıyor yoksa normal zamanda da mı ağrıyor?

Bende pcos var. Kadınlarda normal, geçer diyorlar ilaç kullanmıyorum ama kist olmayan zamana göre çok daha ağrılı bir regl süreci geçiriyorum.

Kendi deneyimim değil ama sözlükte pcos başlığında deneyimini anlatan kadınlar var isterseniz bakın. Kist patlama vakaları vardı o başlıkta.

Tavsiyem eğer boyutu büyükse daha iyi bir doktora görünmeniz. Çoğu regl düzensizliği varsa doğum kontrol yazıp geçiyor.
  • black holes in the sky  (18.09.23 22:50:38) 
Reglin çok sancılı geçmesine neden olduğunu ben de duymuştum, bence mutlaka başka bir doktora da gidin hatta ben olsam 3 farklı doktora giderdim. Bi arkadaşım kistten ameliyat olmuştu, sonra tüplerinden biri iltihap kaptı, ilk ameliyatı yapan dr tüpünü almamız gerek dedi ama o 2 farklı doktora daha gitti, beklemeye ve ilaç tedavisine karar verildi. Acele kararlar vermemek lazzm hep bir alternatif olmalı, ilk drun açıklaması tatmin edici değilse başka doktora da gitmek şart


  • turuncu tonlarda  (18.09.23 23:02:07) 
@black holes in the sky, bir kaç gündür normal zamanda ağrıyor. Gerçi regl de olabilir çünkü tüm düzenim bozuk. Bilmiyorum regl midir.

Boyutu 5 cm ve basit kist olarak geçiyor. Umarım çok kötü bir şey değildir.
  • yenibirgüzelnick  (18.09.23 23:05:36) 
@turuncu, aslında 3 farklı doktora gittim. Hepsi de basit kist kaybolur geçer diyorlar hiç de geçmiyor.


  • yenibirgüzelnick  (18.09.23 23:06:30) 
Ya kist olayı çok değişik bişey, ameliyat olan arkadaşımın ameliyattan 2-3 hafta sonra yeni kistleri oluşmuştu, yani öyle tedavi oldum bitti gibi bir şey değil. En son ne zaman gittiniz? Düzenli kontrole gidiyorsanız ve farklı doktorlar aynı şeyi söylüyorsa yapacsk bişey olmayabilir :((


  • turuncu tonlarda  (18.09.23 23:18:50) 
@turuncu, bu hafta 2 farklı doktora gittim. Ağrıyor dedim, çok şiddetli değilse normal dediler. Yani regl ağrısı tadında bir ağrıyı normal kabul ediyoruz sanırım. Ama böyle yaşanmaz ki ya :(


  • yenibirgüzelnick  (18.09.23 23:23:06) 
Regl takvimi kullanmıyorsanız çok öneririm. Ağrıyan dönemleri takvimde takip edebilirsiniz. Yüksek olasılıkla yumurtlama ve pms dönemlerinde ağrıyordur.

20 yıldır basit kistle yaşıyorum, gittiğim farklı doktorların hepside 6-7 cm geçmediği sürece sadece takip yeterli dedi. Vücudunuz kist üretmeye yatkınsa aldırsanız bile tekrarlar dediler. Dönem dönem 2 cme düşüyor, bazen 5 cm oluyor. Bu dediğiniz ağrıları kist büyüdüğünde hele bir de kilolu dönemimdeyse ben de yaşıyorum ama öyle dayanılmaz ağrılar değil, çok hafif ağrıyor. Bildiğim kadarıyla da torsiyon kilolu olunca yaşanan bir durum çoğunlukla.

Yoga veya egzersiz pozları var rahatlatan, araştırın isterseniz. Bir de bu ağrılı günlerde bir fincan biberiye veya rezene çayı öneririm.
  • Phoebe  (19.09.23 06:59:14) 
1- mutlaka doktorunuza danışın, sözlük camiasının kadın doğum uzmanlık diploması yok.
2- regl takibi sağlığınız açısından önemlidir. bedava uygulamalar var. kendinizi ve bedeninizi takip edin.
3 - ağrı günlerini not edin. ayrıca o gün üşüttünüz mü, mantar vs kapma olasılığınız var mı onlara da hakim olmanız lazım.
4 - yumurtlama günlerinde ağrı olur, kendiniz takip ettikçe rutininizi öğreneceksiniz.
5- doktora danışın lütfen, doktor da size yukarıdaki soruları soracak, malum müneccim degiller. kendinizi dinleyip bilgilerinizi kendiniz oluşturmanızı tavsiye ederim.
  • lapetite  (19.09.23 10:03:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.