[]

kedi evden apartmana çıkmak istiyor

iki tane tatlış kedim var, 3 aylık ikisi de..

aralarında bir problem yok ancak, evden dışarı çıkabilmek istiyorlar sanırım. ne zaman kapının oraya gitsem, ayakkabılarımı giydiğimi görseler, özellikle dişi olan anında kapının yanında bitiyor, kapı 1 cm açılsa, çıkmak için kendini paralıyor.

evden çıkabilmemiz olay oldu. kediler apartmana çıkmadan evden çıkabilme tüyoları verseniz :)

bir de bu durum, 1 yaşına falan geldiklerinde biraz durulur mu?

şimdiden teşekkürler

 
bırak çıksın. kontrollü şekilde sal. hevesini aldıktan sonra unutur


  • deranzo1  (18.09.23 13:53:24) 
öncelikle, gençliklerine verin :)

yavru kediler çok meraklı oluyor. çok da küçükler, evde doğup büyüdüklerini veya doğumdan itibaren çok fazla insan teması olduğunu varsayaraktan, hiç bulunmadıkları bir mekana karşı ekstra merakları olduğunu düşündüm. benim arkadaşımın kedisi evde doğmuş bir kediydi ve yavruluğunda hep dışarı fırlamak isterdi, biz ona kontrollü bir şekilde dışarıyı göstererek çözümü bulduk. şu an 2 yaşına geldi ve artık biz ziyarete geldiğimizde kapı açıkken çıkmaya çalışmıyor, en fazla kim gelmiş diye bakıyor.

ha tabi kedilerin karakteri de ayrı oluyor. benim bir kedim vardı kapı açılsa umurunda olmazdı, bazen hava alsın diye balkona çıkartırdık kucağımızda, korkar kaçardı. kız kardeşimin kedisi de 1 yaşına kadar inanılmaz meraklıydı, kapı sesi geldiği anda kapının önüne gelip, kapı aralığından apartmana kaçardı. biz biraz onu eğittik, anlamaz diyorsunuz ama yapma etme deyip önüne engel olunca bir tırsıp geri kaçıyor. bu sebeple de eskisi kadar yapmıyor, yapsa da daireye geri dönüyor. (3 yaşında şu an)

ya bir de dişi dediğiniz için ekstradan uyarma ihtiyacı hissettim, onun birkaç aya hormonları gelir de kızgınlığa girerse zor tutarsınız kapı açılınca, ergen kedi hamileliği çok sıkıntılı, kız kardeşim veteriner olduğu için bana birkaç hikaye anlatmıştı, aman diyim.
  • loveless  (18.09.23 13:55:55) 
Alıştırın çevre müsaitse. yağmur su giderinden tırmanarak girip çıkıyor kedilerimden bir tanesi eve. Sırf Onun için kedi kapısı taktım. Diğerini dışarıya alıştıralim dedik kedi sürünerek ve miyavlayarak eve dönmeye çalıştı. seveni uzak tutmayın derim


  • hasmetizm  (18.09.23 13:56:29) 
Apartmana alıştırırsanız kaç daire var bilmiyorum onlarla, gelip giden misafir, kurye vs hepsiyle bu 3 aylık kedilerin denk gelmesi mümkün. Şikayet eden mutlaka çıkar her türlü tehlikeye de açık ve çok küçükler. Yemekle kandırıp çıkın ya da Hşş falan gibi sesle sertçe korkutun, gerekirse bir spreyle su sıkın. Apartmanda kedi gezdirmek büyük de olsalar hiç iyi bir fikir değil.


  • sibertenik  (18.09.23 15:58:04) 
Kısırlaştırınca durulur. Benimki öyle olmuştu.


  • kaptan maydanoz  (18.09.23 16:09:24) 
dış kapım tam banyonun yanında. bizimki de 1 sene boyunca aynı davranışı sergiledi. kısırlaştırmak çözüm olmadı.

1 senenin sonunda artık bir çare bulmak gerek diye düşündüm ve banyoda elimi ıslatıp kapının açılması için yalvaran kediye ufak damlacıklar attım.

şu anda kapının önüne gelip gözlerimin içine içine bakıyor. banyoya yöneldiğimi görünce hemen salona koşuyor :)
  • adwokat  (18.09.23 16:26:07) 
10 senedir kapı, anahtar duysun direkt kapıda bitiyor. kargo vs. geldiğinde bile kapıyı yarım açıp bacağımı koyuyorum araya hala.

eve dışarıdan girmek zaten..
  • gule gule  (18.09.23 16:30:19) 
Bizde daha 1.yasimizdayiz disardan geldi surekli kacmak istio sivi odul mamasi koyup evden kosarak cikioruz eve su bile soyleyemez olduk asla kapatamiyoruz bi yere
Ben boxa koyup diaari cimkardim hevesini alsin diye ve bu ilk baslarda durumu daha kotu yapti kestim su an ilk haline geri dondu
Cama kedi filesi yaptirin tum gun disariyi izlesin velet
  • eja  (18.09.23 22:25:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.