[]

En yakın arkadaşım evleniyor

Başta nikah yapar ben de gider altınımı takarım diyordum ama kız isteme, nişan, kına gecesi, bekarlığa veda, düğün (2 tane) olacakmış. Hepsinde özellikle bulunmamı istiyor üzerine gelinlik bakalım beraber fikir ver diyor. Açıkcası bu kadar şeyden sonra balayına da çıkmak isterdim ama ona bunu diyemedim tabii. Çok canım sıkıldı. Birkaç tanesini eksem kötü arkadaş olur muyum? Özellikle düğün arkadaşımın memleketinde olacakmış. Hiç başka şehre gitmek istemiyorum. Siz bu durumda ne yapardınz? Kafamda bekarlığa veda’ya gidip altınını önceden vermek var, böyle yapsam el gibi mi olurum?




 
Hepsi birden çok fazla gibi gerçekten ama kız isteme ve bir düğün minimum gerekli gibi

Sadece bekarlığa vedaya gidip bir daha hiçbir şeye katılmazsan evet çok el gibi olur.
Bu tabii en yakın arkadaş bağlamı içerisinde düşünülerek böyle
  • kisa  (16.09.23 12:14:49) 
sorunuza cevap olarak, el değil ama ortalama yakın sayılabilecek arkadaş gibi olursunuz.

@abuzer +1
  • noxie  (16.09.23 13:44:37 ~ 13:45:00) 
Benim de bayıldığım ortamlar ve etkinlikler değil bunlar ama tüm yakın arkadaşlarım ne istediyse yaptım. Çağırdılar gittim, çarşı pazar gezdim vs. Sonuçta kendileri özel bir heyecan atfetmişti olaya, ben de ayak uydurup onları mutlu etmek istedim. Bazı noktalarda yoruldum vs. ama tüm yakın ilişkiler çaba ve emek istiyor. Sevdiğimiz insanların makul taleplerine icabet etmek gerektiğini düşünüyorum.


  • inawen  (16.09.23 13:58:27) 
düğünlerin hepsi değil 1 tanesine katılmak + bekarlığa vedaya katılmak okey bence. düğünlerden biri elenebilir ama bekarlığa veda + öteki düğünde satılırsa büyük ayıp olur arkadaşlık da biter muhtemelen.


  • golgi aygıtı  (16.09.23 14:23:30) 
gitmeyebilirsiniz ama gitmezseniz en yakın arkadaş rütbeniz düşer. en yakın arkadaş söz konusu olunca hepsine istemeseniz de katılmalısınız bana göre


  • kondansator  (16.09.23 14:53:11) 
Ya benim ennn ykın arkadaşım ve nikah şahidim sadsce düğüne geldi, nişan ve kına memleketteydi, çağırdım ama bu aralar çok izin aldım işle ilgili sıkıntı olur dedi ben de ısrar etmedim. İnsanları sürüklemenin bi anlamı yok. Bence böyle bi şeyler uydurun. Bi de git gel uçak bileti falan baya pahalıya patlar.


  • turuncu tonlarda  (16.09.23 15:24:34) 
ayrıl +1

ama bunu söyleme sebebim arkadaşınızın sizden çok fazla şey beklemesi değil. genelde pek çok insan en yakın arkadaşından bu eforu talep ediyor ve karşılık alabiliyor. sizin karakteriniz bu tarz bir bakış açısına sıcak olmayabilir ve bu çok normal. ancak sizin bu bakış açısında olup, en yakın arkadaşım diye tanımladığınız kişinin sizin tam zıttınız olması maalesef bu arkadaşlığın pek sağlıklı olmadığını gösteriyor. bence eventlere gitmeyin, zaten karşı taraf sizi otomatikman "en yakın arkadaş" kategorisinden çıkaracaktır ve rahat bırakacaktır. kendinizi zorladığınız takdirde de zaten belli ki karşı tarafın beklentisini karşılayamayacaksınız ve yine arada gerginlik olacak. bari efor sarf etmemiş olursunuz :)

yok arkadaşlığımız bozulmasın diyorsanız da; şehir dışında olan diğer düğüne sağlam bir bahane uydurulup gidilmeyebilir. diğer etkinliklerin tümünde en yakın arkadaşın desteğine ihtiyaç duyuluyor.

edit 1: tekrar okudum da, asıl düğüne gitmesem, altını elden versem olur mu diye sormuşsunuz :) bence böyle bir planınız varsa direkt altın masrafına da girmeyin ve arkadaşlığı önden bitirin derim sjsjs
  • kent sakini  (16.09.23 15:31:43 ~ 15:39:33) 
Bu söylediklerin en yakın arkadaş için severek isteyerek yapılacak şeyler, hele ki kadınlar için ailede bu desteği verebilecek biri yoksa arkadaştan beklenti daha da artıyor.

Tabii burada seninle arkadaşın arasındaki bağı yargılayacak değiliz ama anormal bir beklenti olmadığını belirtmek lazım.

Her ilişkide yaşanabilecek fedakarlık karmaşası aslında, senin için bunlara katlanmaya değmeyecek biriyse yapmama hakkın var. Karşılığında onun beklediği fedakarlığı göstermediğin için ilişkiniz zarar görebilir, bunu göze alıyorsan yapma.
  • Bruce  (16.09.23 18:08:56) 
Allahın oğlu bu kadar işe çağırsa gitmem.


  • allah yazdiysa bozsun  (16.09.23 18:57:54) 
benim de okurken icim karardi. evlendikten sonra zaten cok yakin arkadas olmazsiniz buyuk ihtimalle. zaten bir yastan sonra "en iyi arkadas" konsepti bayat. nisan, bekarliga veda (iyk), ve kendi sehrimdeki dugune giderdim herhalde, o kadar. bir noktadan sonra hayir demek zorundasin. sunlara sunlara katilabilirim, benim enerjim bu kadarini kaldiriyor diye kisa ve net bir sekilde soyle. yani ne bileyim 5 sene icinde bosanma ihtimali %35 falan olan dandik bir mevzu icin bu kadar yaygara gereksiz.


  • hot potato  (17.09.23 15:57:25 ~ 16:00:08) 
yukarida birisi yazmis, bunlarin hepsi ayni anda olmuyor, zamana yayildigi icin yapilabilir - bir dereceye kadar. kiz isteme ve nisan muhtemelen ayni gun olur, kina gecesi ve bekarliga veda arasinda, bekarliga vedayi secerdim ve elimden geldigince ayarlardim, mekani ayarlamak vs. Dugunlerden de 1 tanesine katilmak yeterli olur sanirim. gelinlik alisverisine de gidilir.
su acidan dusunebilirsiniz bir de, yakinlik derecesi onemli, en yakin arkadasim diyorsunuz, eger benzer yakinlikta kiz kardesi yoksa, ya da baska arkadaslari, bunlari tek basina yapacak, mesela gelinlik alisverisine arkadaslarla gitmek isteyecektir, annesiyle degil muhtemelen, bunu yapacagi birisi yoksa elbette orada siz devreye giriyosunuz. ya da ne bileyim memleketindeki dugunde destek olabilecek bir yasiti filan yoksa, o nedenle onemli olabilir. ancak evlendikten sonra kadinlar da erkekler de satiyor bence.

  • songforsomeone  (18.09.23 14:43:23) 
Kız isteme aile arası yapılmaz mıydı, ne zaman arkadaşlar dahil olmaya başladı? Yani gereksiz fazla işe çağırmış. hot potato'nun "nişan, bekarlığa veda ve kendi şehrindeki düğün" formatı bence ideal. Diğer şehre iş bahanesi her zaman çalışır.


  • d max  (20.09.23 15:31:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.