[]

Kortizonlu iğne - dipromed (diprospan)

nisan-mayıs ayında doktora gittiğimde alerjik rinit çok fazla olduğu için hap falan tek başına yeterli değil, bir ay etkili iğne gerekiyor dedi. ismi de dipromed (diprospan muadili).

iğneyle beraber derdim tasam kalmadı. şahane bir şeydi.
haziran'da tekrar iğne yaptırdım. zaten yazın az oluyordu alerji, yine beni çok mutlu etti.

bir kaç haftardır azar azar yine alerjik rinit etkisini gösteriyordu. bugün dayanamadım, ilacı aldım ve tekrar iğne yaptırdım.

bu kadar şahane bir ilaç olduğu için "so good to be true" diye düşündüm ve içime bir kurt düştü. bu ilaç kortizonlu olduğu için öyle her ay gideyim yaptırayım denmiyormuş. kortizonlu olduğunu bilmiyordum. prospektüsten: (DİPROMED’in içeriğinde etkin madde olarak betametazon dipropiyonat ve betametazon sodyum fosfat bulunmaktadır. genellikle bir kortikosteroidtir. Betametazon, inflamasyonu (iltihabı) ve bağışıklık yanıtını baskılayarak çalışan güçlü bir steroiddir.)

ayda bir yaptır dediğine eminim. iyi bir doktordu, ilgisinden ve tedavisinden çok memnun kaldım ama kortizonlu bir ilacı bu kadar sık kullanmama teşvik etmesi yanlış değil mi?

kortizon zararlı mıdır, kötü müdür emin değilim ama doktorların ve tanıdıklarımın kortizonlu ilaçlardan imtina ettiklerini bildiğim için biraz tedirgin oldum.

soru: dipromed iğneyi alerjinin arttığı zamanlarda, bir-iki ayda bir yaptırmak kötü mü? sözlükte biri "senede birden fazla olmamalı" demiş.

 
Hocam benim bildiğim 6 ay - 1 yılda bir yaptırılıyor. Doktoronuz 6 ayda bir falan demiş olmasın? Başka bir doktora da danışın bence.


  • jangbogo  (10.09.23 05:07:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.