[]

İş sorusu

Merhaba. Bir fabrikada üretim müdür yardımcısı olarak çalışıyorum. Mühendisim. Bu işte 4. aya doğru gidiyorum. Bir sürü şey öğrendim. İş yapabiliyorum. İhracat bölümünde açık var. İngilizceme güvendiğim için o bölüme geçmek istiyorum. Bunu müdürüme bahsettim çok. Ama bir şey demedi. Şimdi direkt genel müdür yardımcısına durumumu açıklamak istiyorum. Bunu müdürüme bunu söylemeden yapmam doğru olur mu?

Aynı şekilde planlamada açık var. Bu bölüm için bir kişi işe aldılar ama o kişinin şu an bir faydası yok işlere. İşleri öğreniyor. Ben iyi kötü öğrendim. Beni planlama için düşünmüyorlar. Teklif etmediler. Bana mantıksız geliyor. Ne yapayım?


 
dört aylık bir çalışan olarak müdürünün izni ve rızası olmadan daha yükseğe çıkarsan, senin için ters teper.
isteğini bir kez daha yinele ve net bir cevap bekle bence.

  • etna  (08.09.23 18:39:21) 
Hangi yönetici olsa hoşuna gitmez bu durum. X işi için işe girmişsiniz, işi öğrenmişsiniz şimdi tam sizden faydalanacaklar, departman değiştirmek istiyorsunuz. Yeni departmanda 4 ay çalıştıktan sonra başka bir alana geçmek istemeyeceğinizin garantisi de yok.


  • archmage mahmut  (08.09.23 19:25:05) 
biraz açık konuşayım herhangi bir personel aradaki kişileri atlayarak, kendi departmanı veya başka bir departman için böyle bir taleple gelse kendisiyle ilgili çok sağlıklı düşünülmez.

insan kaynaklarına gidip başvurmak en doğru yöntem olur. tabi müdürün okey derse
  • bravoteam  (08.09.23 19:42:44) 
çalışan bana konuştuktan sonra benden cevap beklemeden üst yönetime giderse o çalışana kafamda negatif notu veririm.
Sirkette 4 aydır calisip departman degistirmek isteyen adama güle güle derim.
Kısacası hayır doğru olmaz. Sizin çalıştığınız yer önceki yazdıklarınızdan anladığım gibiyse kapiya koymalari bile olasi.

Ihracata ingilizcenize güvendiginiz için geçilmez. Ihracat sırf ingilizce ile hallolan bir yer değil.
Planlama ile ihracat arasında trilyon fark var. Planlama belli bir karakter gerektiren iş, ihracat farklı bir karakter gerektiren iş.

Hayatımda üretimde çalışıp ihracat da yapabilecek kişiye denk gelemedim. Bunlar apayri dünyalar.

Ihracat nedir; gelen siparislerin ihracati ile mi ilgilenmek? Çünkü dünyanın ,bana göre, en sıkıcı işleri import/export tarafları. Dökümentasyon, lojistik, faturalar, gümrük, incoterm, eu chain transaction, quick fixes falan yazarken sıkıldım.

Planlama ise planlanan şeye göre değişir de sistem olmayan yerlerde tam bir amele işi oluyor. Manuel mrp, excel mrp, erp sistemi yok, wms yok vs vs.

Neyse, yarin gidip bu sefer de planlama için giderseniz sizin müdür 4 aylık bir eleman olup iki farklı departman istediginiz için sizin notunuzu verir zaten.
  • logisticsmanager  (08.09.23 21:40:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.