[]

vergi kaçırma?

birisi var, sürekli millete "kdv açığınız varsa kapatırız" falan diyor. bu şahıs vergi mi kaçırıyor yani? öyleyse şikayet etmeli miyim? edersem de nereye etmeliyim? şahsın sadece adını ve numarasını biliyorum, başka bir bilgim yok.




 
Maliye bakanligi'na.

Ben bu işlerin cook disindayim ama benim bildigim, vergi kacirmayan yok gibi bir sey zaten.
  • ahm1  (07.09.23 20:11:32) 
Vergi kaçırmıyor da kasasında faturasız para var öyle düşünün. Mesela arsa almış, arsa çok prim yapmış ve satınca kasa şişmiş gibi düşünün (Fatura kesemiyor buna). 7440 yapılandırmada bu tip sıkıntısı olan firmalara da olanak sağlandı. Aslında ondan yararlanmaları gerekiyordu.


  • malheiros  (07.09.23 20:43:01 ~ 20:43:25) 
somut bilgi veya belge olmadan ihbar dikkate almıyorlar.


  • fistikthecat  (07.09.23 22:16:09) 
Elinde çokça mal faturası vardır. Faturalı alıp faturasız satınca böyle oluyor.
O malların kdv'sini satmak istiyordur. Piyasa bir ara yüzde 7'ydi. Şimdi ne kadardır bilmiyorum.
Yani senin KDV açığın varsa bu adama gidiyorsun diyorsun ki bana 100.000 liralık mal faturası kes sana 7000 lira para vereyim. Adam da sana 100.000 lira artı %20 KDV fatura kesiyor. Hepsi bu.
Tabii mal alınca para da ödemek zorunda olduğunuz için arada bir 120.000 liralık da para giriş çıkışı olması lazım bankaya veya makbuz karşılığı.
  • etna  (08.09.23 09:55:24) 
Elindeki fazla kdv'yi satıyordur. Bu kdv gerçek olabileceği gibi "naylon" da olabilir, bu işi meslek haline getirip sürekli olarak naylon fatura kesip kdv satan insanlar var.

Eğer naylon fatura işiyse eninde sonunda patlıyor bunlar, hem kendileri patlıyor hem de fatura sattıkları insanlar patlıyor.

Elinizde somut bir delil yoksa dikkate almazlar +1
  • John Bloor  (08.09.23 10:26:41) 
bu vergi kaçırmak değil, doğrudan vergi kaçakçılığı suçu.

işlem gerçek değilse bunun gerçekliği olmaz.

bunu meslek haline getirip ihtiyacı olana fatura satanlar var. sırf bu iş için göstermelik bir adreste şirket kurup, patlayana kadar millete fatura satıp, tabii ki beyan falan vermeyip ortadan kaybolanlar. bunlar iyice sahtekar.

bir de normal firma. normal çalışıyor, hiçbir zaman devletten geri alamayacağı bir kdv fazlası var, iş yapmış gibi ihtiyacı olana fatura kesip veriyor. çok sahte değil gibi ama gerçek bir işleme dayanmadığı için bu da sahte.

smiyb denir bizde buna, "sahte ve muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge". amiyane tabirle naylon fatura.

eğer kesen meslek olarak nayloncu ise ihbara gerek yok, vergi daireleri çatır çatır biliyor kimin ne olduğunu, hepsinin hakkında vergi tekniği raporu var. bunlardan fatura alanları teker teker tespit ediyorlar.
  • kibritsuyu  (08.09.23 10:59:13 ~ 09.09.23 16:16:20) 
Öğle arası vs üst üste gittiğim kafe reatoranlardan "size lazım oluyor galiba, ne kadarlık istiyorsanız söyleyin keseriz" diyorlar. Dediğiniz bu tarz mi bilmiyorum da ben direkt hayır diyorum. Ben bile bu denli rastladiysam yaygın bir şey ama galiba.


  • encokbenisevinnolur  (08.09.23 19:19:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.