[]

İş öğretme

Merhaba. Çalıştığınız yerde işe yeni başlayan bir kişiye iş öğretir misiniz? Ben bir sürü zorlukla öğrendiğim bilgileri anlattığımı fark ettim. O bilgileri için gözlem yaptım, araştırma yaptım, bir sürü soru sordum, hatta bazı soruları birden fazla kez sorduğum için bana kızıldığı bile oldu. Bir tarafım bu yanlış diyor, bir tarafım kötü düşünme diyor. Arada kaldım. Yüzde kaçı anlatılmalı? Sağ olun.




 
ogretirim, ogrettim, ogretiyorum. genelde yapacaklari islerde yardimci olacak anlatabilecegim her seyi anlatiyorum, yoksa durduk yere gel sunu anlatayim (background olarak bilinmesi gereken seyler disinda) demiyorum tabi. o taskla ilgili olan bir seyi (fikirlerim disinda) bilerek saklamam, fikrimi merak ediyorlarsa onu da soylerim.


  • fakyoras  (04.09.23 22:24:41 ~ 22:25:19) 
%60 diyorum :p

Buradaki asil mesele is performansi = "bilgi" degil. Disiplin, insiyatif, insan iliskileri, iletisim, cikarim yapma becerisi falan bunlar kuru bilginin otesine gecen seyler.

Yani istemiyorsan tum meslek sirlarini soylemesen de olur ama calisma hayatinin teknik bilgi disinda cok baska yanlari var. Seni gececekse bildigin herseyi anlatmasan da gecebilir.
  • hot potato  (04.09.23 22:25:19 ~ 22:32:26) 
ne biliyosam anlatırım. herkes birbirinden öğrenir.
sen 3 günde öğrendin diye onun da 3 günde öğrenmesi gerekmiyor.

  • jelly bear  (04.09.23 22:31:32) 
Öğretirim. Öğretiyorum.


  • ruhen hastayim ben  (04.09.23 22:39:19) 
işle alakalı ne biliyosam gösteririm. kendim yeni bir işte çalışınca da aynı yaklaşım beni mutlu eder.
ama birileri bana öğretmedi diye kin besleyip onu başka masum birisinden çıkarmaya çalışmam. çünkü o zaman o kişiden hiçbir farkım kalmaz. artık ona dönüşmüşüm demektir.

  • ezkaza  (04.09.23 22:50:31) 
Kisisine gore ogretirim ve ogretmem. Kisinin bana yaklasimina gore degisir.


  • kuzey li  (04.09.23 22:52:43) 
Son damlasina kadar ogretiyorum. Bilmedikleri alanlarda odevler verip tikandiklari yerleri sormalarini isterim. Akademiye ceviririm ortami.

Super verimli oluyor. Tum bildigimi gosterince yeni seyler ogrenmek icin cok motive edici oluyor kendi adima.

Tabi kimi insan yeni bir seyler ogrenme konusunda hevesli olmuyor. O tarz insanlarin sordugu soruya direkt cevap vermem, kay ak gosteririm.
  • brkylmz  (04.09.23 23:02:17) 
ogretiyorum, hatta isim bu. ogrenmek sancili bir surec. siz ne kadar kolaylastirsaniz da ogrenen kisi illa zorlanacak. bu ogrenmenin dogasinda var. yani o da sizin gectiginiz yollardan gececek, supheniz olmasin. "there is no such thing as a free lunch"


  • banach  (04.09.23 23:13:20) 
Ogretirim, ogretiyorum. Hatta bir sorun olduğu zaman sorunu çözmek yerine sorunu acikliyorum ki anlasinlar nasıl işlediğini.

Su hayatta ogrendiklerini ogretmeyen kişilerin de kariyerlerinde düzgün yerlere geldiklerini görmedim. Gelenler varsa da bu tarz ufak işlere takılan kişiler cevre tarafindan sevilmez.

Sonuçta yeni matematik problemi bulunmuyor. Is yani bu.

Bana zamaninda biri ogretmiyordu. Hala istediği gibi kariyeri yok aksine is ogretenler güzel yerlere geldi.
  • logisticsmanager  (04.09.23 23:14:24) 
Öğretirim, öğrettim. Öğretirken de öğrendim. Seviyorum, zevkle yaparım.


  • kisa  (04.09.23 23:25:14) 
Ben ogretirim, anlatırım, gerektiğinde yardımcı da olurum, kaynak paylaşımı da yaparım. Çogu bilgiyi ben de zar zor edindim ve mesleğin ilk donemlerinde bunun acısını çok çektim. Bildiğim bir şeyi başkasından saklayamam.

Sonuçta bilgiyi teorik olarak bilmek ile onu uygulamak birbirinden farklı şeyler. Ben anlatırım, yardımcı olurum ama onun yerine işi yapmam mesela. Kendi öğrendiği kadarıyla yapar.
  • fraise  (04.09.23 23:59:40) 
Eğer öğrenirken bilmediğin için, hatalarından dolayı bir memnuniyetsizliğe, eleştiriye ve mobinge maruz kaldıysan asla öğretme.


  • kullanilamayan ruhumuzlar  (05.09.23 08:23:22) 
Ben çektim o da çeksin diyerek maalesef bir yere varamiyoruz. Biz bildiklerimizi bizden sonrakilere öğreteceğiz ki onlar daha da ileri tasiyabilsinler. Tekerleği tekrar tekrar icat etmenin bir anlamı yok.


  • kolaygelsin  (05.09.23 09:40:41) 
Hepsini öğretirim hiç bilgi kıskanma huyum yok. Aç mezarı yok sonuçta işimi elimden alacak değil.


  • kaptan maydanoz  (05.09.23 09:55:58) 
Öğretirim niye öğretmeyeyim. Benim ekibimde bir adamın eksiği benim daha fazla çalışmama neden oluyor çünkü.


  • anten  (05.09.23 10:50:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.