[]

Ortopedi doktoru // kuyruk sokumu zedelenmesi

Röntgene bakabilecek doktor/ortopedi doktoru var mı?

Dün merdivenden 5-6 basamak popomum üstünde sekerek yuvarlandım. Tam kuyruk sokumu bölgemde hassasiyet, oturup kalkarken, üstüne otururken, yatarken ağrım var.
Acile gittim röntgen çektiler kırık yok dediler. O sıra acil baya kalabalıktı sadece üstüne çok oturmamaya çalış dedi. Bakan doktorda intörndü sanırım etrafına sormaya çalıştı ağrı kesici yaz yolla dediler. Aseket diye bişey yazdı.
Kırık olup olmadığı hemen anlaşılır mı? mr falan gerekli mi acaba?
Ortopediyede görünmek gerekli mi? Şimdi ona randevu arıyorum ama oda 15 gün sonraya anca buldum.
İnternetten bakınca kırılmasa bile sağa sola yamulup, eğilip bükülebiliyormuş, açısı değişiyormuş. Bana sadece kırık yok dedi.

Benzer sorunu yaşayanlar oldu mu?
Yastık kullanın demişler işe yarıyor mu ?
Bu yastıkların iki türlüsü var sanırım. Simit gibi ortası boş olan ve u şeklinde arkası açık olan.
Hangisi daha iyi olur?

Bir de sözlükte yazıldığı gibi yıllarca ağrısı devam mı ediyor?

 
ben de aynı şekilde merdivenden sadece 1 basamak düştüm ama çok iyi düşmüştüm yani. eve geldiğimde kuyruk sokumumun olduğu bölge/bel kısmı mosmor olmuştu. (düşüş kaynaklıydı muhtemelen). daha sonra aynı sizin gibi oturamadım, otursam kalkamadım. röntgen çektirdiğimde yamulma tarzı bir durumda olduğu söylendi. birkaç kere gittim doktora ve hepsi aynısını söyledi.

sert bir yere oturmak bir dert, kalkmak daha beter bir dertti (normal öyle oturdum da kalçam ağrıdı ağrısı değil. felaket bi ağrıydı).

ben yastık falan kullanmadım ama olabildiğince yumuşak yerlere oturmaya çalıştım. en az 1/1,5 sene bu durum devam etti ama sonra kendiliğinden o hassasiyet, ağrı geçti. tekrar doktora gidip baktırmadım ama. son durumu ne, neden ağrısı geçti bilmiyorum :D
  • chanandler bong  (01.09.23 00:24:46) 
ağrı geçmiyorsa kırık vardır, röntgende görülmeyebilir. mr la kırık varlığı gösterilebilir. ancak zaten kendi kendine iyileşmeye bırakılıyor. dolaysıyla mr da şart değil. simit şeklinde oturma yastığı önerilebilir. ortopedi yoksa fizik tedavi bölümene görünmeye çalışın.


  • alicandan  (01.09.23 07:30:06) 
Geçen ay benzer şekilde düştüm. Doktora gitmedim otururken ve doğrularken çok zorlanmama rağmen. 15 gün içinde geçmeseydi gidecektim. Şu an 20’nci gün ve ağrı epeyce azaldı. Biraz sabredin bence. Ben özel yastık kullanmadım.


  • auroraaurora  (01.09.23 10:48:30) 
kuyruk sokumu kirigina bir sey yapilamiyor malesef.
agrisini 2 yil cektim. cift kirik arti egrilme vardi bende. akupunktur falan denedim ama nafile. uzunca bir sure simitle gezdim, uzun sure oturunca agri artiyordu.
ben u seklinde arkasi acik olan kullandim, simit gibi olan gene baski yapiyordu cunku.
kendi kendine gecti sonra. su an bir sorun yasamiyorum.

cok gecmis olsun.
  • 65 derece  (01.09.23 11:55:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.