[]

Photoshop Gurularına Bir Soru-Renk değiştirme

Merhaba,

Elimde siyah, gri tonları, beyazlar olan bir görsel var. Bu görseldeki siyahları ve koyu gri tonlarını başka bir renkle değiştirmeye çalışıyorum. İzlediğim renk değiştirme videolarında ekseriyetle hue/saturation adjustment layer ekleyerek renk değiştiriyolar ama benim görselde bu yöntem çalışmıyor. Siyah renkleri maviye döndüremüyorum. Color range'den renk seçip oradan solid color layerıyla rengi maviye dönüştürüyorum ama bu durumda da tonlamalar kayboluyor, tüm görsel yavan bir hale geliyor. Oysaki isteğim renklerin göreli olarak dönüşmesi. Siyah olan yerler daha koyu mavi, koyu gri olan onun bir ton açığı mavi gibi bir dönüşüm yapmak istiyorum. Bir süredir kurcalıyorum ama başarılı olamadım. Bu bağlamda önerisi olan varsa çok makbule geçer.

Teşekkürler

 
masmavi bir katman oluştur, o katmanın blending mode'unu değitirip tek tek dene istediğine yakın bir sonuç alıyor musun bak.
photoshoptrainingchannel.com

layers kısmında katmana tıklayınca "normal" yazan kısma tıklayıp overlay, screen, soft light vb. bu modları dene.
  • nhk ni youkosu  (27.08.23 02:06:53) 
Adjustment layers'den gradient map açın bu sizin görseldeki her rengi ve tonu overwrite ederek belirlediğiniz shadow ve highlight tonları seçmenizi sağlar siyah yerine açık pembe dahi seçebilirsiniz.

Yalnızca siyah/koyu yerleri etkilemek istiyorsanız da adjustment layer'in options'undan underlying layer blend if highlight'ları kısarsanız yalnızca koyu tonlar etkilenir. (Kesmezse select color range ile masking de iş yapabilir)

Bu işlemden sonra adjustment layer'in opacity ve blend modunu değiştirerek efektin yoğunluğunu ayarlarsınız.

Düzgün anlatamamış olabilirim key words: Gradient Map Adjustment Layer ve Blend If
  • hedep  (27.08.23 02:57:55 ~ 03:03:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.