[]

Çalışana referans olmak istememek

Üstü olduğum çalışan iş ve eğitim başvuruları için referansı olup olmayacağımı sordu. Neyse ki o sırada başkası geldi de konu havada kaldı ama yine açılacak. Ben bu kişi işe alınırken değerlendirme ekibinde değildim, olsaydım almazdım. Üzerinden 2 yıl geçti, baştaki çekincelerimde haklı çıktığımı da görüyorum. Zaman yönetimi konusunda çok kötü performansı. Direkt tek koordinatörü de benim ve başka bi yere böyle bir çalışan önermek istemem. Nasıl reddedilir bu talebi onu da kırmayıp işleri de etkilemeden?




 
Reddedersen dusman edinirsin kendine. Calisanlar zaten normalde yonetici sevmez, sen reddedip eline somut bir neden vermis olursun. OK diyip kotu referans verirsen de "ya anlasilirsa' diye dusunuyorsun sanirim.

Sonuc olarak ortalama bir referans ver iste. Yeni is yerinin "sen bunu bize onerdin, kotu cikti" diye senin pesinden gelecek hali yok. Her gun yuzlerce yeni eleman ise basliyor bazisi kotu cikiyor. Bu normal bir sey yani, o kadar ciddiye almaya gerek yok.

Hem basindan da gitmis olur.
  • hot potato  (24.08.23 17:57:45) 
referans olmami isteyeni reddetmem.

ama can ciger kuzu sarmasi da olsam negatif bir yonu varsa - ki herkesin var - acikca soyluyorum.
  • cooperr  (24.08.23 18:06:23) 
Hocam profesyonelce yaklaşıp ahbap cavusla bitirmissiniz. Anladığım kadarıya profesyonel birisiniz ve bunlar da bu işin bir parçası. Açıkca söylemek gerek.


  • giovanne  (24.08.23 18:20:09) 
Beğenmiyorsan referans ol kurtul:) "Şöyle birlikte çalıştık, böyle iyi çocuktur ama zaman yönetimi konusunda kendini geliştirmesi gerekiyor. Yine de ben olsam alırdım" falan de.


  • prole  (24.08.23 18:24:57) 
Ben geçen kendi müdürüme sordum çünkü birine referans olmadığını söyledi. Zor değil miydi diye sorunca "vallaha karakteri ile ilgili sorun yoktu ama kendisine açıkça ona neden referans olamayacagimi söyledim. Anlarsa anlar anlamazsa anlamaz ama gönül rahatligi ile başka insanlara çalışan oneremem" dedi.

Ben de geçen çok memnun olmadığım birine oldum ama arayan sirkete açıkça dedim çok kompleks bir iş değilse karakteri açısından sorun yok ama çok kompleks satin almada zorlanır diye. Adamlar da yok basit dediler, ben de onerdim o zaman.
  • logisticsmanager  (24.08.23 18:28:16) 
Çalışma alanımız hep aynı olacağı için gideceği yerlerle öyle ya da böyle ilişkim olacak. Ha bugün ha yarın ama olur. O yüzden sözümün güvenilirliğini zedelemek istemiyorum ki kritik bir alan. Bu kişi de iyi bir kişilik ama kötü bir çalışan maalesef. Onu da benim kredibilitemi de zedelemeden nasıl hallederim kestiremedim. En iyisi, eğer sorulursa olumsuz yanlarını kurumlardan saklamayacağımı çalışana da söylemek olur sanırım, tabii üslubunca.


  • nic cage  (24.08.23 18:57:43) 
isvicre'de soyle bir is kanunu var. is yerinden ayrilirken her is yeri senin icin bir is karnesi yazar, sefin tarafindan yazilir. kotu bir sey yazmak yasak orada. ama okuyan kisi elemanin vasat mi cok mu iyi oldugunu kullanilan dilden anliyor. siradan cumleler kullandiysa vasattir. ayrilmasi firmamiz icin kayipti filan derlerse ictendir ve iyidir. siz de vasat cumleler kuracaksiniz yani. sakin kotu bir sey soylemeyin, onun da duzelmek icin zamana ihtiyaci olabilir. keske bu tur seyleri kenara cekip uygun uslupla soyleseydiniz. benim bir arkadasim icin oyle kotu bir referans olmus biri, kulagina gitti tabi. ben de cok ayipladim. belki bazi taskinliklari olabilir ama isine sadik, iyi, durust biriydi. herkesin iyi kotu ozellikleri vardir.


  • bir varmis bir yokmus  (24.08.23 19:08:50) 
Ben olsam rakip firmaya gidersen özel referans mektubu bile yazarım derdim. Bir taşta iki kuş. Rakipler düşünsün


  • fistikthecat  (24.08.23 19:57:19) 
geçmiş zamanda başından geçen olumsuz bir olay anlatacaksın, örneğin birine kefil olmak gibi, kefil olduğun kişinin sözünde durmaması filan.
sonra da "o olaydan sonra hayatta 3 şey olmamaya yemin ettim, kefil, şahit, referans" diyeceksin. "seni kırmak istemem ama sözümü çiğnememi isteme benden" diyeceksin. azıcık aklı başında biriyse anlayacaktır.

  • etna  (24.08.23 21:03:26) 
Sizi değerlendirebilecek durumda-bilgide falan değilim gibi bir şey söyle. Sizi daha iyi bilen birinden isteyin dersin eğer ısrar ederse.


  • owen  (24.08.23 21:42:21) 
Yok mu sirketinizin referans politikasi? HR departmani? Oraya yonlendirin onlar ilgilensinler referans isleriyle.


  • thetruenorthstrongandfree  (24.08.23 23:37:31) 
benzer bir durumda beni referans gösteren arkadaşa olumsuz referans vermiştim.


  • kondansator  (25.08.23 09:49:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.