[]

aile meseleleri

eşimin babası vefat etti 6 ay önce daha yılı çıkmadan 2 kız kardeş birbirine girdi, baldızım biraz çatlak babadan kalan tüm malları kendi sahibiymiş gibi davranıyor ben tenezül etmiyorum fakat eşimin bu duruma çok canı sıkılıyor. En son ki tartışma çanakkale yazlıkta 7 yaşında kızımıza saçma sapan bir sebepten ağzından salyalar akıtarak bağırması oldu. Bir gece vakti arandım gel beni al dedi. Gittim aldım döndük İstanbul'a.
bacanağa söylemiştim birader dönüşümlü olarak gelelim diye olmuyorböyle oda aynı kafa senin gidecek yerin çok benim yok buradan başka demez mi.

şimdi biz bu durumda ne yapalım efendilik bizde kalsın dedikçe bunlar tepemize çıkıyor. evin yarısı karımın üstünde.

 
dava açın. mallar bölüşülsün rahat edin.


  • gurur  (23.08.23 14:47:20) 
Kız kardeşler arasında böyle bir şey yaşanması üzücü çok geçmiş olsun.

Aynısını dayım anneme yapmıştı. Tüm daireleri, yazlıkları sahiplenmişti tapuların yarısı bizim olmasına rağmen. Birkaç yıl oyalandı böyle. Mahkemeye vermek zorunda kaldık. Bu sefer yıllarca evler boş kaldı. En son kendisi gelip anlaşma teklif etti. Biz hiç savaşmaya, zor kullanmaya çalışmadık.

Bence yapabileceğiniz en temiz şey mahkeme yoluna başvurmak. Böyle olunca kendisi de kullanamayacak ve sizin ayağınıza gelmek zorunda kalacaklar. Sonra tavırlarına göre geriye dönük kullanım davası da açabilirsiniz, size kalmış.
  • ruhen hastayim ben  (23.08.23 14:48:47) 
en güzeli satıp bölüşüp herkesn kendi payını alması


  • kondansator  (23.08.23 15:00:22) 
Önce karşılıklı oturup ciddi bir konuşmak, netice alınmazsa da mahkeme yolu ile paylaşım yapmak. Öte türlü tüm aile bireyleri çok yıpranıyor maalesef.


  • giovanne  (23.08.23 15:01:31 ~ 15:57:21) 
@giovanne+1
Önce konuşun. Çözülemiyorsa mahkeme yoluna gideceğinizi, bunu sizin de istemediğinizi söyleyin.
Mümkünse kardeşler aralarında konuşsun.
Anlaşamıyorsanız mahkeme yoluna gidin ama her iki taraf da zararlı çıkacak sanırım bu sürecin sonunda. Yarım yazlık kazanıp kardeş kaybedeceğinizi bilerek girin o yola.
Haklı da olsanız maalesef öyle oluyor :(

Mesela yazlığı aylara bölün. Kura çekin her yaz kimin hangi ay gideceği önceden belli olsun vs.
Ama her ne kadar güzel kurallar belirleseniz de mutlaka sorun çıkar. Bir tamirat gerekir, bir yer kirli bırakılır vs.
Tam çözüm ancak mahkeme yoluyla veya mahkemeye kalmadan aynı şekilde "gel satalım, paylaşalım. İkimiz de rahat edelim" şeklinde teklifte bulunmakta.
  • michael_knight  (23.08.23 15:24:04) 
hocam öncelikle allah rahmet eylesin.

yanlış anlamazsanız, ben biraz daha detaya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
bacanağın size dediği "senin gidecek yerin çok benim yok buradan başka" cümlesi mecazen mi, yoksa harbiden babadan kalan yazlık harici kalacak yerleri yok mu? kendilerine ait bir konut falan, yani kiradalar mı?

bir de, merhum beyden geriye ne kaldı sorusu da bence önemli.
hani ne bileyim, geriye bir yazlık ya da bir daire + bir yazlık gibi "ikiye bölünemez" gibi "tek bir kişiye yetecek" gibi görece "makul" seviyede mi miras kaldı yoksa -misal veriyorum- 3 ev, 2 yazlık, 4 dükkan tarzı "birden fazla" şey mi kaldı?

şahsen benim başıma gelse, (kardeşimin kendi evi olmadığını ve durumlarının da sıkışık olduğunu varsayıyorum) misal 1 daire + 1 yazlık olsa, "alın abi daireyi, babam da muhtemelen böyle isterdi" tarzı davranırdım. şahsen ben de -eğer ileride olursa- evlatlarıma olabildiğince eşit durumlar yaratmak/bırakmak isterdim.

misal, bir kızım/oğlum aldı yürüdü hayat macerasında, ama diğer oğlum/kızım bazı sebeplerle bunları başaramamış olsa ben de sanırım dezavantajlı durumda olana biraz daha kıyak geçerdim. hani "adalet ve eşitlik aynı şey değildir" geyiği vardır futbol izleyen çocuklar için encrypted-tbn0.gstatic.com
o hesap.

eğer sadece tek bir yazlık söz konusuysa, üstte yazılanlar gibi sizin hissenizi satın alabilirler veya hisseniz oranında size kira ödeyebilirler, bu da sizin durumunuzda rayicin %50'si olur.

ayrıca üstte "yarım yazlık kazanırsınız ama bir kardeş kaybedersiniz" demiş michael_knight. tamamen haklı.
  • thedepressed  (23.08.23 19:51:15 ~ 19:54:09) 
Sorun çıkartan ya da karşı tarafı haksız yere kötü hissettiren değil de diğer kişinin üzerine yüklenen yarım yazlık kazanırsınız ama kardeş kaybedersiniz anlayışına katılmıyorum.
Sizin yazı geçirebileceğiniz başka yer varsa ama onların yoksa siz 1 hafta kalırsınız karşıdaki tüm yazı geçirir ve bana kalırsa abla kardeş arasında bunun lafı da başka bir şeyi de olmaz. Ama sizin kalacak yeriniz var bizim yok arada düşmanlık olduğunu gösteriyor.
Ben olsam mahkemeye vermeden satılabilecek en yüksek fiyatla satıp bölüşürüm. Buna yanaşılmıyorsa da mahkemeye giderim. Diğer yazarlar bu tür şeylerle uğraşmış mı bilmiyorum ama benim çok yakınım yıllarca çok çekti bu zihniyetten. O hasta olduğunda da bize yüklendiler. Arada kuzenler olmasaydı bulabildiğim ilk uyuşturucu kaçakçı her türlü pisliğin olduğu bir mahalleye gidecek ya da bir aşiret bulup ben hakkımı sana para da istemeyerek veriyorum, tek şartım karşı tarafın bilmem nesine bilmem ne yapacaksın olurdu. Bir ara o kadar kötüydüm ki yolda gördüğüm çingenelere vermeyi bile düşündüm. Sonra onlar başka birine satar diye suçlu birine karar kıldım, sonra o da başıma bela olur diye aşiretlere falan bakıyordum. Kaldı ki devreceğim mal yaklaşık 5-6 milyon arası. 6 milyon da benim için çook büyük para. Yerine yenisi gelir mi gelmez mi belli bile değil. Canımı o kadar yaktılar işte.
Bu çirkefliği iyi bilirim ben. Huyuna gitmeyi denerseniz de hiçbir şey değişmeyecek. Onu da denedim bunun nasıl ilerlediğini de anlatırım. Sonuç eşiniz her zaman zorlanacak. Öbür taraftan ortak mal kalmaması inanın arayı daha iyi yapacak. Bugün değilse yarın. Benim tecrübem bu yönde oldu.
  • mrvln  (24.08.23 01:25:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.