[]

30 yaşından sonra ingilizce konuşabilmek

çevrenizde hiç örneği var mı? yapılabilir mi sizce?

ingilizcem hiç yok değil, b2 seviyesindeyim, c1 c2 için de kurs satın aldım.

iletişim kuruyorum ama gerçek anlamda konuşamıyorum. yani konuşuyorum ama o kadar rahat değilim ki konuşmak benim için hala stres sebebi, heyecanlanıyorum böyle cümlelerim birbirine karışıyor kendimi ifade edemiyorum.
iletişim kuruyorum ama gerçek anlamda ingilizce biliyorum diyemiyorum. daha önce ingilizce mülakatlara da katıldım, konuşulanları %80 oranında anlıyorum konuşuyorum ama o 20lik kısım beni öldürüyor. hiç bir zaman rahat şekilde konuşamayacakmışım gibi geliyor.

var mı benim gibi olup sonradan akıcı konuşan?

 
elbette mümkün. çok daha yukarı yaşta da öğrenen var. takip ettiğim bir kursun instagram sayfasında bir prof vardı öğrenci olarak ve ilk seviyelerden toefl seviyesine gelip istediği skoru almayı başarabilmişti. elbette yaşla beraber öğrenme pratiği de yavaşlıyor deniliyor genel olarak ancak herkes için geçerli bir önerme değil bu. 30 yaşında biri 18 yaşında birinden öğrenme konusunda daha önde de olabilir. daha çok kişisel bir süreç bu.


  • ezkaza  (23.08.23 01:35:40) 
İki sene önce 34 yaşında sizin gibiydim. Yurtdışında yaşadım bir süre. Anadili İngilizce olan bir ülke değildi ama çalıştığım yerde ve ülkede hayatımı devam ettirebilmek için sürekli İngilizce konuşmam gerekiyordu. Yedi ay orada kalıp ülkeye döndükten sonra burada İngilizce konuşmamı gerektirecek işlere girdim çıktım. Şu anda o psikolojik sınırı aştığımı düşünüyorum. Bir okuldan iş teklifi aldım hatta, dersleri full ingilizce anlatacağım. Otuzdan sonra da bir şeyler başarılıyor :) bol şans.


  • sekizdokuzon  (23.08.23 01:56:30) 
ben hem marmaris'te turistlerle konusurken hem de yabanci ülkelerde akademik ortamlarda hep b1-2 seviyesinde konusuyorum. akicilik haric Tr'de ingilizcem daha iyiydi, uzun cümleler, would have been bilmem ne, benzerini alman lisesi mezunu bir arkadasim almanca icin söyledi. herseye 'get' diyip duruyorlar zaten.
biraz basite indirgemis olabilirim ama kisaca birseyi yok, bence bir yurtdisi seyahati bunu cözer. önce ne diyecegine karar ver sonra konus, acele etme. niye yapilamasin ki?
aksanla ilgili kaygilarin varsa, ekside falan Türk aksani diye cok asagilama yapiliyor ama bence bu gercek bir sorun degil. ispanyol ve yunan arkadaslarin ne dedigi bile anlasilmiyor.

ben tam tersi konusurdum ama ingilizce filmleri falan anlamazdim, ilk yurtdisina bir okul icin gittim, adam ders anlatiyor, hicbir sey anlamiyorum, bir hafta sonra farkettim ki ayni Türkce'yi nasil duyuyorsam o sekilde anliyorum, kulagim alisti.
  • durgunfoton  (23.08.23 03:24:40) 
Aksanları düzgün olan bir ülke veya ortam gerekir. Mesela amerika'da herkesin konuştuğu farklı bir ingilizce. Öyle would have been falan yok. Conversation yerine convo falan diyor mesela...

İngiltere gibi aksanın temiz olduğu bir ülkede 1-2 yıl yaşarsan öğrenirsin. Aksanı bozuk kişiler seni geri çekiyor. Ne dediklerini bile anlamıyorsun.
  • owen  (23.08.23 04:33:28) 
30 yaş bişi değil

önemli olan zaman ayırmanız

kursa da gerek yok

youtube içerik dolu

veya açın bi dizi ingilizce altyazı ile izleyin ( mümkünse seinfeld vb. temiz konuşulan )

bilmediğiniz kelimeler çıktıkça durdurun, sözlükten bakın. mümkünse dijital olmasın, başka kelimeler de denk gelir baktıkça

sonra altyazısız bi daha izleyin falan

ne kadar zaman ayırdığınızla alakalı
  • gurur  (23.08.23 08:03:48) 
1. Toplumca yabancı dile tepkiliyiz, dilimize tutkunuz
2. Tepkili olduğumuzdan, 'ne diyo la bu denişik' tepkisi konuşma hevesimizi öldürüyor.
3. diksiyonumuz kötü, kelime dağarcığımız dar vb diye kendimizi negatuf etkiliyoruz.
sigarayı bırakırken ortam, arkadaş çevresi nasıl bizi baltalıyorsa, dil konusunda da öyle. ing konuşulan ve sizin de konuşmak zorunda olduğunuz ortamlara girin, değişiminiz aklınızı alacaktır eminim.
  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (23.08.23 10:44:17) 
sizin anlattiginiz dilbilgisiyle ilgili bir sorun degil, psikolojik. o sizi engelliyor. yoksa b2 seviyesi hic fena degil (eger gercekten b2 iseniz cunku kursun verdigi sertifikaya dayanarak b2'yim demek pek gercekci degil, toefl skoru gerekiyor).

acikcasi kursla veya yurt disina gitmeden dil ogreneni gormedim. yurt disina gitmekten kastim da yine kurs degil, calismak, yasamak icin gitmekten bahsediyorum. yapan cok var. 1 sene gidip kurs aliyorlar, elbette biraz gelistiriyor, ama motivasyon kaynagi yeterli duzeyde derin olmadigindan unutuluyor, birakiliyor, tekrar eskiye donuyorlar.

kisacasi mecbur kalirsaniz ogrenirsiniz. bu mecburiyeti yaratmak icin bir seyler bulabilirsiniz.
  • Sour  (23.08.23 10:59:47) 
ingilizce kolay ya. halledilir her türlü. akıcılığın tanımı çok belirsiz. hangi konuda akıcı mesela. ilber ortaylı'yı teknik konular hakkında almanca konuştursan zannetmiyorum tarihteki gibi akıcı olabilsin.

pratik yaptıkça oluyor işte.
  • bohr atom modeli  (23.08.23 11:30:03) 
60'ından sonra dil öğrenen Steve Kaufman diye Kanadalı bir amca var, 80'in üstünde şu anda ve halen dil öğreniyor. O yaparsa sen de yaparsın.


  • d max  (23.08.23 13:38:04) 
Saniyorum bazilarimiz mecbur kalmadan, maruz kalmadan ogrenemiyor. Yalniz bir seyleri nasil ogrenecegini ogrenmis; ogrenme surecinde yasayacagi zorluklarla nasil basa cikabilecegini bilen, cabuk vazgecmeyen, kendini motive eden insan tipleri yastan bagimsiz herseyi ogrenebiliyor.


  • thetruenorthstrongandfree  (23.08.23 13:47:55) 
30 yaş nedir Türk için 20li yaş gibi anca çıkıyosun zaten para yapıp. çekinirsen olmaz, iyi bir ingilizce eğitim merkezine başla zamana yayarak üstesinden gelirsin. kafanda büyütürsen kaybedersin ya da öğrenme sürecini uzatır stresli hale getirirsin


  • abi bi dizi buldum on numara  (23.08.23 22:14:11 ~ 22:15:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.