[]

Yurtdışına giderken Türkiye'den yanımıza yiyecek ne alalım?

Masrafları kısmak ve öğrenci usulü gezmek için çantalarımızda en azından birkaç gün bizi götürebilecek, doyurucu ne hazırlayabiliriz? Taşıma açısından problem olmaması gerekiyor (sıvı vs olamaz). Kuruyemiş ve meyve kurusu aldık. Öğün yemek gibi ne alabiliriz?

Çok teşekkürler,


 
kraker
galeta
börek (ekmekten daha uzun dayaniyor)
peynir
cabuk corba

bu arada otelde kalacaksaniz ve kahvaltisi varsa yaniniza sandvic yapip alabilirsiniz. bir sey demezler.
  • sir gawain  (22.08.23 15:54:24) 
Hazır çorba, noddle, börek (bazı ülkelere süpermarkette mikrodalga oluyor, ısıtırsınız). Uçaktan ineceğiniz gün için ekmek arası köfte, sandviç hazırlayabilirsiniz. Aynı gün tüketirsiniz. Sabah kahvaltısı için yulaf, sıcak suda hazırlar, içine kuruyemiş ve bi muz doğrarsınız. Elma, armut gibi sert meyveler iyi atıştırmalık olur.
Ufak termos almanız iyi olur. Heryerde sıcak su olmazsa diye, çayınızı kahvenizi kendiniz yaparsınız.

  • ya volna  (22.08.23 15:58:54) 
2-3 konserve alıp öğlen yada akşam yemeği yerine tercih edilebilir


  • useless  (22.08.23 16:02:36) 
Arkadaşım poğaça yapıp götürüyordu. Konserve de iyi fikir ama sıcağa dikkat etmek lazım.


  • asteriks  (22.08.23 16:09:38) 
kabine sivi ve konserve alamiyorsunuz. sut ve et urunleri yasak, yakalanirsaniz kar edeyim derken cezayla zarar edersiniz. yine de minik vakumlu ya da paketli peynirler olabilir risk almak isterseniz. (kopek goruyorum bu aralar siklikla)
gotureceginiz seyleri kabin bagajiniza, yaniniza alin, hava cok sicak cok cabuk bozuluyor valizde yuklenmek icin beklerken (ort. 2-3 saat kalacak disarda oyle dusunun. benim peynir eritme peyniri gibi oldu :)

marketlerde genelde ogle yemegi icin hazir yemekler, salatalar oluyor uygun fiyata. hatta aksam uzerinde bunlar indirime giriyor. bir aksam onceden alip, gunduz tuketebilirsiniz.
  • 65 derece  (22.08.23 16:35:41 ~ 16:36:29) 
bir kavanoz fıstık ezmesi alın yanınıza. hem enerji verir, hem tok tutar. oradan ekmek alırsınız, muz da çok ucuz oluyor, fıstık ezmeli sandviç yanında birer tane muz, sağlam bir öğün olur.
ilk gün için yanınıza almak üzere de fıstık ezmeli sandviç yapın, içine tereyağ, bal/reçel, tam tahıllı ekmekle elbette.
hostel veya couchsurfing'de kalacaksınız sabahları yumurta haşlarsanız o da güzel tok tutar.
  • halanne  (22.08.23 17:38:19) 
Yurt dışında fiyatlar daha ucuz da olabilir mi acaba, fıstık ezmesi filan. Bir bakın bence.


  • bir varmis bir yokmus  (23.08.23 00:18:49) 
yaniniza termosta alin ve hazir kahve. kahveye 3 euro vermektense kendiniz yaparsiniz, su istediginizde siseye dolduruyorlar.
tatli, tuzlu bisküvi, konserve.
plastik catal vs de eklemek iyi olur.
nereyi gezeceksiniz? belki yemek ismarlayabilecek arkadaslar vardir :D
  • durgunfoton  (23.08.23 03:33:55) 
Cevaplayan herkese çok teşekkür ederim. Yumurta haşlasak kaç gün gideri olur acaba? Sabah haşladık diyelim, öğlen 12'ye kadar dışarıda durup sonra hostelin buzdolabına koyabiliriz. Bu mantıklı bir hareket olur mu?

Fıstık ezmesini atıyorlar diye biliyorum bu arada, geçmişte nutella'mız atılmıştı aynı yere gelmiyor mu? Kabin bagajı var sadece...
  • silverleaf  (23.08.23 09:57:56) 
haşlanmış yumurta 2 gün rahat dayanır. hostelin mutfağını da kullanabileceğinizi unutmayın.

Fıstık ezmesini sandviç haline getirin atmasınlar, gittiğiniz yerde marketten sıfırını alırsınız.
  • halanne  (25.08.23 09:05:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.