[]

Cihat cicek

Takip eden var mı? Anlamadığım bir şey var. 10 yıl kredi çekin diyor 5 yıl sonra satın diyor. Ìpotekli ev nasıl satılacak?




 
Farkli yollari var.

Google: ipotekli ev satışı
  • sertac akin  (20.08.23 19:53:33) 
Borcun kalan kısmı bu enflasyonla pul olacağı için tek seferde ödersiniz demek istiyor olabilir. Seyretmedim gerçi. Fikir yürütüyorum.


  • Tina  (20.08.23 19:54:26) 
İki ihtimal var, ikisinde de 10 yil kredinin bir faydası olmuyor. İlk seçenekte alan kişi kredi borcunu ödemeye devam ediyor. İkinci seçenekte peşin satış yapılıp borç kapatılıyor. Ne anladım ben 10 yıl vadeden?


  • nano mercy  (20.08.23 20:16:05) 
Onun mantığı şu: kredi sayesinde "olmayan paranla" ev alabildin, evin olmayacaktı şimdi bir şekilde evin var bu bir. Eğer x yıl sonra satıp krediyi kapatıyorsan ve üstüne cebine para da kalıyorsa (verdiğin peşinat + ek gelir) kar ettin bu da iki. Bu kadar. Normalde maaşlı bir insanın bişey alıp satması hem de olmayan parasıyla bunu yapması imkansız, bu bir şekilde ek para getiriyor insanlara.

Ha şu son 2-3 yılda ev alanlar 10 yıl krediyi kullanır zira aldıkları kira üçüncü dördüncü yılda krediyi kendi ödemeye başladı.(kirayı artırabilen bir tanıdığımın durumu bu)
  • nhk ni youkosu  (20.08.23 20:34:41 ~ 20:35:15) 
Tamam da neden 5 yıllık değil de 10 yıllık çekiyoruz?


  • nano mercy  (20.08.23 20:51:13) 
5 yoldan önce satarsanız vergi çıkıyor 5 yol üzerinde değer artış vergisi ödemiyorsunuz.

İpotekli konut satılabilir sorun yok bankanız muvafakat verir satış bedelinin bir kısmıyla sizin krediniz kapanır, alıcı kredi çekse bile sorun yok kredi sizin kredi kullandığınız bankaya yollanır.

10 yıllık çekmek şart değil faiz oranına göre onu hesaplayıp seçebilirsiniz çünkü önce faizden sonra anaparadan düşmeye başlar ödediğiniz taksitler oransal olarak.
  • nevrochaotica  (20.08.23 21:02:56) 
Hocam gerçekten kafama oturmadı.
Ev alıyoruz, 5 yıl sonra satıyoruz. Burası tamam.
Peki 5 yıl sona satacağımız evi neden 10 yıl kredi ile alıyoruz? 10 yıl kredi alıp erken kapatsak ort yüzde 1 cezası var. Satın alan adam öderse bize faydası yok. E o zaman 5 yıl çekmek daha mantıklı değil mi?
Birçok videosunu izledim, bunun yanıtını bulamadım.
Teşekkürler
  • nano mercy  (20.08.23 22:12:01) 
maksat kazanç çarpanını büyütmek ve minimum peşinatla ev alabilmek.

banka aylık ödeme gücüne göre kredi verir. 10 yıllık kredi hakkın 5 milyon tl iken 5 yıllık kredide sana aynı rakamı vermez 3.5 milyona düşer mesela. çünkü aylık maksimum ödeme limitini aşamazsın.
  • orpheus  (20.08.23 22:49:36) 
Enflasyondan dolayı 10 yıllık kredi cekiyoruz. Her yıl ödediğimiz taksitler enflasyon ve maaşlar karşısında eriyor. Örneğin bugünün 100 bin lirası potansiyel olarak 5 yıl sonra 500 binken 10 yıl sonra 1 milyona denk gelebir. Ve siz hala ayni taksit tutarını oduyor olacaksiniz.


  • onepointzero  (21.08.23 06:27:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.