[]

istihbaratci rutbesi hangi rutbelerden ustun

?

orn giris seviye bir istihbaratci polis narkotik buro amirinden ustun mudur? veya bir tsk subaydan? (gerci askeri rutbeleri de bilmiyom :D)


 
Öyle komple istihbaratın başkalarına üstünlüğü ya da alt konumda olması gibi kesin bir hiyerarşi yok

Örneğin bakarsanız protokolde genel kurmay başkanı, kuvvet komutanları ve orgeneraller sırasıyla 8, 9 ve 10. sırada geliyorlar.

MİT başkanıysa 35. Sırada. Barolar birliği başkanı, yök başkanı, yüksek hakem kurulu başkanı gibi görevler protokolde mit başkanından daha üst sırada ancak mesela korgeneral 54. Sırada.

Alt kademelere indikçe daha da karışıyor işler ancak anlatmak istediğim istihbaratçı olmak genelde çok efsaneleştiriliyor halbuki bu kişiler bilgi toplamakla görevli devlet memurları. Elbette diğer görev alanlarına göre daha örtülü çalışıyorlar ama kafanızda canlandırdığınız gibi değil muhtemelen.
  • akhenaten  (19.08.23 10:19:31 ~ 10:23:04) 
aralarında hiyerarşik bir bağlantı yok ama kurumun yetkileri açısından hepsine dokunabilir


  • bir soru sorcam  (19.08.23 12:09:14) 
tsk'da istihbarat bir sınıftır. istihkam, piyade, pilot, uçakbakım, levazım, sağlık gibi. sınıfın kendisinin bir rütbesi yoktur. kişilerin rütbesi vardır. sınıfı ne olursa olsun, üstrütbeli bir subay veya astsubay veya uzman çavuş vb. rütbece kendinden kıdemli olandan küçüktür, rütbece kendinden kıdemsiz olandan büyüktür. herhangi bir sınıftan albay, herhangi bir sınıftan yarbaydan, yüzbaşıdan, başçavuştan kıdemlidir, onların üstüdür. ve yine herhangi bir sınıftan yüzbaşı, herhangi bir sınıftan binbaşıdan, albaydan, tuğgeneralden kıdemsizdir ve onların astıdır. yani esas olan kişinin rütbesidir. sınıfı ona bir cazibe, hava katabilir ama ast-üst ilişkisini değiştirmez.
Ayrıca, siz istihbaratın, işi gereği yetkisinin raha geniş olabileceğini soruyorsanız cevap yine rütbededir. Ancak, istihbarat biriminin bir askeri sorgulaması, araştırması gibi bir durum olursa, yine, istihbarattan, araştırılacak kişiden daha yüksek rütbeli biri bakar o işe ve böylece askeri hiyerarşi (ast-üst ilişkisi) zedelenmemiş olur.

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (19.08.23 21:03:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.