[]

Verdiğim siparişlere laf eden şirket

Kurumsal bir şirketin, ilçe şubesinde çalışıyorum. Pozisyonum gereği şirket ihtiyaçlarını her ay ilgili kişiye mail atarak istiyorum. Onlar da merkezden gönderiyorlar. 4-5 ay oldu başlayalı işte. Son verdiğim siparişten sonra departman müdürüm arayıp geçen ay da bunları istemiştin, napıyorsunuz bu kadar şeyi. Senden önce 3 paket nescafe isteniyordu, sen gelince 6-7 ye çıktı falan yaptı. Dedim ben de önceki dönem verilen siparişler 15 gün içinde tükeniyordu, ayrıca kış dönemine göre mevcut çalışanımız 7-8 kişi daha arttı. Ay ortasında tükenmemesi için elimizde bulunması için ona göre sipariş veriyorum, eğer sorunsa sizin için göndermeyebilirsiniz dedim.

Acayip rahatsız etti bu telefon beni. Bundan sonra tavrım nasıl olmalı sizce bu konuda?


 
kurumsalsa mail ile iletin değerlendirelim denebilir.

siz de yazılı yanıt verirsiniz.
  • gurur  (13.08.23 20:42:05) 
Diyalogda karşı tarafın tonu mu size yanlış geldi anlamadım ama buraya kadar her şey normal görünüyor. Artan bir harcama kalemi ve bunun sebebini öğrenmek isteyen bir görevli var. Siz de sebebini söylemişsiniz ama "sizin için sorunsa göndermeyebilirsiniz" kısmı biraz agresif geldi. Belki siz de karşı tarafta aynı agresif tonu hissettiğiniz için öyle dediniz orasını bilemiyorum.

Neticede sormuş, açıklamışsınız ve herkes normal şekilde kahvesini içebiliyorsa problem yok demektir.
  • akhenaten  (13.08.23 20:44:08) 
amire atar yapmaya gerek yok (son cümle)
haklı olduğunuz bir konuda alttan alarak nezaket göstermek bu yaptığınızdan daha çok işinize yarar, psikolojik üstünlük sağlar

  • bir soru sorcam  (13.08.23 21:58:27) 
yani müdürün tavrını bilemiyorum tabi ama sorgulama yapılması gayet normal, bu konuda bir sıkıntı yok. mesela ben bütçeciyim ve benim işimin bir kısmı bu şekilde sorgulamalar yapmak; departmanların yaptığı harcamaların içeriğini ve varsa artışların sebebini sorgulamak. hatta muhtemelen senin müdürüne de sorulmuştur tepeden o da sana sormuştur. her departmanın yönetmekle mükellef olduğu bir bütçe var ve yapılan harcamaların da aylık olarak hesabı verilir.

diğer arkadaşlara katılıyorum, atar yapmadan alttan alarak açıklama yapmak uzun vadede senin işini kolaylaştırır. konuları kişisel algılamaya gerek yok, sonuçta herkese işini yapmaya çalışıyor, emin ol müdürüne hesap soran biri olmasa onun umrunda bile olmaz kimin ne kadar kahve içtiği.
  • zikardo  (14.08.23 20:18:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.