[]

kardeşiyle ortak iş yapıp memnun olan var mı

bir aile işletmesi var abi ve kız kardeş ilgileniyor işyerinden maaş alarak.

ve kız kardeş ile abi arasında sürekli didişme var sizce bu iş yeri yürür mü?


 
yürütmek isterlerse yürür de olaya sadece böyle bakmayalım. soru şöyle olsa mesela; hem aile ilişkisi hem iş yürür mü?
bence ikisi birlikte yürümez. bir şekilde net sınırlar çizilmeli, herkes sınırında kalmalı.
bunu beceremiyorlarsa da bu süreçte yapoabilecek hale gelmeleri zor bence
  • kisa  (08.08.23 09:51:03) 
tarih kardeş, dost ile ortaklık kurup kanlı bıçaklı olanlarla dolu.


  • buenosdias  (08.08.23 11:01:47) 
Herşeyin bir bedeli var, aile ve iş ilişkilerinde farklı roller mevcut. Aile ilişkisinde insanlar sosyal ilişki kurarlar. İş ilişkisinde ise çok farklı normlar işler. Dolayısıyla işi iyi yürütmek için kullanacağınız yönetim metodları ikili ilişkilerle uyumsuz olabileceğinden sizin aile yaşantınıza yansır.

Bu işin yürümesi için karşılıklı oturmalı ve konuşmalılar. İş, sorumluluk tanımları çok net olarak belirlenmeli. Gerekirse roller yeniden gözden geçirilmeli. Belki de şirketin geleceği için içlerinden birisi (belki her ikisi de) yönetimi devretmeliler. Bu durumda birbirleri ile tartışacaklarına bunu yeni yönetim ile yaparlar. Dolayısıyla da adı tartışma, didişme olmaz şirket içi toplantı olur. Ofisten ayrıldıkları zaman abi-kardeş olarak devam edebilirler.

Bu tür bir yönetimin yıllarca bizzat içinde bulundum. Bir geminin 2 kaptanı olamayacağı gibi bir ipte 2 cambaz da oynamıyor. Egoları bir tarafa bırakıp akıllıca düşünmeleri lazım. Söz konusu işin ne olduğunu bilmediğimden yorum yapamıyorum ancak bence üstesinden gelinebilir bir durum gibi gözüküyor.
  • burka  (08.08.23 11:21:31) 
abimle bırak ortak iş yapmayı, ortak mekanda bile bulunmam. elimden gelse abi-kardeşliğimizi bile feshedeceğim, nalet olsun içimdeki anne sevgisine.
başlarında baba varsa, yani işin asıl patronu baba ise, kardeşler ortak işi zar zor da olsa yürütür ama babadan sonra "öküz(!) ölür ortaklık biter".

  • halanne  (08.08.23 11:31:16) 
kan bağı olmayanla da ortak iş yapılmaz.


  • digits  (08.08.23 11:49:40) 
yürüyebilir ama kardeşlik biter +1 didişmeyi büyüttüğümden değil he herkes didişebilir sadece kardeşle iş yapmak başlı başına mesele


  • mess  (08.08.23 12:17:27) 
Ben yıllar önce kurumsal bir şirkette çevremdeki herkesin imrendiği bir işe sahiptim, askerlik nedeniyle işimden ayrıldım, şirket askerden sonra dönmek üzere pozisyonumun açık olduğunu beni beklediklerini söyledi ama ben abimle iş yapacağım diyerek nazikçe reddettim.

Abimle birlikte iş yerini açtık, kendi öz abim yıllarca müdür pozisyonunda çalışan beni bildiğin çaycıya çevirmeye çalıştı, çay getir götür yaparken buldum kendimi günler sonra. Bu olay kardeşliğimizin bitmesine de vesile oldu uzun bir süredir görüşmüyoruz.

Şimdi halim vaktimden memnunum toparladım kendimi, abim ise sefalet içinde son aldığım haberlerde ev sahibinin evden çıkmasını istediğini öğrendim, sigortası, bağkuru vs hiç bir şeyi de ödememiş yıllarca, yaşı da ilerledi.

Özetle : abi / abla + kardeş iş yapmak bence çok riskli. Eğer babadan kalan bir şirketse belki ortak yönetilmeye devam edilebilir ama sıfırdan iş kurulacaksa defalarca düşünülmesi gerektiğini söyleyebilirim
  • solo  (08.08.23 17:07:55) 
Babamla yaptım bittikten sonra daha görüşmedik. Tanıdıkla bir daha iş yapmam.


  • abi bi dizi buldum on numara  (08.08.23 17:36:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.