[]

Yazılımcı olarak yurtdışına çıkma taktikleri

Benim bildiğim o ülkeden(ABD, İngiltere, Kanada, İsviçre, İsveç) vs . bir şey bulunacak. Bu şirket visa sponsorluğu yapıyor olacak. O şirketle görüşülüp iş teklifi alınılacak. Sonra vize sponsorluğu yaptığı için vizemiz de çıkacak. İş bitecek.

Velakin bu tarz iş ilanlarını bulmak çok zor. Linkedin ".net" yanında "visa sponsorship", "relocation" gibi şeyler yazıyorum ".net developer visa sponsorship provided" gibi şeyler çıksın. Ama nadiren alakalı bir şey çıkıyor. Daha çok "No visa sponsorship" çıkıyor.

Beni bu vakit kaybından kurtaracak başka önerileri olan var mı?

Yani relocate.me gibi siteler de var. Stackoverflow jobs vardı visa sponsorship filtesi falan kapandı maalesef.

Özellikle Linkedin'deki sonuçları adam akıllı bir şekilde süzebilirsem çok mutlu olurum gelişmiş arama filtrelerindeki filtreler yeterli değil.

Şöyle bir tavsiye de var. Biraz kandırmaca gibi. Meselâ ben bulunduğum yeri iş bulmak istediğim yer olarak değiştiriyorum. Atıyorum New York. Böylelikle oradaki işlere başvuruyorum iş teklifi alırsam açıklıyorum durumu falan. Bilmem ne kadar mantıklı.

Yönlendirebilirseniz çok memnun olurum.

 
ülkeleri ayırmak lazım. abdye yazılımcı olarak gitmek imkansıza yakın, ancak çok tanınan bilinen alanında uzman biri olmanız lazım.

avrupa ülkeleri için ise ilanlara başvurun onlar zaten sizin lokasyonunuzu linkedinde görüyor, ilk görüşmede relocationi açık açık sorarsınız.
  • nuisance  (06.08.23 11:32:42) 
Kanada'yi seceneklere eklemeden once, bu videoya bir goz atmani tavsiye ediyorum.

www.youtube.com
  • thetruenorthstrongandfree  (06.08.23 18:04:13) 
bu donemde abd'ye yazilimci olarak gitmek cok zor cunku facebook, amazon vs. dev firmalar gectigimiz donemde on binlerce yazilimciyi isten cikardi. bunlar kalifiye insanlar, referanslari cok iyi, hepsi iyi okullardan mezun, iyi yerlerde calismislar ve on binlercesi bir anda acikta kaldi. avrupa'da ise oturmus, doygun bir sektor var. o nedenle kanada veya avustralya gibi goce her zaman acik ulekelerdeki sirketleri denemek cok daha mantikli. bildigim kadariyla sirketin vize sponsoru olmasina gerek yok, tabii masraflari bu durumda siz karsilayacaksiniz.


  • Sour  (06.08.23 19:16:34 ~ 19:18:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.