[]

4 yıl iş değiştirmek için yeterli bir süre mi

çalıştığım şirketten çok sıkıldım. mesele ekip arkadaşlarım değil, hepsi sevdiğim insanlar ama sürekli aynı muhabbetleri yapmaktan, sürekli aynı şirkete gelip gitmekten gerçekten sıkıldım. kazandığım paranın da yaptığım işe göre bir miktar düşük kaldığını düşünüyorum. elektronik mühendisi ve argeciyim. yerimde olsaydınız iş değiştirir miydiniz?




 
Sürekli aynı şirkete gidip gelmekten değil ama yaptığın iş çok monoton hale geldiyse, sana katkısı olmuyorsa, şirketinde kariyer ihtimali yoksa ve piyasanın altında ücret kazanıyorsan (başka yere geçince en azından %30 civarı artacaksa) değiştirmende fayda var.

4 sene fazla fazla yeterli bir süre.
  • Lethe  (31.07.23 09:35:18) 
daha iyi bir fırsat varsa, bulunduğum yerde tekrara düştüysem ve finansal olarak kendimi zorda hissettiğimi düşünüyorsam(burada kötü değil daha iyi olabilirdi hissinden bahsediyorum) kesin yeni bir iş bakmaya başlardım.


  • erty_ksk  (31.07.23 09:37:18) 
2 senede bir değişim idealdir, gerektiği durumlarda 1 olabilir ama 3 olmasa iyi.


  • kaptan maydanoz  (31.07.23 09:38:41) 
cv için 1 sene beklemek ideal diyorlar 4 sene hayli hayli yeter iş değiştirmek için


  • eja  (31.07.23 09:42:36) 
Maaştan da memnun değilsen tabi ki iş arayışına başlaman gerekirdi. 4 sene epey iyi süre.


  • sevilen progressive türkücü  (31.07.23 10:06:58) 
Geçen bir şey görmüştüm;
Sirkette ya bir şey ogreneceksin ya para kazanacaksin. Bir şey ogrenirken az kazanmak ya da bir şey ogrenmezken çok kazanmak olabilir.
Ama ikisi de yoksa ayrılmak lazım.

4 yıl oldukça yeterli bir süre.
Bu arada işe alan biri olarak sürekli is değiştiren kisilere pek bakmıyorum ben. Herkesin kendi bakis acisi ama 5 senede 5 firmada çalışmış adami tercih etmem. Çok zorda kalirsam anca alırım.
  • logisticsmanager  (31.07.23 10:44:55) 
bu süreler biraz fasa fiso.

gecerli bir neden varsa senede 3 kerede degistirilir. sirket mesela structure degistiriyorsa, sefler degisiyorsa, metrikler degisiyorsa, zam yapilmiyorsa, is gereksiz stressli ve yogunsa hic düsünmeden degistirilmeli.

pozisyonlar cok önemli bence. hic bir sekilde degismeyecek pozisyonlarda sürekli degistirmek elbette iyi degil, düz memurluk, kütüphanecilik, alt kademe beyaz yaka gibi.

ama belli seviyede süreden ziyade piyasa ve skiller önemli.

piyasa iyi iken degerini maksimize etmek gerekiyor, buradaki en önemli durum ise kimseye kazik atmamak ve iyi ayrilmak.

ben son 4 senede 4. kez is degistirecegim almanyada. her ayrildigim sirket benimle hala görüsüyor insan kaynaklari ara ara tekrar gelmek ister miyim diye soruyor. ekipler yillik eventlerine cagiriyor.

piyasa su anda enflasyon ve skilled is gücü azligindan dolayi oldukca iyi. sirketlerle aramizda olan bir finansal deger anlasmasi var, bu dengesizlesirse is degistirmek gerekiyor.

sunu ben anlamiyorum acikcasi, uyduruyorum piyasa degerim 100k ise simdi 80k hatta 90k ya calisiyorsam, sirketim degerimi arttirmaya yanasmiyorsa, degistirmem gerekiyor finansal acidan. cünkü her sirket benden ucuza adam buldugunda beni cikaracak. bu kadar basit.
  • bora benim lan aslında  (31.07.23 13:41:01 ~ 13:43:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.