[]

Hobi amaçlı yazılım öğrenme

Kariyer anlamında değil ama hobi olarak yazılım öğrenmek istiyorum. Bu işten ileride profesyonel olarak para kazanırsam bile bunu şirketlerde çalışarak değil serbest çalışarak yapmak istiyorum. Sizce bunun için hangi dili seçmeliyim hangi alanlarda uygulama geliştirmeye çalışmalıyım?




 
mobil uygulama gelecekte işine yarar flutter la başlayabilirsin


  • baknedicem  (27.07.23 02:17:02) 
Merhaba

Kararınızı gerçekten desteklediğimi ve takdir ettiğimi bilmenizi isterim. Pek çok iyi yazılımcı ve proje bu işe merak duyup öğrenmek isteyen kişiler tarafından ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla amaçları profesyonel olarak yapmaktan, bir şirkete girip çalışmaktan öte önceliğini yazılım ile birşeyler üretmeye veren insanlar bana doğru yolda geliyorlar.

Hobi olarak öğrenecekseniz bence ilk önce projenizi ve ne yapmak istediğinizi seçin. Bir ihtiyaç, sorun bulup onun çözümü için çalışın. Zamanında benzer bir soru sormuştum, bir bakmanızda fayda olabilir: www.eksiduyuru.com
  • burka  (27.07.23 09:37:21) 
python.
en basitinden web otomasyon yazabilirsin.
mesela bir bilet çekiliş v.s. cıkacak onu ilk alacak scripti yazabilirsin. (motivasyon amacıyla)
  • nuisance  (27.07.23 12:56:17) 
learntocodewith.me

bu blogu tavsiye ederim. Aynı sizin gibi insanlara yönelik tavsiyeler ve oldukça güzel içerikler var.

Bence biraz burayı inceleyin ve ondan sonra karar verin.

Yeni başlayan biri olarak yaptıklarınızın teorik değil somut örneklere kolay dönüşebileceği bir dil seçmeniz lazım.

O yüzden yeni başlayanlara web geliştirme tavsiye edilir genelde. Çünkü hemen sonucu görebilirsiniz.

Pyhton öğrenmesi kolay bir dil. Ama yaptıklarınızı somut uygulamalara çevirmek biraz eforlu olabilir. Mesela telefonda çalışan bir uygulama için biraz efor harcamanız gerekir.

Biraz yapmak istediğiniz işleri düşünerek hareket edebilirsiniz.
  • anten  (27.07.23 13:49:03 ~ 13:58:30) 
JavaScript

frontendmasters.com
  • abi bi dizi buldum on numara  (27.07.23 17:34:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.