[]

Fişin silinmesi ve Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru

15 ay kadar önce almış olsam da maksimum 30-40 kez giydiğim, çok düzgün kullandığım ayakkabının çoraplık ya da fileto denilen kısmındaki astarı yırtıldı. Nakit aldığım için elimde sadece fiş var. Aldığım mağazaya gittiğimde 1 yılı geçtiği için incelemeye gönderemeyeceklerini söylediler.
Fakat www.tuketicihaklari.org.tr linkte zamanaşımının 2 yıl olduğu yazılmış.

Ayakkabının fişi çok silik, fotoğrafta çıkma ihtimali olmasa da fiş no ve tarih-saat, ödediğim ücret, mağaza adı vs okunuyor.
Tüketici hakem heyetine başvurmak istiyorum. Sanırım fişin fotoğrafını çekmem gerek bu yüzden fişin fotoğrafta çıkabilecek şekline sahip olmam lazım.

1. Ayakkabıyı aldığım nike mağazasına gitsem acaba, yeni fiş verirler mi? İstediğim takdirde verme zorunlulukları var mı?
Tabii yeni fişi verme konusunda biraz pürüz çıkarmak isteyebilirler, bu durumda ne yapabilirim?

2. Tüketici hakem heyetine e-devletten başvurmayı mı, şahsen başvuruyu mu önerirsiniz?

3. Ayakkabıyı aldığımda fiyatı x tl ise şu anda 2x tl olmuş. Güncel fiyatının geri ödemesini (2x tl) almak istiyorum. Bunun için özellikle yapmam gereken bir şey var mı?

Okuyup cevap verecek olanlara şimdiden teşekkürler.

 
3. ben yıllaaaar önce parasını geri almıştım ama faturadaki fiyatı ödemişlerdi. O zamanlar bu kadar enflasyon yoktu, ama kuralda değişen bişey yoktur sanırım. Değişim istemeniz daha mantıklı olabilir yani.

Tabii benimkinde 3 kere servise gitme durumu vs. vardı sizinkinde kullanıcı hatası derler mi onu da bilmiyorum.
  • nhk ni youkosu  (25.07.23 17:07:17 ~ 17:08:36) 
1. yazılar okunuyorsa varsa fotokopi veya tarayıcı yoksa mobil uygulamalarla koyulaştırıp halledebilirsiniz. tarih, fiş no falan olduktan sonra gidip isteyince de verirler ama uğraştırır biraz.
2. farketmez
3. öyle bir şans yok. ayıplı olduğuna karar verilirse ya değişim yapılır ya da ödediğiniz miktar iade edilir.
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (25.07.23 17:41:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.