[]

iş görüşmeleri

kıdemli bir beyaz yakalı olarak gittiğim iş görüşmeleri görünürde olumlu geçmesine rağmen bir daha işverenlerden haber alamıyorum. muhtemel sebepleri ne olabilir? bir de takip etmem gerekir mi, bir süre sonra görüşmemiz nasıl sonuçlandı acaba şeklinde mail atmak mesela?

son 1 ayda 4 görüşmeye gittim. 1'i başka adayı seçtik diye haber verdi, ama diğerlerinden hiç geri dönüş olmadı, halbuki iyi geçtiğini düşünmüştüm. onlar beni aramayınca ben de peşine düşmedim.

hal böyle olunca demek ki kötüyüm, yetersizim, beni beğenmiyorlar istemiyorlar diye komplekse giriyorum. bir de tabii ya hiç iş bulamazsam diye umutsuzluğa kapılıyorum.

 
İş görüşmesinde olumsuz sonucun nedeni sizden daha uygun bir kişinin bulunmasıdır. Sorun sizde değil.

1. 20 bin TL istersin. 15 bin TL isteyeni seçerler.

2. Cumartesi çalışmam dersin. Pazar bile çalışırım diyeni seçerler.

3. Evin uzaktır. Evi yakın olanı seçerler.

4. Tecrübem çok dersin. Senden daha tecrübelisini seçerler ya da bu kadar tecrübeye gerek yok, biz yetiştirilecek/her işe koşacak birini istiyoruz derler.

Meslek yazmamışsınız. İmajla, davranışla ilgili sorunlar olabilir. Yani iş görüşmesine fazla bakımlı gelen bir kadın bile elenebilir. Öz güveniniz düşük göründüyse seçilmeyebilirsiniz. Vücut dili, yüz ifadeleri az da olsa ipucu verebiliyor.

Ben prensip olarak arayıp sormam ama merak ediyorsanız sorabilirsiniz.
  • dissendium  (16.07.23 20:43:57 ~ 20:44:20) 
yorum yapmak icin biraz daha detay lazim.
kac sene deneyim, sektor ne, nasil islere basvuruyorsun, cv nasil, vs..

  • cooperr  (16.07.23 22:10:40) 
Üstteki yorumlar +1

Mesela ben kendi mesleğimde banka işlerini biliyorum, hem de birçok kişinin bilmediği kadar iyi biliyorum. Cv'me bakan da bunu mal değilse şak diye anlar. İş başvurusuna da maaş beklentimi piyasanın üstünde bi rakam yazıyorum aramıyolar beni :))
  • turuncu tonlarda  (17.07.23 13:58:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.