[]

terapistimi nasil nazikce birakabilirim?

merhaba, iki terapiste baslamistim deneme amacli. birinden memnunum, digeri son 3 seanstir sadece kendinden bahsediyor. gercekten de benim hakkimda rn fazla 10 dk konusuyoruzdur. cok rahatsiz oluyorum bir sey de diyemiyorum (terapiye gitme sebeplerimden biridir bu) ustune ustluk bu ay %50 zam yapmis.

artik gitmek istemiyorum, arasam mi, mesaj mi atsam, ne desem?


 
Parayla degil mi bu is. Artik gelmek istemiyorum dersin. Illaki sebep sorarsa ozel sebeplerle.


  • mimikikili  (13.07.23 14:19:10) 
bunu mutlaka diger terapistinizle, yani devam ettiginizle konusun. 3 yil cok uzun bir sure, bunu hala konusamiyor olmak da ciddi sorun.
digerine de (memnun olmadiginiza), randevulariniz nasil belirleniyor bilemiyorum ancak konusarak yapmak istemiyorsaniz bir iki hafta onceden randevunuzu iptal edin (sekreteri varsa vs.) ve bir sonraki randevu icin bir sure beklemek istiyorum, ihtiyacim oldugunda ben sizi ararim diyin.

  • songforsomeone  (13.07.23 14:33:15) 
gitmeyerek. sen gitmeyince üzülmez, neden diye soracağını zannetmiyorum.


  • geveze yazar  (13.07.23 14:44:20) 
halihazırda oluşturulmuş randevunuz varsa onu iptal etmeniz yeterli olur, niye açıklama yapmak zorunda hissediyorsunuz ki?


  • mark greg sputnik  (13.07.23 15:07:42) 
niye kasıkyorsunki terapist senin dostun-arkadaşın değil. ona karşı nazik olmak zorunda da değilsin. kısaca memnun olmadığını devam etmeyeceğini bildir yeterli.


  • orpheus  (13.07.23 17:51:02) 
bırakıyorum deyin geçin. mesaj ile bildirin. terapist kim ayrıca? çemişgezek üni mezunu mu nerenin mezunu? benim ilkokul liseden bildiğim seviyesi düşük, yetersiz bir çok öğrenci (hakaret olarak söylemiyorum başarı ve beceri olarak düşük) özel, devlet psikoloji bölümlerine gittilr şimdi hepsi seans reklamı yapıyor.

iyi yerlerde okumuş, seviyesi profili yüksek, alanında uzmanlaşmış birilerini bulman gerekecek. kendini iyi hissettiğinle devam et mutlaka ayrıca
  • avatar is back  (13.07.23 18:42:46) 
tabiiki yüzyüze bir seansta görüşün. O da 3 seans gittiğiniz için...insanların terapi sürecinin bitişinde bile aylar sürüyor bitme evresi. Son seansınızda nedeniyle birlikte söyleyin. Nazikçe söyleyin ama sıkılmanıza gerek yok. Feedback verip teşekkür edip ayrılın. Ayrıca iyi yapmışsınız, kendinden bahseden bi terapist de ne bileyim...önüne gelen psikolog oldu. (Ülkemizdeki en sağlam hocalarla çalışmış biri olarak söylüyorum.)


  • cccbehzatccc  (14.07.23 01:06:12) 
öncelikle, sanırım belirttiğiniz gibi insanlara hayır diyememekle ilgili bir sorununuz var. aynı sorundan ben de muzdaribim. "bağımlı kişilik özelliği"ni araştırmanızı tavsiye ederim.

sorunuza gelelim.

bir üstteki yorumu kınıyorum. zaten 3 seans kendisinin cv'sini ya da özel hayatını dinlemek için tonla para bayılmışsınız. şimdi bir de sevgiliden kırmadan ayrılayım der gibi ve yine onu dinlemek için 1 seans daha niye boşuna para bayılasınız.

ben bugüne kadar zaten pek uzun süreli gitmediğim birkaç terapisti tekrar randevu almamak suretiyle herhangi bir açıklamada bulunmadan bıraktım. kalplerinin kırıldığını sanmıyorum :) hayatın doğal akışı bu.

deneme amaçlı dediğinize göre uzun zamana yayılan bir hukukunuz yok belli ki. önceden randevu alarak gidiyorsanız bir daha randevu almayın. herhangi bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz.

sonraki seans kararlaştırılmış ve iptal etmeniz gerekiyorsa "... hanım/bey, biliyorsunuz seanslara deneme amaçlı başlamıştım ancak fayda gördüğümü düşünmüyorum. bu nedenle devam etmemeye karar verdim." şeklinde nazik kısa bir mesaj atabilirsiniz. ama daha yeni başladık bilmemne diye kafalamaya çalışırsa da sallayın. narsist terapist önce kendi narsisizmini tedavi etsin.
  • lamentoftheperishingroses  (14.07.23 01:27:40 ~ 01:30:27) 
guzel cevaplar icin cok tesekkurler, duzeltme olsun 2 ay once basladim terapiye, yillardir gitmiyorum yani.

bir mesaj attim, mali durumdan dolayi oldugunu soyleyerek. tamam gorusmek uzere dedi. gercekten sacma kasmisim...
  • rallied  (07.08.23 08:38:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.