[]

kedi severler toplanın -- yavru kediye kardeş

şimdi durumum şöyle;

1 haftadır evde kedi bakıyorum. calico, dişi, 40 günlük.
kardeş olsun ki, evde kendi başınayken sıkılmasın (önceki duyurulardan gelen tavsiye üzerine ve evden çıkarken gitmemem için yaptıklarına istinaden kardeş getireyim istedim)

ikinci kedi konusunda tavsiyeleriniz olur mu? (cinsiyeti, yaşı, ırkı, sahibinden'deki kedi ilanları güvenilir midir? nereden kardeş bulabilirim gibi konularda tavsiyeleriniz var mı?)

- yeni gelen kedi, uysal olan kedinin huyunu değiştirir mi?

internette şöyle bir yorum gördüm;

""""Kedilerin mizacı ile çok ilişkili. Yaşadığım durumlardan örnek vereyim. Kardeş olan bir dişi bir erkek kedi sahibi arkadaşım var. erkek kedinin 2 aylıktan itibaren dişi kediyi rahatsız ettğini, kısırlaştımadan sonra da dişi kedinin erkek kedi tarafından rahatsız edilmeye devam ettiğini ifade ediyor. Yetişkin dişi kedimin yanına yavru erkek kesi sahiplendiğimde, yavru erkek kedi tarafından dişi kedim sürekli rahatsız edildi. Sadece çiftleşme anlamında değil, oyun talepleri birbiriyle uyuşmuyordu. Dişi kedim çok muztsuz oldu. 1 yaşında kısır erkek kedimin yanına aldığımız 2 aylık dişi kedi dünyanın en iyi ikilisini oluşturdular.""""

bu durumda yetişkin, 1 yaşında kısır erkek kedi alırsam, bu kedim mutsuz olmaz gibi bir sonuç çıkıyor sanki?

 
Sokakta yüzlerce yavru kedi var abi bi tanesini al sahiplen işte sonra vet'e götür aşısı ilacı varsa onları hallet bitti gitti işte, yok cinsi yok ırkı yok kılı yok yünü gereksiz ayrıntılar evdeki mevcut kediye hiçbir olumlu/olumsuz etkisi yok çünkü bunların.

Bak hatta üstte sabitlenmiş yavru kedi sahiplendirme duyurusu var 7 tane yavru varmış, bi tanesini kap işte.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (13.07.23 10:39:36 ~ 10:52:01) 
aynı fiziksel özelliklere sahip bir kedi alın derdim ama bendekiler kardeş olmasına rağmen birisi garfield diğeri çizmeli kedi. 40 gün civarı bir tekir alabilirsiniz.

hiç sahibinden vs. karıştırmadan mahallede kediciler olur genelde yeni doğumda gidip isteyebilirsiniz. onlar da iki tane verir zaten birisi alışma süreci için yanında kalsın diye siz orada bir tane alın yoksa diğerini de bırakamıyorsunuz 3 kedi bakarsınız.

bunun dışında kendiniz gidip alın sonuçta 15 belki 20 seneniz beraber geçecek, yetiştirme yurdunda da çok çocuk var salla bir tane oradan bakayım diye almıyorlar aileler. ilk gördüğünüzde zaten bir bağ oluşur kediyle alırsınız, sokakta gördüğünüz bir kediyle de o an bir bağ kurup alırsınız belki belli olmaz :).
  • gule gule  (13.07.23 11:06:32) 
Bence siz bu kediyi biraz büyütün, kısırlaştırın, biraz yaşayın sonra ikinci kediyi alırsınız. Kedilerin evde sıkıldığını kim söylüyor, muhabbet kuşu mu bu? Kedi zaten gün içinde siz evde yokken paso uyuyacak, ara sıra kalkıp su içecek, camdan kuşları izleyecek falan. Birinciyi düzene sokun sonra ikinciyi alırsınız. Kediler bitmiyor sonuçta.


  • malheiros  (13.07.23 11:15:19) 
KaleciSaçlıYırtıcıForvet + 1


  • alfired  (13.07.23 12:15:21) 
  • mesuta  (14.07.23 12:14:42) 
oncelikle hayirli olsun :) evde dogmus, sahiplendirilmeyi bekleyenlere sans verin bence. o guzel insanlar cok ugrasiyor.

ben kedilerin bizi secmesi gerektigine inanirim :) oyle onunuze gelen birini kapip evinize getirmeyin. size yanasan birini kapin.

bende daha once iki erkek vardi. tekirimiz 4 yasindayken bir de sarman gelmisti. tekir ilk baslarda sarmani orselesede 1 aya cok cok iyi oldular. o kadar iyi oldular ki sarmanimiz aniden bizi terkettiginde tekir de depresyona girdi ve 3 ay sonra kardesinin yanina gitti :(
1 erkek 1 disi olursa kisir olsalar da birbirlerine hallenirler muhtemelen. o nedenle ikisi de ayni olsun derim ben.

sarmanlar cok eglenceli cok simariktirlar. tekirler akillidir.
ama en guzeli sizi secen kedilerdir.
  • 65 derece  (14.07.23 12:34:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.