[]

Bulaşık makinesini nasıl kullanıyorsunuz?

Ben aldığımdan beri her şeyi sudan geçirmeden/kabasını dahi almadan direkt makineye koyuyorum. Yıllardır bir problem yaşamadım ama galiba kalıntılar makineyi bozuyormuş. Benim gibi kullanıp da pişmanlığını yaşayan oldu mu? Şu saatten sonra makinenin giderine yapmam gereken bir şey var mı?




 
sudan geçirsen de arada filtresini çıkarıp bir şeyler takılmış mı bakmak gerek

bir haftada anca doldurduğum için tabakları suya tutmazsam bekleyen bulaşıklar makinanın içinde kokar :/
  • freebird5406_2  (09.07.23 00:15:34 ~ 00:48:35) 
5-6 yıkamada bir alttaki fişkiye ve filtreyi söküyorum. lavabo altında yıkıyorum. orası çok yağlı ve yemek artıklı oluyor. orayı temizleyince bulaşıklar daha temiz yıkanıyor. iki üç ayda bir de makine temizleyici ile boş çalıştırıyorum.

www.istegelsin.com
  • exlibris  (09.07.23 00:18:22) 
kalıntılar makineyi bozmaz. düzenli olarak temizlememek makineyi bozar.
bu iş için makine temizleyiciler var. arada bir onu kullanıp sıcak programda boş çalıştırmak gerekiyor.
arada bir alt filtre, fıskiye gibi parçaları söküp temiz mi diye baksanız iyi olur.

kontrollü eskitme politikası sayesinde bir makinenin ömrünü öyle çok da uzatamazsınız.
  • AWD  (09.07.23 00:24:55) 
sadece yemek artıklarını çöpe döküp sudan geçirmeden en yüksek derecede kaliteli tabletle yıkıyorum. bi sorun yaşamadım hiç.


  • jelly bear  (09.07.23 00:25:27) 
valla ben de öyle kullanıyorum. makinenin gücünün yetmeyeceğini düşündüğüm şeyleri suda bekletiyorum veya kazıyorum sadece. onun dışında makine zaten 70 derece inanılmaz iyi temizliyor kaliteli bir tablet ile.

5 yıldır hiçbir sorun da yaşamadım.
  • floydian  (09.07.23 00:52:07) 
Yemek sonrası kalan artıkları çöpe döküp sudan geçirip hatta yumurtalı bir şeyse bulaşık detarjanıyla yıkayıp makineye diziyorum.

Yumurta kokusu yoksa her yere siniyor ve su içerken bile buram buram kokuyor
  • kararsızataletfilozofu  (09.07.23 01:02:36) 
Artıkları sıyırıp direkt koyun sudan geçirince deterjan düzgün çalışamıyor diyen dahi var.

Ben yine bi suya tutuyorum eheheh. Çünkü makina tek sepet çalışamayan model hepsi dolana kadar yemekli koyunca çok fena kokuyor.
  • hedep  (09.07.23 01:53:12) 
Benim okuduklarımdan anladığım, yeni tip deterjanlardaki enzimlerin düzgün çalışması için tabakların kirli olması gerekiyor, sudan geçirilmiş ve yemek artığı hiç olmayan bulaşıkta enzim tutunacak bir şey bulamadığı için yeterince etkili temizlemiyor.

Tabakları peçeteyle çöpe sıyırıp koyuyorum ben, sudan geçirmiyorum. Tencere tavada kalan yemek yağını silikon spatulayla mümkün olduğunca alıp yine sudan geçirmeden makineye koyuyorum.
  • kobuzchu kiz  (09.07.23 12:06:50) 
tabaktaki tüm kalıntıları peçete ile temizleyip, sudan geçirmeden direkt makineye atıyorum. makine ortalama 2 günde 1 çalıştığı için koku sorunu olmuyor ya da oluyorsa beni rahatsız etmiyor. makinenin ihtiyacı olan tuz ve parlatıcıyı eksik etmem. makine içindeki filtreyi arada bir çıkartıp lavaboda yıkarım. unutmazsam yılda 2 kez gibi de temizleyici kullanmaya gayret ederim. bu zamana kadar hiç problem yaşamadım.


  • a7x  (09.07.23 15:17:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.