[]

ek kovuşturmaya yer olmadığı kararı ve sonrası

1 sene önce sözlükte yazdığım bir entry üzerine bir şahıs geçen sene şikayette bulunmuş ve c.başsavcılığı üzerinden dava açılmıştı.

bir çok kişiye açılmış bu davada ben ve ben bir kaç kişiye kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmiş.

ne dedin diye merak edenlere söyleyeyim. dilekçede "bu kadar kolpacı birisini görmemiştim" diye yazılmış. entry içeriğim buna benzer şekildeydi ama savcılık böyle yazmış. karakoldaki ifademde eleştiri hakkımı kullandığımı ve hakaret amacımın olmadığını söylemiştim. savcılıkta kolpacı sözünü hakaret olarak kabul etmemiş, kaba söz ve eleştiri niteliğindedir demiş ve kaba söz ve davranış olarak nitelendirmiş. sonuçta ek kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiş.

şimdi sorularım şöyle;

1- karşı taraf itiraz etme hakkı var 15 gün içinde. itiraz edip etmediğini nasıl öğrenebilirim? itiraz eder mi sizce? uyap'da bile bana tebliğ edilen bu savcılık kararına ulaşamıyorum nedense.

geçen sene şikayet metni suratıma okunduğunda yapmadığım şeyler yani suç isnatları vardı. karısına ve kendisine hakaret, tehdit vs vs bir sürü şeylerle şikayet etmiş. karısı tanımıyorum. ikisinin de telefon numarası bile yok bende. bunun üzerinden ve geçen bu 1 sene içinde beni bu tür konularla uğraştırdığı için karşı tazminat için hukuka başvurabilir miyim? kanıtlarıyla beraber.

 
Dosya savcılık dosyası olduğu için UYAP'ta göremezsin. Adliyeye bizzat gidip incelemen gerekir.

Ek kyok kararı ile kyok kararı farklı kavramlar. Aynı anda hakaret ve tehditten soruşturma başlatılmış ve yalnızca hakaretten takipsizlik.
Verilmiş, ancak tehditten dosya devam ediyor olabilir. Ek kyok dediği için, diğer suçtan soruşturma devam ediyor demektir.

Karşı tarafın itiraz hakkın var dediğiniz gibi.

Evet manevi tazminat doğar bu sebeplerden dolayı. Ancak çok yüksek rakamlar beklemeyin.
  • lavinia  (06.07.23 21:30:38) 
@lavinia

evet devam ediyor çünkü çok kişiyi şikayet etmiş. beni yazar olarak yazdıklarımdan dolayı suçlu bulmamış. diğer 2 kişi de internet abonesi olduğu için (yazarların kullandığı internetin abone sahipliği) kyok verilmiş. ama entry yazan kullanıcıların soruşturması devam ediyor yazıyordu.

ben ne hakaret ettim ne de tehtit ettim. karakoldaki ifademde de bunu belirtmiştim. sadece kolpacı dediğimden bahsettiğimi ve hakaret amacım olmadan ifade özgürlüğümü kullandığımı söyledim. beni şu an için sadece yazdığım entry üzerinden mi kyok verdiler? yani tehdit soruşturması yapılırken yine yargılanacak mıyım?
  • false pretension  (06.07.23 22:09:56 ~ 22:10:34) 
eğer çok fazla şikayet edilen kişi varsa, soruşturma o kişiler üzerinden devam ettiği için de size ek kyok verilmiş olabilir. yani siz tüm suçlardan aklanmış olabilirsiniz. en iyisi adliyeye gidip bi bakmak yahut baktırmak.


  • lavinia  (07.07.23 15:35:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.