[]

ev sahibi zorbalığı

Selamlar sevgili duyurucular yardıma ihtiyacım var.

oturduğum ev sahibi ile geçen ay sözleşme yaptık. ilk kirayı da yatırdım. şimdi ev sahibi arayıp apartmanda yapılacak mantolamayı ve tesisat masraflarını göstererek imzaladığımız sözleşmedeki ücreti 2 katına çıkarmayı teklif ediyor.

kabul etmememiz durumunda da çıkın kardeşim oturacak o zaman diyor.

şimdi konuştum kendisiyle yine anlaşamadık dava yoluna gidecek gibi gözüküyor.

bu süreçte ne yapmalıyım? yardımınıza ihtiyacım var.

 
İyi de sözleşme yenilenmiş , kafasına göre kira artışı yapamaz.

Kardeşim oturacak diye de evden çıkaramaz zira kardeş birinci derece akraba değil Türkiye yasalarına göre. Kısacası blöf yapıyor.


Buyursun, dava açsın. Sonuçta haklı olan siz olduğunuz için hiçbir şey yapamayacaktır.
  • fraise  (05.07.23 14:06:36) 
bugün dava açsa en az 3 sene oturursunuz. rahat olun.
takılmayın, ne hali varsa memnuniyetle görebilir.

  • erty_ksk  (05.07.23 14:22:51) 
ihtarname çekicem falan dedi ama umarım çirkinlik yaşanmaz


  • egokalp  (05.07.23 14:37:06) 
Hayırlı olsun.
Ev sahibiniz size böyle garip garip konuştuğu, çıkın dediği için artık onunla samimi bir iletişime girmenize gerek kalmayacak.

Bu durumda dava açsa zaten 3 yıl sürecek. Ama tarif ettiğiniz durumda davayı kazanamaz da. Hatta zaten avukat o davayı açmanın saçma olduğunu ona anlatır ve açmaz.

Bundan sonra 10 yıl boyunca resmi orandan zam yapar kendi eviniz gibi oturursunuz.
Normalde kira zam dönemi geldiğinde kanun %25 dese bile ayıp olur, adama da haksızlık olur diyerek %50-%100 gibi zamlar yapmaya çalışacaktınız, artık böyle bir derdiniz yok.

Size piyango çıkmış. Güle güle harcayın.
  • michael_knight  (05.07.23 14:51:35) 
% 99 evi daha yuksek kiraya verecegini dusundu sizi cikarmaya calosiyor. Akli basinda avukat da bu davayi almaz kazanamayacagi garanti cunku.


  • oscar  (06.07.23 02:39:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.