[]

Yurtdışı oturumu

Merhaba,
Bilindiği üzere yeşil pasaportu olanlar 6 ayda 3 ay kuralina tabii. yani son 6 ay içerisinde yurt dışında en fazla 3 ay kalabiliyorlar,diğer 3 ay da Türkiye'de kalmak zorundalar.

Peki yurt dışı-Shengen oturumu olup yeşil pasaportu olanlar 6 ayda 3 ay kuralına tabi mi?
Mesela yeşil pasaportu olan birisi yurt dışında oturumu olduğu ülkede bir sene kaldıktan sonra başka bir Schengen bolgesi olmayan bir ülkeye (mesela Hindistan)gidebilir mi? Yoksa Turkiyede bir bekleme süresi olacak mı?

Teşekkürler


Tesekkurler

 
Schengen oturumu derken? Oturum izni değildir schengen turistik vizedir.

Schengen vizesi dediğinizi varsayarsak pasaportunuza schengen vizesi vurulduysa schengene tabiisiniz.

Zaten yeşilde vize yok sadece giriş çıkış basılıyor.

Özetle pasaportta vize varsa o vize geçerli vize yoksa yeşil varsa yeşilin hakları geçerli.

Onun dışında schengen oturumu derken schengen ülkelerinden birinde oturum izni aldığınızı kastediyorsanız da eğer bu sefer de schengen dışı bir ülkeye gidecekseniz yeşilin bir geçerliliği olmayacak vizeye tabii ise vize alacaksınız değilseniz pasaportunuzla gidecekseniz.

Soru biraz karışık bu arada ya da ben anlayamıyorum
  • AlsterWasser  (30.06.23 17:22:26) 
Amaç sadece 3 aydan fazla shengen bölgesinde kalmaman. Yoksa kimse umursamaz srnin türkiyede mi yoksa hindistanda mı olduğunu. Shengen bölgesinden çıkmış olmam yeterli


  • Unde bach canim  (01.07.23 03:48:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.